יוגה יכולה לעזור בצבא??

יוגה יכולה לעזור בצבא??

שלום לכל הפורום !! הקדמה קצרה שלא חובה לקרוא, מי שאוהב קצר ולעניין תעברו לפיסקה הבאה.. אוקיי אני ממש מתעניינת ביוגה והייתי פעם בשיעור ניסיון והכי נהניתי בעולם, אבל לא היה אז כסף ואפשרות להמשיך בזה..בכל מקרה המשכתי להתעניין בנושא מאוד אבל אז התגייסתי...אני לא צמחונית. בשלב זה אני לא מוכנה להיות צמחונית...בכל אופן עכשיו לבעיה... התגייסתי לפני חודש ועכשיו אני בקורס...אני די מדוכאת מכל מיני דברים בקורס...אני לא מסוגלת לקום שם בבוקר גם מדיכאון כזה של "שיט עוד יום כאן" וגם מהעייפות הזוועתית...6 שעות שינה בקושי שזה לא הספיק לי גם לפני הגיוס כשלא הייתי עושה כלום כל היום... רציתי אם אפשר שתיתנו לי כמה תרגילי יוגה שאפשר לעשות נגד העייפות, בשביל ההרגשה הטובה...וגם אני יושבת שם כל היום כמעט בכיתה אז משהו להתמתח ונגד בעיות גב...כן וגם נגד דיכאון...ורצוי שיהיה קצר כי אין לי כמעט זמן פנוי... תודה מראש.. מי שיוכל לענות בשבת זה יעזור מאוד כי ביום ראשון אני חוזרת לבסיס...

LCA

New member
תשובה

יוגה יכול לעזור בצבא, אפילו מומלץ לתרג יוגה בזמן שירות צבאי כי זה מפחית מתחים ולחצים... תשובה שיוגי בר פעם נתן לי, חושבת שזה יכול להתאים גם לך: תרגלי את שווא אסנא, תנוחת המת. תרגלי אסנה זו יום יום רצוף במשך 10-15 דקות. היא משרה ונוסכת רוגע ושלווה בגוף ובנפש. למעשה, בתרגלך אסנה זו את פשוט מרימה את השלטר של תחנת הכוח האנרגטית שלך למצב פלוס. משקיטה את המערכת העצבית ומתחילה להטעין את המצברים. התוצאה: גוף רפוי רענן נינוח ומלא אנרגיה. ב. פראניימה. התרגול הטוב ביותר הינו אנלומה וילומה- נשימת נחיריים מתחלפת ללא עצירת הנשימה -נאדי שוהאדנא. תרגלי פראנאיימה זו כ-10 ד' יום יום ו/או לפני. מייד עם התרגול תבחיני כי ההכרה אינה מעלה מחשבות כלל בזמן התרגול וזה אומר לך: כי התרגול הינו כל כל עוצמתי שאפילו מחשבות לא יכולות לצוף "על פני השטח" ולהסיח את דעתך בזמן התרגול. התוצאה: מערכת עצבית שקטה ורגועה. וכמובן, כל מכלול הפעולות הגופניות מתארגן להתנהגות בהתאם. ג. קרייה. התרגול הטוב ביותר להשגת מיקוד וריכוז הינו טראטאק ויש המכנים זאת טראטאקה. זהו תרגול עוצמתי ביותר. ותרגלי אותו באופן הבא: על ספסל בגובה העיניים שלך (כשאת יושבת)הדליקי נר. שבי במרחק של כ- 80 סמ' ממנו. שבי נוח- בכל תנוחת מדיטציה כלשהי.הרפי את הראש, הרפי את הגוף, נשמי לאט לאט. עכשיו, מקדי את שתי עיניך במרכוז המעגל הפנימי של שלהבת הנר. נשמי לאט לאט. השאירי את עיניך פתוחות ואל תמצמצי. פרק הזמן שלך לתרגול הינו כ-1/2 ד'. כעת, סגרי את עיניך בעדינות ונסי להעלות את אובייקט ההסתכלות(השלהבת הפנימית של הנר) בין בנקודה שבמפגש גבות העיניים. במצח. זו האניה צ'קרה- העין השלישית. הרגיעה עם עיניים עצומות כנ"ל למשך 1/2 ד'. עשי שלושה מחזורים כאלה ובסיומם שפשפי בחוזקה את כריות כף היד זו בזו עד להשגת חום לוהט בכפות היידים(את כמעט יכולה לטגן עליהן חביתה) והניחי את הכריות החמות על ארובות העיניים. זה ירגיע את שרירי העיניים. התוצאה: השגת ריכוז ועירנות יוצאים מן הכלל. אלו שלושת הגמים. תרגלי אותם לפי הסדר וואחד אחר וואחד כמתואר. בהצלחה!

למעלה