יוגה לתלמידי כיתה ו'- עזרה

ilanisa3

New member
יוגה לתלמידי כיתה ו'- עזרה

שלום לכולם אני מורה במקצועי לכיתה ו'ובמסגרת שנת השבתון למדתי הוראת היוגה . רציתי לתת לתלמידי "טעימה" מהיוגה במסגרת שיעור אחד שבו אעביר להם את היוגה.ולכן אני פונה בבקשה להמלצה לשיעור מענין ומקסים שיהיה עבורם חוויתי ביותר, ומאחר והנושא קצת שונה ממבוגרים אני פונה אליכם המומחים. אודה להמלצותיכם

2356078

New member
כיתות ו'

לגבי כיתות ו' קודם כל אני ממליץ לא לעשות שעור של מעל 45 דק' מעבר לזה תנסי לא להעמיס יותר מדי חומר תאורטי על הילדים. אפשר להתחיל בסיפור קצר או בתאור מה זה היוגה מבלי להתעמק יותר מדי מכיוון שהם פשוט יאבדו את הסבלנות שלהם. תנסי במהלך השיעור לזרום איתם ולא להאבק בהם גם אם לפעמים נראה לך שהם מרעישים או משחקים - זה חלק מהעניין... תשכחי (כמעט) מכל מה שלמדת או מה שאת עושה עם מבוגרים זה לא דומה לזה וצריך לשנות את התפיסה של איך "צריך" להראות שעור אחרת את עלולה להתייאש מהר... יש המון רעיונות מה ואיך לעשות בשעור כזה ולא הייתי ממליץ ללכת על משהו מובנה מראש אלא לבנות מסגרת ולראות איך הכיתה זורמת עם זה בתור התחלה. את יכולה ליצור קשר אם את רוצה 0523513694

ilanisa3

New member
תודה על התשובה המפרטת

רציתי לשאול האם אתה יכול ליעץ לי בנוגע לתרגילי זוגות?? אודה מאוד לתשובתך

htyoga

New member
יוגה לילדים

שלום למורה, שיעורי יוגה לילדים הם מאד שונים משיעורים לבוגרים. ממש שונים. הדינמיקה, הקצב והתכנים צריכים להתאים למצב תודעה של ילד או מתבגר. גם מבנה השיעור והרצפים של האסאנות צריכים להיות מותאמים לילדים. קצת קשה ללמד יוגה באינטרנט... במידה ואת מעוניינת לצפות וללמוד, את מוזמנת אלינו לשיעורי הילדים. הקבוצות הן רב גילאיות וכוללות ילדים מגיל 7 - 14 המתרגלים יחד, בהנאה מרובה, כבר מספר שנים. התקשרי 6411334 - 03 או הכנסי לאתר שלנו: htyoga.com ושילחי מייל. נוכל להמליץ לך על מאמרים וספרות הקשורים בעניין בברכה מרכז ליוגה מעוז אביב

gaiegos1

New member
לכי על זה

שלום לך! ובכן ללמד ילדים זה לא פשוט בהתחלה אבל זה גם לא כל כך קשה. קחי את השיעור שאת יודעת ללמד והפכי אותו למשחק - כלומר עשי זאת כמו שיעור ניסיון אבל בקלילות. השתמשי בדימויים בזמן שאת עושה את התנוחות במיוחד השתמשי בתנוחות של חיות כמו נחש, אריה, צפרדע, וגם עץ וכו. כמו שנאמר אל תפרטי על הפילוסופיה יותר מידי עם מילים גבוהות כי הם לא יבינו על מה את מדברת. השתמשי בתנועות גדולות ותקציני את האסנות(ילדים אוהבים מוגזם). אל תפחדי ללמד ברכה לשמש. כל זה לא אמור לקחת לך יותר מ 45 דקות. אל תפחדי לשיר, לומר אום או כל דבר שאת עושה עם מבוגרים רק עשי זאת באופן ילדותי. והכי חשוב אל תפחדי( או אל תראי שאת מפחדת) והפגיני ביטחון במה שאת עושה וכך תזכי לתשומת ליבם והערכתם. הצלחה ואהבה.

יוגה בבית הספר.

ערב טוב. קיבלת כאן שפע רעיונות, ונקודה אחת נוספת וחשובה מאוד - יוגה לילדים במסגרת בית הספר שונה מאוד מכל דבר אחר. מתוך ניסיון בחוגים פרטיים ובמסגרות שונות, עבודה במסגרת בית הספר זה סיפור אחר לחלוטין. הוראת היוגה שלמדת היתה לילדים או כללית ? מנסיון, ורק מניסיון (של חמש שנים בגנים ובתי ספר דרך קרן קרב) (כי כל מה שכתוב בספרות, רחוק מאוד ממה שקורה בפועל בכתה) נסי להביא את היוגה כדבר הכי ענייני, כמו למשל: להציג תרגילי נשימה כדרך שעוזרת לריכוז במבחנים, ולהציג אותם בצורה הכי חוויתית שתוכלי לחשוב עליה מתוך הניסיון בתור מורה (שבטח מכירה את התלמידים לפחות שנה או יותר) ומכיוון הרקע ביוגה. בגיל הזה ובמסגרת הזו תרגילים בזוגות או בקבוצות יכולים להגביר את החוויה. אבל מעל לכל: להציג את היוגה בגובה העיניים, ובצורה עניינית ומרתקת. בהצלחה. אבי.

ilanisa3

New member
תודה על תשובתך המפרטת

רציתי לשאול האם אתה יכול ליעץ לי בנוגע לתרגילי זוגות?? אודה מאוד לתשובתך

למעלה