יוגה נשית - די.וי.די

נטעלה4

New member
יוגה נשית - די.וי.די

שלום רב לכולם, יש לי די.וי.די שקניתי בסטימצקי , שנקרא יוגה נשית משך התקליטור 120 דקות. מוכנה להתחלף. ביי

0 אור 0

New member
תפרטי יותר

מה מכיל הדיסק - שני שעורים? שיעור אחד? באיזה שיטה? מי המדריך? מה נשי ביוגה שם יותר מאשר ביוגה אחרת? ועם מה את רוצה להתחלף.

0 אור 0

New member
שיטת יוגה רכה יחסית

זרימה? אסאנות? חוץ מזה שבטח לא קופצים, המושג שיטת יוגה רכה בעצם לא אומר לי כלום. אני שואלת ומנסה לחדד, כי נכויתי פעם כשאר רכשתי קלטת יוגה בעברית (משהו מתורגם) שהיתה אפילו לא ברמה של מתחילים גריאטריים, וממש לא משהו שהייתי מגדירה כתרגול יוגה ראוי לשמו. זאת לעומת קלטות למתחילים כמו למשל השיעורים מהטלויזיה, או קלטות קנויות - אם השיעור הוא טוב, אז גם בתור מתרגלת מנוסה, אני אהנה ממנו מדי פעם - למשל כשאני חוזרת לתרגל אחרי מחלה, או ביום שאני עייפה מדי, ובא לי משהו יותר רגוע. בכלל, אני מסכימה עם מורי יוגה רבים שטוענים שאין ביוגה את המושג הקלאסי של שיעור למתחילים או למתקדמים מבחינת קושי התרגול. החשיבות היחדיה להכרות עם יוגה, היא בהכרות עם התנוחות ואופן עשייתן הנכון.

סטיוויה

New member
אני יכולה לספר לך

אז ככה.יש ישעור של 45 דקות. תרגול רגוע של עשר דקות לערב(פתולי אגן,סופטא בדהא קונסאנה ועוד כמה) ותרגול ממריץ של 15 דקות לבוקר(בעיקר תנוחות עמידה וכפיפה קדימה). בשיעור עצמו יש בנייה הדרגתית,כמו בכל שיעור.מתחילים בשכיבה על הגב,עוברים לישיבה,עמידה ומסיימים בהרפייה קצרה.זה שיעור מצויין כשאת צריכה משהו רגוע,יחסית,אבל מובנה. אין ברכות לשמש.אין תנוחות הפוכות.אין פראנימה. יש הרבה עבודה על אגן,ירכיים וגב תחתון. יש הסברים של מירה לגבי תרגול אצל אישה לאורך המחזור החודשי. מתי לשלב מה ומתי להמנע ממה. יש פירוט של אסנות חשובות,עם הדגמה וציון נק' חשובות כמו למה זה טוב,למשל. זו קלטת מצויינת. למתרגלות וותיקות שיודעות לבנות תרגול בבית יש מצב שהיא תשאר יותר על המדף מאשר במכשיר הדיוידי

0 אור 0

New member
תודה רבה ועוד שאלה

קודם כל תודה רבה על ההסבר המקיף, והשאלה מתייחסת לנושא המחזור החודשי: אני תמיד מתאימה את התרגול היומי שלי לאיך שאני מרגישה באותו יום, ואם אני מרגישה לא טוב גם אפשר לוותר לגמרי, אבל לאחרונה אמרה לי חברה שהיא מורה ליוגה, שלדעתה לא צריך בזמן המחזור החודשי להתאמן בכלל. מאז, כל פעם אני בדילמה. כי אצלי כמה ימים בלי תרגול, גורמים לי להרגיש זקנה וכפופה. מה את אומרת?

סטיוויה

New member
שאלה טובה,גם אותי זה העסיק לתקופה

היו זמנים(אני אותם זוכרת)שלא לתרגל יוגה היה נתפס אצלי כ"אוי ואבוי" או "באסה".אבל תודה לאל,עברתי שלושה הריונות ושלוש לידות וזה לימד אותי לשחרר ולהרפות גם בשגרת התרגול עצמה.הלא זו תכלית היוגה. להרפות,לא להתאמץ.לא לתרגל מתוך מאמץ.אלא מתוך קשב.אם אנחנו נכנסים ביוגה יוצא שבסוף היא נכנסת בנו.משהו בסגנון
אם יש יום ירוד ואין כוח לתרגל-אפשר לתרגל רק מתיחות עדינות(פיתול בשכיבה על הגב,שחרור צאוור ושכמות,ז'אנו שירשאסנה וכד').אני מצאתי שלפעמים רבע שעה של מתיחות כאילו נותנת לי הרגשה טובה וחיונית.לפעמים רק טריקונאסנה(משולש)זה מספיק. לגבי מה שאמרה לך חברתך.לפי איינגר-אישה בווסת לא צריכה לתרגל בכלל.מלבד אולי מספר מצומצם של אסנות שיכולות להקל על תסמיני ווסת שונים.יש זרמים אחרים שיותר פתוחים למה אישה בווסת יכולה לתרגל.מהנסיון שלי-תרגול עדין מאד בימי הווסת הראשונים-זה הדיוק.התרגול צריך לתעל את עצמו לטובת מה שקורה אצלינו בגוף.אם את רוצה "תרגול לדוגמא" בווסת אז; אוג'אי רק אם מרגיש נכון-קפלבהטי אבל מחזורים מאד קצרים ובלי קומבקהות. אוטנאסנה כפיפה קדימה בפישוק(זה שם נורא ארוך בסנסקריט) בדהא קונאסנה/סופטא בדהא קונאסנה פיתול על הגב ז'נו שישאסנה(לא לוותר) בימים האחרונים אפשר להוסיף או לשלב פסטימוצ'אסנה(ראש לרגליים) מציאסנה(דג) טריקונאסנה וויברדהסנה(לוחמים) קוברה ארבה למען הסר ספק
זה המלצות שלי מתוך נסיון אישי.אני לא מתיימרת לתת כאן המלצה גורפת למתרגלות.כל אחת צריכה להקשיב לגוף שלה ולעשות מה שנכון לה.עוד רעיון;אפשר ללכת הרבה ברגל בימי הווסת.

0 אור 0

New member
ואני מאד מודה על העזרה

סליחה אם נשמעתי תוקפנית, פשוט ניסיתי לפרט יותר את מה שלא מובן לי, ולא חשבתי איך זה נשמע למי שקורא. מודה שוב לכל מי שהתאמץ וטרח לענות ולהסביר

למעלה