יוגורט מקשיו

נטאשKה

New member
יוגורט מקשיו

אז ניסיתי להכין את היוגורט מקשיו של נטלי הולדינג.
יצא מרקם לא יוגורטי בעליל. היוגורט תסס 15 שעות על השיש לפי ההוראות. יצא סמיך ולא נוזלי. מה עשיתי לא בסדר?
 

ladybug6

New member
אין לי שמץ

לא יצא לי להכין יוגורט בהתססה אף פעם.
נסי אולי לשאול אותה בבלוג או בדף פייסבוק? היא בדר"כ עונה
 

awareness3

New member
גם לי זה קרה...

עוד לא הצלחתי לייצר יוגורט, למרות שכולם מספרים כמה זה קל...
 

נטאשKה

New member
ניסיתי מאז פעם נוספת

עם טחינה ממושכת יותר (חשבתי שאולי זה ישנה את המרקם הסופי) - לא עזר. אז עד שיגיע מישהו חכם ממני בתחום - לא מתכוונת לנסות שוב את המתכון הזה. הוא עולה הון קטן ולא נראה שהוא מסתדר
 

RSPA

New member
איך לדעתך צריך להיות המרקם הסופי ?

או מה זה "מרקם לא יוגורטי בעליל" כפי הגדרת בפוסט הראשון שלך כאן ?
אם זה לא נוזלי מספיק אז יתכן שצריך להוסיף עוד נוזלים (מים) מעבר למידה הנתונה (כלומר יותר מכוס מים) או לטחון בבלנדר ולא במעבד מזון.
אני עושה נסיון כעת על היוגורט הזה בשים לב לדברים הבאים:
א. טחנתי את הקשיו בבלנדר טוב ולא במעבד מזון (שגורם לטחינה גסה מידי). הטחינה בבלנדר, כך נראה לי, "ריככה" ו"הנזילה" את מה שנטחן גם בלי תוספת מים.
ב. קודם עיקרתי את מיכל הבלנדר עם מים רותחים ואח"כ שפכתי אותם ישר ממנו לתוך הצנצנת שבה יהיה היוגורט (ועיקרתי גם אותה בהזדמנות).
ג. אחרי שהכל עוקר כהלכה והכלים הצטננו - התחלתי בתהליך כפי שמפורט אצל נטלי בבלוג.

כעת זה אצלי בתסיסה ונראה מה נקבל בעוד 20 שעות.
 

נטאשKה

New member
יותר נוזלי, יצא לי ממש מחיתי

יצא מוצק מדי, לא אמור להיות ככה, לפחות לפי התמונות אצלה בבלוג


פעם שנייה אכן ניסיתי עם יותר מים. לא ניסיתי בבלנדר. אולי זה יהיה הקסם? בכל מקרה זה יהיה כבר בחודש הבא, אבל אם יוצא לך טוב תעדכן - אני ממש אשמח
ותודה רבה.
 
למעלה