יוגורט מחלב שקדים - מה לא עשיתי נכון?

daniela21

New member
יוגורט מחלב שקדים - מה לא עשיתי נכון?

קניתי מכונת יוגרט שאמורה להיות ממש טובה ב-60& (Yogourmet) וקיבלתי מתנה יוגורט סטרטר בכמות ממש קטנה, שתספיק לפעמיים. שמתי בבלנדר 2 כפות גדושות של שקדייה (של משק לין, לא קוראים לזה בדיוק שקדיה, אולי "שקד") ו-3 כוסות מים. קיבלתי ממש חלב שקדים לבן ויפה. הרתחתי אותו בסיר, עד שהגיע לבערך 80 מעלות ואח"כ קיררתי עד ל-39 מעלות. הכנסתי את החיידקים לתוך רבע כוס של חלב שקדים, עירבבתי ואז הוספתי לכל יתר החלב תוך ערבוב. הכנסתי את המכונה לחשמל וחיכיתי 24 שעות. עכשיו אני מסתכלת על התוצאה וקיבלתי משהו נוזלי מאוד עם חתיכות לבנות צפות.... ): האם קירור במקרר עד הבוקר (10 שעות) ישנה משהו, או ש"הלך" על היוגורט?
 
טעמת?

יוגורטים תוצרת בית הם די נוזליים יחסית ליוגורט מהחנות. כדי לקבל יוגורט מוצק יותר את יכולה לסנן בבד שמיועד להכנת גבינה או בחיתול בד, או להכין מראש חלב סמיך יותר, או להוסיף ג'לטין או פקטין. אם הטעם בסדר, היוגורט צריך להיות בסדר. אם הנוזל נפרד לנוזל לבן ונוזל שקוף, אני אישית זורקת. אני יודעת שיש אנשים שכן אוכלים את זה (למשל אלה שהשתתפו בדיון בדף בבאופן טבעי שנתתי לך קישור אליו), אבל אני לא אוהבת את הטעם. אני חושבת שקירור במקרר קצת מסמיך את היוגורט, לא הרבה. לפחות זה היה הניסיון שלי. אני לא מכינה הרבה יוגורט. אם יש כאן הורים עם יותר ניסיון משלי אשמח אם הם יגיבו (אמא של בנימין?)
 

daniela21

New member
ישר זרקתי לפח

היתה לי גם בעיה עם מכונת היוגורט. דיברתי עם אמא של בנימין המקסימה שעזרה לי להבין היכן טעיתי ומה בדיוק לעשות ויתכן שבזכותה אני אהנה בקרוב מאד מיוגורט טעים :)
 

daniela21

New member
הייתי צריכה לקנות טרנספורמטור

שימיר את הוולט מ-220 ל-120/110.... כן, פאשלה שלי, טוב שלא נשרף לי המכשיר..
 
למעלה