יוגה ופוריות האישה

יוגה ופוריות האישה

שלום לכולם, רציתי להתייעץ עימכם בנושא פוריות האישה ויוגה. אני עוברת בתקופה זו טיפולי פוריות ובמקביל אני עושה יוגה פעמיים בשבוע. אני מאוד נהנית מזה אבל יש לי חשש לגבי הפסקות הנשימה , במידה והריון נקלט, האם הפסקות הנשימה המלוות את תרגילי היוגה יכולים לפגוע בעובר בימיו הראשונים? האם כדאי לוותר על הפסקות הנשימה? דבר שני , האם יש תרגילים מיוחדים ביוגה שמומלץ לעשות לאישה שמתקשה להרות (כאשר הבעיה אצל האישה בלבד). המון תודות

יוגי בר

New member
יוגה והריון

היי צוף צוף. אז בואי ונתחיל שלב שלב. 1. חוק יסוד: מתינות עם משנה זהירות 2. ככלל לגבי כל הריון: רצוי לצמצם פעילות עד לאחר תום החודש הרביעי. וזאת כדי למנוע בעיות. וזה אומר גם באם את מתרגלת ותיקה ומיומנת, ואל אחת כמה וכמה באם את לא. האם את כזו? 3. כיון שמדובר בטיפולי פוריות רצוי לנהוג בענין במשנה זהירות. לאמור תקשיבי ללב טוב- טוב. תני להריון להקלט כמה שיותר טוב. 4. ותרי על הפסקות הנשימה בכלל. לא יקרה שום דבר באם תעשי את כל התרגילים כולל תרגילי הנשימה ללא הפסקת נשימה כלל. להיפך זה עדיף. 5. ממליץ מאוד בתקופה קריטית זו לתרגל יוגה בהדרכת מורה ספיציפית שתחום התמחותו/ התמחותה לימוד והדרכת בזמן הריון. מורה כזה יוכל/תוכל להנחות אותך לתרגילים מיוחדים למקרה שלך. אני מכיר מורה כזו. 6. איני יודע איזו יוגה את מתרגלת. אבל, דיר באלאק, לקרוע את הצורה בתרגול יוגה זה לא הסיפור. נהפוך הוא. האומנות כאן- ביוגה קלאסית היא הפשטות הבלתי מתפשרת של הרפיון כמו שכתוב בהאת´ה יוגה פרדיפיקה: סת´ירה סוקהאם אסאנאם. דהיינו: האסנות חייבות להיות יציבות,נוחות, ורפויות. אסור שיהיה שום מתח אלא רק שמירה יציבה ורפוייה של התנוחה. לכי עם החוק הזה לאורך כל הדרך. ותרוויחי בגדול. כל הזמן. בהצלחה בכל. גם בטיפול. גם בהריון. וגם ביוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

פרטים נוספים

יוגי בר, המון תודה על התשובה המפורטת אני בעסקי היוגה כחצי שנה ולומדת דרך מורה מוסמכת,למה אתה מתכוון לקרוע את הצורה? הכוונה למתיחות הגוף, עמידות ראש וכדומה? אחרי שיעור יוגה אני מרגישה את הגוף מתוח במקומות שעליהם עבדתי למשל במותניים . האם זו ההרגשה שצריכה להיות אחרי שיעור יוגה או שאולי אני מעמיסה על הגוף שלי? שאלה אחרונה- האם יש תרגילים מיוחדים שמתאימים לנשים שעוברות טיפולי פריון? ואם כן מהם. לגבי הנשימות, אני אקח את המלצתך. המון תודות

יוגי בר

New member
המשך יוגה והריון

היי. 1. במקרה שלך צוף צוף הכוונה לא רק למורה מוסמכת שזה מצויין, אלא למורה שמתמחה ספציפית ביוגה להריון על כל השלכותיו. ויש כאלה. 2. מורה כזאת (והדגש כאן הוא על מורה ולא מורה) תוכל לתת לך מענה הולם עם תרגילים לבעייה שלך.(אני לא הייתי מנסה להמליץ לך על תרגילים) 3. את מתרגלת חדשה (חצי שנה ביוגה- זה לא הרבה)אנא תרגלי בזהירות. 4. לתשומת ליבך. אחרי שיעור יוגה הגוף מרגיש אנרגטי, קליל ורפוי. ולא מתוח. מתוח? סימן שהעמסת יותר מידי על הגוף. 5. תצטרכי להעמיק קצת בפיסיולוגיה של השרירים כדי להבין איך שריר פועל ולמה הוא נשאר מתוח ולא מתרפה. בסופו של דבר זה הכל עניין של נשימה עמוקה ואיטית. כשזה קורה, השריר ימתח בצורה אופטימלית ויתרפה כנ"ל. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה