יוגה עצמית

יוגה עצמית

שלום לכם, אני מעוניין לעשות יוגה בעצמי יום יום (אני עובר שיעורים מודרכים פעם בשבוע). כמה זמן יש להתאמן כל יום ובאילו שעות מומלץ? חוץ מזה אשמח אם תתנו לי לינקים לאתר שנותן אימון מודרך (בוידאו או לא) ותמליצו לי על קלטות או דיסקים לאימון ביתי... תודה

idan1900

New member
תרגול עצמי

הוא חלק חשוב מאוד בדרך האימון של איש היוגה. למדתי ממורי שאם מגיעים לשלב בו אתה רוצה ויכול לעשות זאת- הרי שהמורה ממלא את תפקידו כהלכה במסלולו של התלמיד. הרבה ברכות לך ולמורים שלך. הכי קל להתחיל אימון עצמי בשיטה בה אתה מתאמן כבר. התייעץ עם המורים שלך, ובקש מהם תכנית שלא תסתור את השיעור "הרגיל",והגדר להם את הזמן שיש לך כדי לתרגל. התחל בכך. לגבי השעה בה כדאי לתרגל- הכי נוח בבוקר לפני הכל. אם קשה מידי- כל שעה בה מערכת העיכול ריקה יחסית ויש שקט המאפשר תרגול תהיה טובה. לא מאוחר מדי בלילה. כתבי היוגה מדברים על השעות הקרובות לזריחה, האיור-וודה מדברת על לקום עד 6 בבוקר ולהתחיל פעילות. אז תעשה מה שאתה יכול- כדי שתוכל להמשיך. הכי חשוב- למדתי ממורי שלא כדאי לסמן מטרות גבוהות מדי:אל תאמר לעצמך "אני רוצה כל יום". תכנית צנועה של חצי שעה 3 פעמים בשבוע היא התחלה מצויינת, גם פעמיים טוב. החכמה הגדולה היא לעבור את המכשולים ההתחלתיים ולהמשיך לאורך זמן. לגבי ספרים- יש עשרות.וידאו או די-וי-די- יש הרבה, תתחיל עם משהוא בשיטת האימון שלך. חיפוש אינטרנטי הוא קל ויעיל. לגבי טלויזיה- יש בארצנו שלוש תכניות טלוויזיה בהם מועבר אימון יוגה-"דרך היוגה" הוותיקה "בערוץ החיים הטובים" בכבלים הדיגיטליים ו-"יס", באותו ערוץ יש גם תכנית "אימון אישי" בה יש יוגה, וכמובן "יוגה באהבה" בערוץ "קארמה" בכבלים- שם יש תכנית מצויינת עם המורים שלי.... ברכות וחג פסח שמח עידן

למעלה