יוגה כל יום

ayalon_gd

New member
יוגה כל יום

אני עושה יוגה כמעט כל יום. שמתי לב לזה שאם אין לי הפסקות הגמישות פחות "טובה". אם אני מפסיק ליום יומיים, הפעם הבאה תהיה טובה יותר. 1. האם זו תופעה ידועה ? 2. האם מומלץ לא לתרגל יום יום ? 3. עוד שאלה שלא קשורה : האם ניתן להמליץ על תרגילי מתיחה כך שבתנוחת עובר, אני "אשב" על העקבים ועכוזי לא יהיה באוויר תודה

לקשמי

New member
כמה זמן אתה מתרגל?

אם התחלת לתרגל לאחרונה, זה הגיוני. לפחות בהתחלה כשהגוף עוד לא רגיל לתירגול, הוא צריך גם הפסקות, ואחרי שנתת לו להרפות, מן הסתם הפעם הבאה תהיה טובה יותר. בכל מקרה בזמן התרגול חשוב כמובן לא לאמץ את הגוף יותר מדי.

יוגי בר

New member
יוגה יומיום

היי איילון אז ככה: 1. תפסיק לחשוב על הגמישות והיא תקרה. 2. תפסיק לחשוב על התרגול ותתרגל. עד שזה יהפוך להרגל. יום יום. 3. לכל גוף התנהגות משלו- ואין גוף אחד דומה למשנהו. 4. תרגיש את התרגול. זה מה שחשוב. תקשיב לנשימה. תתבונן בה וההרפייה תגיע. 5. שלב א: תנסה לשבת- קודם כל- כמה שיותר עם הישבן על העקבים כשהגוף זקוף. התייצב ונשום עמוק שלב ב: בצע את תנוחת מתיחת החתול. עבור לעמידה על הברכיים וכפות הידיים. קח שאיפה איטית וארוכה וקער את הגב, נשוף באיטיות והחלק אותו(תגליץ')בעזרת הידיים על הרצפה כשהראש מונח על הסנטר (כמה שיותר רחוק יותר טוב)התייצב בתנוחה ונשום לאט ובעדינות כחצי דקה. (אל תדאג לאט לאט הגוו יתארך ויתארך. יתגמש ויתגמש. תסתכל על החתול ותראה שזה התרגיל המתיחה הראשון שהוא עושה כשהוא קם על הבוקר. אף אחד לא אומר לו לעשות יוגה. הוא קם ועושה. שלב ג: קח שאיפה איטית ועמוקה נשוף לאט לאט וחזור והחלק את הישבנים על העקבים לתנוחת העובר. התייצב ונשום באיטיות ובעקביות. 6. נסה להפנים ו"לחיות" את המשפט: "תרגול יוגה שווה טונות של דיבורים". אמר אותו יוגי גדול: סוואמי וישנו דיבננדה. זה בדיוק זה. וזה עובד. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

ayalon_gd

New member
המשך

תודה על התשובה המפורטת. משום מה היתה לי הרגשה שזה מה שאקבל ... קל לדבר קשה לעשות. אני נזכר בדברי המורה האומרת ש"תנוחה טובה היא תנוחה נוחה". לא בכל התנוחות אני מרגיש כך. הסיבה היא (?) גמישות. בכל מקרה התרגול מסב לי הנאה וכל עוד זה כך אני במשחק. שאלה נוספת שמענינת אותי היא האם יש גבול לשיפור (בגמישות) ? האם יש אנשים שלא משנה כמה הם יתאמנו הם לעולם לא יגיעו עם הראש לרגליים בתנוחת ראש-בירכיים.

יוגי בר

New member
המשך להמשך

היי איילון אז ככה: 1. כפי שכבר אמרתי, אין גוף אחד דומה לשני אז מה זה אומר: ז"א שישנם אנשים שיש להם (ושים לב למירכאות)"גמישות מדהימה" בפרקי הידיים ולא באגן למשל, ולאנשים אחרים זה בדיוק ההיפך. 2. אין גבול לשיפור בגמישות של הגוף. שלך. אם תאמין בכנות שזה יקרה. זה יקרה. לא תאמין? זה לא יקרה לך אף פעם. האמונה משנה את התמונה. עד כדי כך זה פשוט. 3. אוקצור: כל אחד יכול להגיע- בסופו של דבר ועניין- עם הראש לברכיים. 4. זכור! יוגה הופכת אותך לבריא. ואדם בריא הוא אדם שנהנה מחייו. אדם בריא יכול לישון תחת כיפת השמיים וירגיש כמו במלון 5 כוכבים. הוא יכול לאכול אוכל תפל שיערב לחיכו. זה העושר האין סופי של הבריאות. קח אותו בשתי הידיים. יוגה מראה לך את הדרך. בברכהואהבה יוגי בר

ayalon_gd

New member
סוף

1. כבר התחלתי להאמין, אבל תמיד טוב לשמוע אישוש ממומחים 2. "יוגה הופכת אותך לבריא" - אז תאר לך מה היא עושה אם התחלת כבריא, אם אתה אוכל וישן כבמלון 5 כוכבים והאופטימיות היתה מאז ומעולם חברה טובה.

למעלה