יוגה?

La Milagrosa

New member
יוגה?

מי שמכיר אותי אפילו חפיף, יודע שאני וספורט זה מים ושמן. שכבר בתיכון ואפילו ביסודי הייתי שוכחת בכוונה את הבגדי ספורט ביום שהיה שיעור חינוך גופני. שאני שונאת להזיע ולא סובלת מאמצים, ששנים התמדתי במכון כושר כי חשוב לי להיות רזה אבל שנאתי כל רגע, בכיתי וקיטרתי לפני, במהלך ואחרי האימונים. עד כאן ההקדמה.
לאחרונה ראיתי כמה דוגמאות מבהילות של אנשים מבוגרים ממני שקשה להם לזוז, שכואב להם כאן ושם, שהליכה של 5 דקות היא מאמץ גדול בשבילם. ולמען האמת גם לי פתאום התחיל כאב לא מגביל, אבל מרגיז ונוכח, בברך ימין. נורת אזהרה. הבנתי שאני לא מוכנה להגיע לגיל 60 ולהיות מוגבלת, שאני לא רוצה לדפוק את איכות החיים שלי, ולכן אין ברירה וצריך לעשות משהו.
דיברו איתי על יוגה, דבר שבחיים לא התעניינתי בו כי חשבתי שהוא לא תורם להרזייה ולא שורף קלוריות. אבל אמרו לי שזה מאד מאד תורם לגמישות ואפילו למראה ולהיקפים. עכשיו, קחו בחשבון שכל הקטע הרוחני של הרפייה וכאלה לא מעניין אותי ולא מדבר אליי. אני רוצה שנשים שעשו/ עושות יוגה יספרו לי איך (אם בכלל) זה שיפר את ההרגשה ואיכות החיים, את המראה ואת הגמישות. האם זה שווה? האם ניתן להנות מהיתרונות הפיזיים של היוגה בלי להתעסק בכל ההרפיות והרוחניות וכל המסביב? כי לזה ממש אין לי כוח. תודה!!!! ושנה טובה.

אשל6

New member
אז ככה...

אני אמנם אורחת בפורום, אבל נושא היוגה קרוב ללבי. בעיניי זו דרך חיים, אז אני מרשה לעצמי לענות לך.
ליוגה יש את כל היתרונות של הספורט - בלי המאמץ וההזעה... את מחזקת את השרירים, מגמישה אותם - אבל מבלי לכווץ אותם, אלא להפך, מאריכה אותם. הרבה פעמים את לא מרגישה שאת מוציאה אנרגיות, אלא שואבת אנרגיות במהלך התרגול, והן מלוות אותך הלאה. אם את מאמצת את העקרונות גם ביומיום - את משפרת פלאים גם את היציבה שלך.
מובן, שחשוב למצוא את המורה שאת מתחברת אליה, גם מבחינת סוג היוגה המתאים (אשטנגה למשל זו טירונות קרבית, איינגר זו יוגה נעימה יותר) וגם מבחינת הקטע הרוחני שציינת. אי אפשר לעשות יוגה לגמרי בלי הקטע הרוחני, כי היוגה פירושה חיבור בין גוף ונפש, אבל יש מורים שמדגישים יותר את הצד הפיזי ופחות את הרוחני.
כדאי שתחפשי סטודיו ובו מגוון מורים ותנסי כמה שיעורים.
תיהני!

La Milagrosa

New member
חן חן. רוחניות ממש לא בשבילי, אפילו לא טיפה

בינתיים מישהי אמרה לי שפילאטיס זה מה שיתאים לי, כי זה היתרונות הפיזיים של יוגה בלי כל השטויות מסביב. מה דעתך?

אשל6

New member
יכול להיות שזה הפתרון, לא מתמצאת

למעלה