יוגה נחשב ספורט?

יוגה נחשב ספורט?../images/Emo28.gif../images/Emo186.gif

יש אצתלי ביישוב חוג יוגה ואני שוקלת ללכת אליו בתור הספורט השבועי.... עכשיו-אמא שלי חושבת שזה לא ספורט אז......יוגה זה ספורט?

לקשמי

New member
אמך צודקת

יוגה היא בהחלט לא ספורט. מטרתן של האסאנות (תרגילי היוגה הפיזיים) היא להזרים אנרגיה חיונית (פרנה) ולבנות יציבות וריכוז, שנחוצים לתרגול מדיטציה. אין לה קשר לספורט.

התירגול הפיסי הוא חלק מהיוגה

התירגול הפיסי ביוגה עובד על מערכות הגוף - מחזק שרירים, מגמיש, ומשפר את התיפקוד של הגוף. הרווח ביוגה הוא שהפעילות לא נעשת באופן "מכני", אלא תוך תשומת לב לפעולה ולנשימה, ריכוז, ואיחוד בין המחשבה לפעילות עצמה. הבדל נוסף הוא שהיוגה היא לא תחרות!! אין "תובענות" ואין צורך להגיע להישגים מופלאים, העבודה שלך חייבת להיות ביחס ליכולות שלך , תוך נוחות וחלילה תוך כאב. רווח גדול הוא שכך גם קטן הסיכוי שתזיקי לגופך אם את מחוברת לתחושות שלו. ביוגה אפשר להגיע גם למצב אירובי- סיבולת לב-ריאה, ע"י הברכה לשמש - רצף של תנוחות , שככל שמהירה ההחלפה בינהן עולה הסיבולת לב-ריאה. היום, במיוחד לאור קבלת היוגה והשפעות המערב, יש כל מיני סגנונות של יוגה (אם נאהב את זה או לא), חלקן דינמיות יותר - ובאמת מזכירות "ספורט", וחלקן עוסקות יותר במדיטציה ונשימות. מתוך נסיון אני יכולה לספר לך שתחושת הגוף וגם מראהו משתפר הרבה יותר מספורט... ולך הכי כדאי פשוט לנסות...

מתוך נסיון אני יכולה לספר לך שתחושת

הגוף וגם מראהו משתפר מפעילות היוגה, הרבה יותר מאשר מספורט

למעלה