ocd ויוגה
שלום לך רותם, אני חושבת שלשאלה שלך אין תשובה ברורה וחד משמעית. אחד מתפקידיה המרכזיים של היוגה הוא לגרום לאדם לחזור לאיזון. ocd היא באמת יציאה מהאיזון הטבעי. אם נסתכל על העניין מנקודת המבט הזאת אז התשובה לשאלתך היא כן. הבעיה היא שאף אחד לא יכול לדעת עד כמה חוסר האיזון של הבנאדם הוא חמור וקיצוני, עד כמה גופו ונפשו של אותו אדם חזקים כדי להתמודד עם הבעיה בעצמם. והכי חשוב לדעתי, זה הרצון האמיתי של אותו אדם להתמודד עם חוסר האיזון שלו. בד"כ מצבים של חוסר איזון באים "לפצות" על משהו אחר ולמלא צורך לא מודע. שמעתי מהילרית אחת על מקרה של גבר בעל משפחה שהיה דומיננטי מאוד ואפשר לומר ש"החזיק את כל משפחתו על כתפיו". לפני מס' חודשים חלה במחלה ששיתקה את כל פלג גופו התחתון וזה מן הסתם מנע ממנו לעשות דברים רבים. לאחר שיחות ארוכות התברר שהוא פשוט מותש ועייף מכל העשייה הזאת ולא יודע כיצד לסרב ולהגביל את העומס שעל כתפיו. לכן הגוף שלו לא השאיר לו הרבה ברירות ושיתק אותו, במלוא מובן המילה. (דרך אגב, לאחר טיפול הממוקד ביכולת האסרטיבית שלו וטיפולי הילינג אותו אדם הבריא). אני מצטערת שסטיתי מעט מהנושא שעליו שאלת, אך בעיני, כמורה ליוגה וכמטפלת לעתיד, האלמנט החשוב ביותר הוא הרצון האמיתי של הבנאדם להתאזן או להחלים. בכל רמות המודעות שלו. לעיניינו של דבר, אני חושבת שיוגה יכולה לסייע לאדם המתרגל להגיע לאיזון בכל הרמות, כל אחד והחולשות הספציפיות שלו. אינני חושבת שיש מישהו שיכול לומר לך בוודאות ש"תירגול יוגה "יסדר" את עניין ה-ocd". מה שכן, יוגה (אם מתרגלים אותה נכון) לעולם לא תזיק או תחמיר את המצב, לכן בעיניי, אין כאן הרבה מה להפסיד ויש דווקא לא מעט שאפשר להרוויח. מצרפת כאן קישור ל
פורום טורדנות כפייתית בהצלחה בהמשך דרכך... sky