../images/Emo27.gif
עשיתי קצת שיעורי בית, והנה הממצאים
: היוגה הטנטרית אליה מתייחסים המושגים ששאלת אודותם ("שלב ההולדה" ו"שלב השלמות") היא זו שנקראת בטיבטית "בארדו ת'ודול", ובתרגום חופשי לעברית משהו כמו 'שחרור באמצעות השמיעה בתקופת-הביניים שבין לבין', או כפי שידוע במערב כ 'ספר המתים הטיבטי'. ברמה הגבוהה ביותר, התלמידים של יוגה זו לומדים לזכור את הטקסט הזה ולמדוט אודותיו, כך שברגעי מיתתם הם יכולים להשתמש בהדרכות שבו כדי להגיע לשחרור והתעוררות (הארה), או לפחות לבחור להיוולד באחת מן ממלכות הבודהה, או לכל הפחות לבחור ולהיוולד שוב כאדם כדי שיוכלו לחזור ללמוד וליישם את תורתו של הבודהה. ברמה נמוכה יותר, את היוגה הזו מקריאים הנזירים והלאמות באוזניו של השוכב על ערש-דווי ועד סיומם של 49 ימים לאחר פטירתו מן העולם. כך, אותו אדם, גם אם לא למד ותרגל את היוגה הספציפית הזו, מקבל הזדמנות נוספת לזכות בפירותיה הטובים באמצעות האזנה לה, בדומה למישהו שמקבל הדרכה בזמן-אמת כדי שיוכל לבצע את מה שעליו לבצע. באשר למושגים שאת שמם הזכרת: "שלב ההולדה" (ובאנגלית "generation stage" או "development stage") מתייחס לתרגול בו היוגי מדמה את האלוהויות של הממלכות הטהורות, משנן מנטרות, נכנס ושוהה במצב מדיטטיבי עמוק (סמאדהי). תרגול זה מטהר את מה שאפשר להתייחס אליו (בתרגום חופשי שלי) כ'שלושת הרכבים': הגוף, הדיבור והתודעה/הכרה. כמו כן שלב זה של התרגול, בהתייחסות לבארדו-ת'ודול, מטהר את תהליך לידתו של אדם. עוד הנושא זה ניתן למצוא בקישור כאן
Development Stage "שלב השלמות" (נראה לי שיותר נכון יהיה לקרוא לו בעברית משהו כמו 'שלב ההגשמה' או 'שלב ההשלמה', שכן בו היוגי משלים ומגשים את התרגול שעסק בו קודם לכן שהיה "שלב ההולדה" בלשונך), הוא אותו שלב בתרגול בו היוגי ממוסס את ההדמיות שעשה אל תוך החלל. גם בשלב זה ישנם עוד שני תת-שלבים, ועוד על הנושא ניתן למצוא כאן
Completion Stage עכשיו אני מגיע לחלק האחרון של הודעתי בו אני ממליץ על המורים שיוכלו לעזור לך ולכל מי שמעוניין בלימוד הזה. המורים אינם נמצאים באופן קבוע בישראל, אבל מגיעים אלינו לפעמים, אחד מהם מגיע באופן קבוע פעמיים בשנה. כדאי להירשם לרשימת התפוצה שלהם וכך ניתן לקבל באימייל עדכונים על פעילויותיהם השונות ועל ביקוריהם העתידיים בישראל. את ההפניה אליהם אני מצרף בכתובות אינטרנט נילוות. בהצלחה!