יוגה שיבננדה

golda

New member
יוגה שיבננדה

מה ההבדל בין שיטות היוגה השונות? אני התנסיתי ביוגה במרכז שיבננדה, יש הבדל או משמעויות נוספות לשיטות אחרות?

יוגי בר

New member
שיבננדה

לומדים שם האת´ה יוגה קלאסית. בשלבים מתקדמים לומדים סינטזה של 4 היוגות העיקריות. ועוד הפעם אין יוגות אחרות מלבד ה-4 העיקריות. לעומת זאת זה ימבה מורים שכל אחד נהיה ממציא יוגה. אבל מה שחשוב גולדה זה האם נהניית שם? כן. אז שגעון. לא- חפשי מורה אחר.מקום אחר. אם את רצינית בקשר ליוגה בסוף תמצאי את המורה המתאים שלך. תאמיני לי זה יקרה. מלה שלי. (קראי את על מורים....) יוגי בר

אחד32

New member
הבגלים בין שיטות

לדעתי ההבדלים בין שיטות הם בדגשים שכל שיטה. יש שיתמקדו בהתחלה על תרגול פיזי. יש שישלבו תרגול פיזי עם תרגילי נשימה ואחרים ילמדו מדיטציה כבר מהתחלה. גם בכל אחד מהתחומים (תרגול פיזי, תרגול נשימה, מדיטציה ואחרים) יש הבדלים. לפעמים תשמע בסגנון אחד שאסור לעשות X ולעומת זאת בסגנון אחר עושים רק X. אם טוב לך בשיבננדה השאר שם. אם לא, נסה מורים שונים משיטות שונות עד שתמצא את מקומך. מקום טוב לקרוא על מה זה יוגה הוא ב YOGA RESEARCH INSTITUTE WWW.YREC.ORG תחת ILLUSTRATED BEGINNER TOUR.

יוגי בר

New member
המורה...ההוראה...והלימוד שימו לב...

נשאלות פה הרבה שאלות, על תנוחות, על לימוד, על הבדלי השיטות ובכלל. טוב, הגיע הזמן לפזר את הערפל ולהבהיר את העקרונות.(כתבתי על הנושא לחבר שהוא מורה מומחה ואני שמח להביא אותו לפניהם) תקראו, תעירו ותאירו לי. ולפתיחה ושזה יהיה מזה ברור.לכל לימוד צריך מורה..אין אפס. 1. עכשיו, בכל תחום יש בעצם 3 אפשרויות לימוד, והרי הן לפניכן: * למידה---לימוד עצמי. * למידה---לימוד בעזרת/עם "מורה". (שימו לב למרכאות) * למידה ---לימוד בעזרת/עם מורה מומחה להוראה. 2. המשמעות הלימודית: * בלימוד עצמי---את/ה לומד/ת מה שאת/ה חושב/ת לנכון. (מחוסר ידע----בדרך שלך----אל הידע (שאת/ה חושב/ת לנכון) * בלימוד עם "מורה"---את/ה למעשה לא לומד/ת- ה"מורה" לא יודע ללמד. (מחוסר ידע---בדרך לא נכונה---אל חוסר ידע/ידע לא נכון) * בלימוד עם מורה מומחה להוראה- את/ה לומד/ת נכון את מה שצריך ללמוד. (מחוסר ידע---בדרך נכונה----תוך קבלת כלים נכונים--אל הידע הנכון. מורה מומחה להוראה הוא זה שיש לו היכולת ללמד את עצמו נכון וללמד אחרים נכון את הדברים הנכונים. 3. מהו בעצם לימוד לא נכון? זו בחירת האפשרות לנסות וללמוד משהו בלי לרצות לדעת כיצד ללמוד נכון (התכלית הלימודית) ולמה רוצים להגיע בעצם הלימוד (המטרה הלימודית). החסרונות הם: * לימוד לא נכון יכול לפגוע בך חזרה כמו בומרנג (לגרום נזק נפשי וגופני) * לימוד לא נכון לא יביא אותך אל המטרה שרצית (כשל ידע). * לימוד לא נכון יכול להביא אותך למטרות אחרות לגמרי מאלה שהתכוונת (רכישת ידע מוטעה/ לא נכון) לסיכום: עזבו את השיטותחפשו בנרות ותמיד-תמיד תעדיפו מורה מומחה להוראה. מצאתם הרווחתם בגדול! איך יודעים את זה? מרגישים. תשכחו את המוח. תנו ללב שלכם לדבר אליכם. הוא לא טועה. שתהיה לכווווולם אחלה שנה טובה עם הרבה הרבה יוגה, ושכל אחד ואחת ימצאו מהר את המורה המומחה שלהם. אוהב אתכם יוגי בר

dharmax

New member
קשה

שלא להתרעם על הפריסה הזו - במחילה מכבודתך, וללא שום כוונה לפגוע או להתיימר - וברשותך, אציין כמה נקודות: א. "מומחה להוראה"? על פי אילו קריטריונים? והרי זו שאלה בפני עצמה... ב. על המורה, הרי התלמיד לא שולט במיוחד. ישנו עניין ההיצע, והוא עלוב ומוגבל מאוד, ביחוד בתקופתנו, הלא היא הkaliyuga. ג. התלמיד *כן* שולט על עצמו. תלמיד טוב, הדבק בחיפושו אחר אמת מוחלטת, יוכל ללמוד גם מכלב שוטה ומהעשבים ומהשמיים שמעליו... ד. בבודהיזם ישנם "ארבעת ההסתמכויות" על פיהם אפשר למצוא מורה מתאים - להלן קריטריונים. ה. בכל מקרה, כל מורה ראוי לשמו, ידגיש שוב ושוב את עניין הויואקא, היינו, הבחנה... פיתוח משתפר והולך, מתחדד והולך של הבחנה בין הנכון יותר, לנכון פחות. ובנרות - שם דווקא מצאתי פתיל ושעווה.... למדתי מהם קצת על האש, על כוויות, על המרה של מצבי צבירה, על הארעיות של כל הדברים. בברכה

למעלה