יוגה עצמית

יוגה עצמית

אני הולכת ליוגה פעם בשבוע. אבל אני רוצה גם לעשות משהו בבית,אבל מאוד מעט. אם אני רוצה כל יום לעשות 5-15 דקות כמה תרגילי יוגה, איזה תרגילים כדאי לעשות?

זה מאוד אינדיבידואלי מה שאת שואלת

גם אני כמוך התחלתי לא מזמן לתרגל קצת יוגה בבית 10-15 דקות, והיום בלי 40 דקות יוגה על הבוקר אני לא מתחיל את היום. מה שאת יכולה לעשות זה את בהתחלה תרגילי "חימום" שיחממו את השרירים ובסוף להגיע לאסנה או 2 שהיו קשים לך בשיעור האחרון. חשוב גם לעשות אסנה ו"אסנה נגדית". למשל אם את עושה פיתול ימינה, לעשות גם שמאלה. אם את מכופפת את הגב (נוגעת עם המצח בברכיים) אז לעשות קוברה או "עיגול" דומה של הגב. תזכרי גם לעשות הרפייה מהתרגול. אצלי הרפייה זה ישיבה בישיבה מזרחית 3-4דקות ו"שבסנה" שזה שכיבה על הגב לאיזה 5 דקות גם כן. בהצלחה ואם יהיה שאלות תשאלי. זה מאוד חשוב.

anatina

New member
ברכות שמש

ולא לשכוח הרפיה בסוף. אפשר גם להוסיף מדי פעם אסאנה אחת או שתים- מה שעולה לך בראש באותו רגע זה בד"כ מה שאת הכי צריכה.

anatina

New member
ברכת השמש משלבת בתוכה הרבה אלמנטים

יש בה גם פיתול, גם כפיפה קדימה, גם כפיפה אחורה, גם יצירת חום של הגוף... כמובן שגם תנוחות אחרות מועילות מאד, אבל אז יהיה לך קשה להגיע לאיזון באימון קצר.

annandi

New member
ומה אם אני מתרגלת איינגר יוגה

שבה לא עושים את ברכת השמש? מה אז מומלץ? בוקר טוב

anatina

New member
תכנסי לאתר של ענת צחור

יש בו אחלה רצפים לתרגול www.yoga-studio.co.il

היום עשיתי

5 מחזורים של 24 תנוחות של ברכת השמש בשעה 5:10 בבוקר. עשה לי יום כמו שאי אפשר להאמין!!

ה-5 מחזורים

לקחו לי משהו כמו 10 דקות. עשיתי שני מחזורים באיטיות כדי לחמם את הגוף והתודעה. אחרי זה עמדתי עם הידיים מול בית החזה כדקה להתבונן פנימה ואז עשיתי במהירות 3 מחזורים. כל העסק לקח 10 דקות. אחרי זה המשכתי באימון אישי של עוד איזה 25 דקות ועוד 5 דקות שוואסנה. ואז לעבודה
אני אישית אוהב יותר אימון אישי של אסאנות מוכרות אבל מעברים שאני יוצר, למרות שזה מביא לפחוות איזון זה גורם להרגשה יותר טובה, שזה משהו שאני עשיתי ולא סדרה קבועה וכו'.

אם כבר כתבת על הסדרה הזאת

ממה שהבנתי אצל המורה שלי (שזה לא אשטנגה, אלא האטה יוגה קלאסית) הוא אמר לי שאת הסדרה יש לעשות מהר ככל שניתן , 108 פעמים. עכשיו הוא לא סיפר לי על המנטרות. איך אני אמור גם עלשות את זה מהר, וגם להספיק להגיד מנטרות?

למעלה