יוגורט

גורדיאן-II

Active member
השבוע ראיתי שהחתולה מלקקת מגביע יוגורט BIO 3% שהשארתי בכיור.
היות ויש לי עודפים (מקבל בעבודה) שפכתי להם גביע ולהפתעתי הם זללו אותו. בדרך כלל הם לא אוהבים מוצרי חלב.

למישהו יש הערות בנושא?

Yukita

Active member
מנהל
היות ויש לי עודפים (מקבל בעבודה) שפכתי להם גביע ולהפתעתי הם זללו אותו. בדרך כלל הם לא אוהבים מוצרי חלב.

למישהו יש הערות בנושא?
לא במיוחד, מעבר לכך כל חתול שראיתי מקבל יוגורט בדרך כלל אוהב את זה. זה לא חלב רגיל ומתוק, זה מוצר מוחמץ ובהחלט יותר טוב להם מאשר חלב - כמובן לא בטעמי פירות וכו'

Yukita

Active member
מנהל

אלישבע777

Well-known member

למישהו יש הערות בנושא?
כל החתולים שגידלתי בעיקר הקודם - מאוד אהבו יוגורט!! לפעמים החמיצות או הקור, גרמו להם לקמט את האף ולהתלקק הרבה תוכך כדי אכילה ובעיקר אחריה... זה היה משעשע. למרות זאת, אף אחד לא אכל יותר מכף ליום, בשבילם זה סוג של ממתק... החתול הקודם היה מוטרף על יוגורט ( וגבינה מותכת) הוא קיבל לפי בקשתו יוגורט כבר ביותו גור בן חודשים, אני מעלה השערה שאולי היתה ליוגורט השפעה טובה על חיידקי המעיים. ההפרשות שלו, היו בעלות ריח חלש מאוד וכך גם עם החתול הנוכחי שלי.
עוד מוצר שהציל את אחד החתולים הקודמים שלי ז"ל היתה גבינת פרומעז . הוא היה מוטרף עליה. כשהוא חלה ( ועבר ניתוח לכריתת המעי הגס), הוא בקושי אכל. אבל כל עוד אכל את גבינת פרומעז, ידעתי שהוא ימשיך לחיות. אחרי מותו, לא יכולתי לקנות במשך שנים הגבינה הזאת (שהיא טעימה מאוד).

מנסיוני בכמויות סבירות אין בעיה עם זה, ויכול אף לתרום אם מכיל פרוביוטיקה.
(אגב, חתולים גם יכולים לסבול מהליקובקטר פילורי, חיידק שאחראי לכאבי בטן והפרעות עיכול אצל בני אדם. יוגורט יכול לסייע בהקלה).

למעלה