יוגה וסקס

anafa

New member
יוגה וסקס

האם היוגי רואה ביחסי מין תשוקות שיש לבטל אותן או שהוא מרשה לעצמו להנות? אדם יכול לחיות כל חייו בלי סקס ובכל זאת למות בשיבה טובה ובשקט אבל אם כולנו היינו מתנזרים מתשוקות-שושלת האדם היתה נפסקת. בתור יוגית מתחילה הייתי רוצה לדעת מהן הלכות היוגה ליחסי מין תודה

יוגי בר

New member
על יוגה וסקס

יוגית חדשה: שלום רב וחג עצמאות שמח. ועכשיו, בואי ונפזר מעט את הערפל מהעניין. ולהתחלה: היוגי חייב לפתח כח הבחנה ושליטה ואי הצמדות לאו דווקא לתשוקה מינית אלא לתשוקות בכלל. וכעת קראי את הדוגמה הבאה: המסלול היוגי המסורתי הנקרא בסנסקריט: גורוקולה עובד כך. בגיל 8 נלקח הנער שנבחר ממשפחתו אל משפחת הגורו שם הוא מצטרף ונהפך לחלק מהמשפחה החדשה. ובמשך 12 שנה מכניס אותו הגורו לסודות ורזי היוגה. והנה החלק המעניין. בגיל 20 רשאי הצעיר לעזוב את הגורו ואת העניינים. לצאת החוצה- לשאת לו אישה- להקים משפחה- ולהעמיד צאצאים. וגם לצאת לעבודה כדי לדאוג לפרנסתם ולרווחתם. ( ואכן, כמה יוגים גדולים היו בעלי משפחות). כל זאת עד גיל גיל 50. מגיל 50 ואילך ואחרי שדאג למשפחתו ולילדיו, הוא רשאי לחזור ולהתמסר ליוגה. איך זה מסתדר לך? לעניין? אז מצויין. ושוב, עשי בעצמך את ההבחנה הנכונה בין יחסי מין לבין סקס. מה גם בביוגה יש גם את התחום שנקרא טנטרה. אבל זה סיפור אחר לגמרי. בברכה ואהבה יוגי בר

anafa

New member
תודה על התגובה

זאת אומרת שיחס היוגי לסקס הוא לשם המשכיות בלבד? מה עם כל הפעמים בהם מקיימים ולא נכנסים להריון? השאלה היא איך להבחין בין תשוקה "רעה" לבין תשוקה "טובה"? רוב האנשים יהיו רגועים ונחמדים יותר לסביבתם אם יהנו מחיי מין מספקים, אבל לא כל האנשים מוצאים אהבת אמת. שמעתי פעמים רבות את המילה טנטרה אך עדיין לא הבנתי מה זה.

Yaara72

New member
עניני פרישות

"שליטה: אין הכוונה לפרישות אלא להמנעות ממין, פנטזיות או פעילויות שמטרתן לברוח ממודעות" גודפרי דברו בספרו יוגה. לי אישית המשפט הזה סידר לגמרי את כל התשוקה רעה/טובה אשיו.

anafa

New member
יפה ומובן

ולא נראה לי שהמשפט הזה ישכח במהרה. ובכל זאת, יחסים מיניים ללא אהבת אמת מהי מטרתם? הם פוגעים יותר ממה שהם מועילים ואפילו אם שני הצדדים פנויים מהתחייבות ומודעים למעשיהם ומנצלים את האנרגיות לטובה ואך ורק לטובה עדיין יש משהו לא כשר בהם מבחינה רוחנית, עצם העינין של ללכת אחרי התשוקות הוא לקוי, לא?

Yaara72

New member
הממממ.....

וכאן נשאלת השאלה מה אהבת אמת. את יכולה לומר בוודאות שחווית פעם אהבת אמת? (אני שואלת גם את עצמי..) אני אישית לא חושבת שאפשר לקיים יחסים מיניים ולהיות באמת באמת שם בלי לאהוב את הבנאדם. לגבי התשוקות...אני חושבת שתשוקה היא גם סוג של בריחה מהמציאות שכן תשוקה נבנית על בסיס פנטזיה לרוב, תשוקה זה לרצות משהו שאין לך, להשתוקק, וזה כבר מתקשר לענין הבריחה מהמודעות כי מודעות זה להיות עם מה שיש לך כאן ועכשיו.

anafa

New member
אהההה...

אהבת אמת היא כהארה לדעתי, הסיכויי למצוא אותה הוא קלוש אך קיים, החוכמה היא לחיות בסיפוק כל הזמן בידיעה שכל המעשים שלי היום יגמרו במציאת אהבת אמת וגם אם היא תגיעה עוד 5 גילגולים היא נמצאת אצלי כבר עכשיו, עכשיו אני זורעת את הזרעים שלה ולכן אני כבר מקיימת אותה, אני יכולה למות בשקט כבר עכשיו כל עוד שירתתי נכון את המטרה בלי הצורך להשיג אותה בכלל. אני לא יודעת אם תשוקה מתחילה בפנטזיה יותר מכל דבר אחר שאנחנו עושים, הרי כל מעשה מתחיל במוח. אני מתחילה לחשוב שעינין המודעות קשור ליכולת הבחירה, אם אני מסוגלת לבחור לא להמשך כעיוורת אחרי התשוקות אז אני יכולה, אולי, לקחת החלטה כן להמשך.

א א

New member
יצרים

נראה לי שהכוונה היא לא לחשוב הרבה על מין כי זה מושך לטבע הנמוך - לחומר ולא לרוח.

יוגי בר

New member
השליטה

זה עצם העניין היוגי. שליטה בתשוקות. שליטה בתאוות. שליטה ברצונות. שליטה במחשבות. שליטה בהכרה-במחשב. וזה אומר: שאת צריכה לשלוט עליהם ולא הם עליך. כשזה קורה- הכל קורה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
טנטרה- הגדרת המושג

טנטרה היא גישה לחיים המחברת מיניות ורוחניות.הטנטרה נולדה בערך לפני כשבעת אלפים שנה. פירוש המילה בסנסקריט: מירקם, מארג, התרחבות ו"גאולה דרך פעולה". לימוד הטנטרה כולל היבטים רבים של התפתחות המבוססים על תרגול מדיטציות, נשימה ותנועה,(בקיצור: יוגה קלאסית) הגבר והאישה לומדים להזרים את האנרגיה החיונית בערוצי הגוף ולהפוך דחפים ויצרים מיניים ואחרים ליצירתיות, בריאות והנאה. תרגול הטנטרה מעורר את החיוניות, מביא לאיזון של הגבריות והנשיות בכל אחד ואחת, מאפשר מערכות יחסים חופשיות והרמוניות, ופותח את הדרך להתעלות רוחנית ולאהבה ללא תנאי. עד כאן ההגדרה והיא אגב, לא שלי. באם היא מקובלת עליך יש מספר מדריכים שישמחו ללמד אותך. שימי לב: מידי פעם מגיעים "מאסטרים" מחו"ל כדי לשתף אותנו בתובנות שלהם. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

anafa

New member
תודה

אני שמעתי על טנטרה בבודהיזם טיבטי ולכן לא הבנתי למה הרבה פעמים מקשרים את זה ליחסי מין, אתה יכול להמליץ על ספר?

dharmatal

New member
נא להבחין...

לטנטרה באופן בסיסי יש שני זרמים האחד רותם את המיניות לתירגול והשני לא - באחד משתמשים במין ובשני המתרגלים נזירים. הבודהיזם הטנטרי (בודהיזם טיבטי) קרוב לשני - המתרגלים נזירים... אולם תקצר היריעה מלדון בדומה ובשונה ובכלל בטנטרה. אולם עלי לציין כי לימוד טנטרי אמיתי (בעיקר המיני - לא הבודהיסטי) לא ניתן למצוא במערב - מה שהמערב מלמד כטנטרה יראה מגוחך למתרגל טנטרי אמיתי... יש להבין שזו הדרך הקשה מכולן, וככזו היא דורשת אופי מיוחד.

גיאצוק

New member
ספר

ספר מצויין בעניין הוא אמנות האקסטזה המינית הוא מכיל בתוכו עשרות תרגולים מעשיים הספר נתן לי כמה דברים חשובים שעזרו לי להגביר את השליטה שלי במין (בשני המובנים) לדעתי מין הוא כמו כל דבר אחר בחיים - אפשר להשוות אותו לאוכל - אין אוכל טוב או אוכל רע - אבל אני לא רוצה שאובססיה למאכל מסויים תשלוט בי. כך גם תשוקה.

יוגי בר

New member
אומנות האקסטזה המינית

למען כלל הגולשים. כל ספר שעוזר לך להגביר את השליטה חשוב לכן, פרט בבקשה את כל האינפורמציה הנוגעת לספר. שם המחבר, שפה, והיכן ניתן להשיגו.וכו´ בברכה ואהבה יוגי בר

גיאצוק

New member
פרטים על הספר

"אמנות האקסטזה המינית" מתורגם לעברית נכתב עלידי מרגו אננד ואפשר להשיג בחנויות העידן החדש וגם בסטימצקי (עולה 79 ש"ח)

ארידס

New member
למה כל הזמן מדברים על טנטרה ומין...

באותה נשימה ! הסתכלו באתר היוגה בוואלה, יש מאמר מענין על טנטרה. ארידס.

למעלה