יוגה ותשוקה

sayborg

New member
יוגה ותשוקה

שאלה . האם זה רק אני או שלאחר תרגול של יוגה אני נהיה (איך לאמר בעדינות) חרמן ? והרבה פחות רדום מינית ביומיום ?

בטח, ומי אמר שיוגה מרדימה.......

עוד הוכחה שיוגה מעירה - גם את החושים החיצוניים וגם את הפנימיים.

סטיוויה

New member
אם כבר הנושא עלה

מתי אפשר לומר שתרגול היוגה מדכא את החשק המיני? איינגר מדבר על זה בספר שלו,בעיקר מהכיוון של הבנדהות. זה מסקרן אותי.

ולא רק הוא...יש "כמה" אסנות שיכולות

להוציא מועד הורים... היוגים בהחלט ראו (בכוונה בלשון עבר, כי היום יש איזושהי נטיה להתעלמות מהענין ????) ביצר המיני גורם מכשיל ומעקב, וזו אולי סיבה נוספת שהתרגול היוגי כפי שמתואר בהאתה יוגה פרדיפיקה נתן דגש גדול לתנוחות ישיבה ולא רק מהסיבה של הכנה וכניסה למדיטציה, אלא גם מהסיבה הזו. הרבה תנוחות ישיבה לוחוצות וחוסמות את התנועה הפיזית והאנרגתית באזור התחתון. סירש'אסנה למשל נחשבת לפי המסורת לתנוחה לנזירים כי יש כאלה הטוענים שמי שיתרגל אותו באופן קבוע יותר מעשר דקות ביום יצא מועד הורים....כמובן שבספרי היוגה -פיסיולוגיה של היום לא נשמע על זה.... לבהנדות בהחלט השפעה גדולה בענין. ובכלל, ההתיחסות ליצר ולחשק המיני בעולם היוגה בהחלט תופסת מקום של כבוד ראי ברהמצ'ריה. הקפדה על ברהמצ'ריה מובילה ל"אוג'ס", ובמסורת טוענים שזה שיכול להקפיד על ברהמצ'ריה - לא לגמור עשים שנה....ישיג ידע מקיף על כלל הבריאה.... מהכרותי האישית עם יוגים בהודו אני יכול לומר שהמודעות לענין אכן בראש הפרימידה עבורם. שבת שלום. אבי.

סטיוויה

New member
זה נראה לי נושא חשוב,גם מהכיוון השנ

השני. מתרגלים אדוקים,בעלי משפחה,צריכים להיות מודעים להשפעות האפשריות של התרגול על התפקוד המיני. ובאמת,כפי שאמרת,אין כמעט תיעוד או הנחיות ברמה הפזיולוגית בספרות המערבית(והלא אנחנו מתרגלים מערביים,בסופו של יום).אני יכולה להעיד על עצמי-שעבורי תרגול אינטנסיבי על חשבון חיי מין,עלול להוות בעיה.בעלי לא נזיר

יוגי בר

New member
נשים וגברים תשוקות ותפקוד מיני

היי סטיוויה אז ככה: חשוב מאוד להבין את תכליתו של התרגול. ונתחיל בתנוחות תרגול התנוחות ביוגה אמור להוביל /מוביל אותך לשליטה תחילה זו שליטה בפן הגופני ולאחר מכן הוא עובר לרבדים נוספים אז מה זה אומר שליטה בפן הגופני? ובאו ניקח לדוגמה תנוחה כמו פצ'ימותןאסן (אבי הזכיר את תנוחות הישיבה בתגובה קודמת) ה-פצ'ימותןאסן מביאה אותך לעידון- לסובלימציה להיברנציה- להשקטה ולאחר מכן לשליטה בדחף המיני היא אינה מדכאת אותו. כלל וכלל. נהפוך הוא. ברמה הגופנית, פצ'ימותןאסן מפעילה עיסוי וסחיטה חזקים מאוד על האברים הפנימיים רצפת האגן ואב העורקים ועוד.. ז"א זה אומר שכל מערכת הניקוי שלך "עוברת טיפול 0000 1 " מה שמבטיח לך אחלה תפקוד בפעילות המינית. ולא רק בה. עכשיו, אם רק תרצי... להתפרע- תוכלי לעשות זאת בנקל. ואם תרצי להתעדן זה יקרה גם כן. בקיצור זה תלוי רק בך. זה תמיד היה תלוי רק בך. רצונך, את יכולה לנתב את האנרגיה שלך לט'אגס או להתמיר אותה לאוג'אס. בט'אגס האנרגיה "מתבזבזת" באוג'אס היא משתמרת. התנוחה עוזרת לך לקבל את הבחירה שלך בצורה יותר הרמונית. שלמה. טבעית. והוליסטית. איך זה? בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
זה מרגיע

אני התחלתי להתחפר במחשבה שאולי תרגול אינטנסיבי מידי אצל אנשים שמנהלים זוגיות וחיי מין סדירים(אוי זה נשמע רע אבל נו שוין)-עלולים לגרום לעצמם לדיכוי או ערעור האנרגיה המינית. אגב,בחרת באסנה מאד אהובה עליי.כאילו במקרה כזה....

למעלה