יוגה ופעילות גופנית

eSol

New member
יוגה ופעילות גופנית

מזה כשנה אני מתאמן ביוגה באופן סדיר. זה גורם לי להרגיש נפלא, מאריך את הגו ומשפר את היציבה. הכל נפלא.... אבל בעוד יוגה מצויינת בהרבה היבטים הרי שאני מרגיש שיש גם כמה חוסרים - א. האם יוגה (כולל שיעורים ארוכים ושהיה ארוכה בתנוחות) מהווה מינון מספיק של פעילות לב-ריאה? כלומר האם יש צורך להוסיף צורות אחרות של פעילות גופנית? ב. חיטוב - היוגה עשתה נפלאות לחיטוב החזה והידיים, אבל מצד שני מותירה אותי עם כרס קטנה.... מה אפשר לעשות? אגב - אני מתאמן בשיטת איינגאר. תודה.

sky*

New member
דווקא באיינגר

יותר מרוב השיטות האחרות יש מענה לשאלותיך. אם אתה רוצה להעלות את המינון של סיבולת לב ריאה, תעשה יותר ברכות שמש ותרגילים דומים (תרגילים מחזוריים עם קפיצות בין אסנה לאסנה). אם אתה רוצה לחטב את הבטן - יש תרגילי בטן שאמנם לא עומדים במרכז היוגה אבל יש מורים שמכניסים אותם לשיעורי היוגה הרגילים דווקא מהסיבה שהזכרת. חוץ מזה, גם תרגילי עמידה (באיינגר יש המון דגש עליהם) יחזקו את הבטן. בהצלחה sky

לגבי הכרס הקטנה...

גם שעורי חיטוב לא יועילו - הכרס היא תוצאה של הצטברות רקמת שומן. רקמת שומן מצטברת וגדלה כאשר אנחנו בעודף קלורי - כאשר אנחנו צורכים יותר קלוריות ממה שאנחנו מוציאים, הגוף ישמור את העודף כשומן. ולכן - כדי להיפטר מהכרס צריך להיכנס לגירעון קלורי - ואת זה תשיג או ע"י דיאטה היפוקלורית (= הפחתה של כמויות המזון) או ע"י הגברת הפעילות הגופנית. אני מצרפת לך קישור למאמר בנושא מתוך פורום חדרי כושר. אגב, אני התחלתי לפני כחודשיים להתאמן ביוגה, בשיטת איינגר ואני מסכימה איתך שזה נפלא. לדעתי - זה לא אמור לבוא ע"ח פעילות אירובית, אבל מענין לשמוע את דעת מנהל הפורום בנושא.

יוגי בר

New member
הצטברויות

היי לאלמונית( אז ככה: 1. מזון זה נכון שצריך לדעת מה ואיך לאכול. ולכן מתרגל יוגי שאוכל מה שצריך יראה כמו שצריך. ובככל אכילה נכונה ובריאה היא אחד העקרונות והיסודות של היוגה הקלאסית. יותר מזה, באיורוודה- מדע הבריאות היוגי- מושתת על סוגי מזון כבסיס לאישיות.רוב תיקוני הבריאות נעשים בעזרת שינויי מזון ותפריטים מיוחדים. האקסיומה- אתה נראה איך שאתה אוכל- נכונה תמיד. אבל...בואי ננפץ עוד מיתוס- מה יש? 2.הדרך הדרך שבה הגוף יכול להכנס לתהליך מואץ של חילוף חומרים מתחילה קודם כל בנשימה. תרגול רציף של נשימות יוגיות מיוחדות- פראנאיימה- בהדרכה נכונה ובליווי צמוד של מורה מיומן יכולה להביא לתוצאות סופר מדהימות בעניין. את מתרגלת באיינגר- ומסיבות מובנות ונכונות מאוד לא מבצעים שם בשנים הראשונות תרגול פראנאיימות. אבל פראניימה יכולה לשנות ולהפוף עולמות. בלי חוכמות. פשוטו כמשמעו. 3. השוואות אין כל טעם ועניין לעסוק בהשוואות. על השוואה שהיא מיותרת. רוצה לעבוד במכון כושר? אהלן. רוצה לעשות יוגה? סהלן. רוצה לשלב את שניהם. יאללה מה הבעייה. לכי על זה. 4. המלצה תכנסי למדור מאמרים ותקראי את המאמר- הסוד של התרגול היוגי.שווה קריאה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה