יוגה נגד מכון כושר. שאלה חשובה!

Felix 5

New member
יוגה נגד מכון כושר. שאלה חשובה!

זה זמן מה שאני הולך למכון כושר שלוש פעמים בשבוע, והנה החלטתי להתחיל להתעסק בהאטה יוגה, קניתי את הספרים והנה אני מוכן. עכשיו אני שואל אותכם, אם על בסיס יום יומי אני מתאמן ביוגה ובנוסף לכך שלוש פעמים בשבוע אני הולך למכון כושר. האם תהיה התנגשות כלשהי בין שני התחומים? אולי עדיף לי לעסוק בזה לסרוגין? אולי כדאי לי לוותר על המכון כושר? אנא עיזרו לי תודה רבה מראש.

LCA

New member
זה לא מתנגש

זה אפילו עוזר! במכון כושר, אם אתה עובד על הרמת משקולות ובניית שרירים, השרירים מתקצרים.. יוגה עוזרת להגמיש ולהאריך את השרירים. לפי דעתי זה שילוב טוב...

guymgk

New member
נגד מי?

יוגה למעשה לא נגד כלום, מהר מאוד אתה תלמד שיוגה מסייעת לך בכל התחומים האחרים בהם אתה עוסק, וזאת מנקודות מבט רבות כמו ריכוז, כושר גופני, מצב רוח משופר ועוד... אם בכל זאת אתה שואל זה או זה? הייתי ממליץ על יוגה, מכון כושר חוץ מלנפח את הגוף ולקצר שרירים לא בהכרח מועיל. שיהיה בהצלחה

Felix 5

New member
לדעתי כל

עוד זה לא מתנגש ולא מזיק [ואפילו מועיל כמו שאמר LCA] לעסוק בד בבד ביוגה ולהתאמן במכון כושר, אוכל לעסוק בשניהם בראש שקט. תודהר רבה לשניכם!

יוגי בר

New member
עיסוקים

היי לך. אז ככה: 1. עיסוק עם האת'הא יוגה לא "מתעסקים" (המינוח חשוב מאוד). אם "תתעסק" איתה לא נכון תתחרפן כמו עפיפון. האת'הא יוגה- זה מדע. מדע החיים. קודם כל לומדים. אחר כך מתרגלים. ובמקום מסודר ולעניין. וכל הזמן חיים. 2. ספרים. זה שאתה מרגיש מוכן ושהגעת לגיל שאפשר להתחיל זה אחלה. אבל, שים לב! אל תתחיל לתרגל יוגה מספרים ואל תתחיל לבד. מצא לך מורה. 3. התנגשות. יוגה זה יוגה. ועימול במכון כושר זה ההפך הגמור ממנו. אבל, זה לא אומר שצריכה להיות התנגשות. אתה יכול לתרגל גם וגם. כדי להכנס קצת לעומק ההבדל קרא את המאמר: "חשיבות התרגול היוגי" במדור מאמרים. בהצלחה בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

Felix 5

New member
וואו..

אתחרפן כמו עפיפון, זה לא נשמע יותר מידי כיף. תוכל להסביר לי על זה?

יוגי בר

New member
וואו וואו

היי פליקס אין פה צורך לבלף כי שמרגישים את זה זה באמת לא כייף אז בהסכמתך תרשה לי להתחפף ולא להכביר בהסברים. פשוט לך על זה באיזי איזי ועם מורה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגה עוזרת לאימון כושר אבל לא להיפך

היי אני חושב שאי אפשר לשלב יוגה עם חדר כושר לפחות אני לא הצלחתי. הגישה בחדר כושר הפוכה מגישה שנוקטים באימונים ביוגה. התרגילים ביוגה יכולים לעזור לך לפתח יותר טוב את השרירים,ולעשות את האימון בחדר כושר ליותר קל. אבל לא ההיפך. אם אתה רוצה באמת להתעסק בהאטה יוגה, אתה תהיה חייב להפסיק לבצע תרגילי מאמץ בחדר כושר. אולי תוכל לתאם לעצמך תרגילים חדשים שלא דורשים מאמץ יתר, או תרגילים בלי משקולות.

oggi2

New member
מבט אחר-

השאלה קודם מה מטרת האימונים בחדר כושר. אם הם לתמיכה בעיסוק אירובי מסוים, לא הייתי מוותרת עליהם. אני גיליתי שאפשר לשלב- את הריצה/שחייה שנעשים בעצימות ובתדירות גבוהה, תרגילי כוח במשקלים נמוכים רק לחיזוק השריר ויוגה שתגלה שהיא עוזרת בכל רמות התפקוד, הגוף גמיש, השרירים ארוכים יותר ויש יותר חיוניות, וזה גם עוזר לפעילות ספורטיבית. שוב, אני עבדתי לא על "ניפוח" שרירים שזה מה שגם מקצר ומתנגש עם היוגה, אלא על חיזוק הכרחי לצורך ריצה/שחייה וראיתי שהכל משתלב בכיף

למעלה