יוגי בר יש לי שאלה

יוגי בר יש לי שאלה

אני מתכוון להפסיק לעשן ובמקביל אני ממש רוצה לנקות את דרכי הנשימה (עדיף להתחלי בליחה).. האם ישנה דרך על בסיס יומי כדי לעשות כן?

יוגי בר

New member
ניקוי

היי פרפר אז ככה: תזכור את הכלל: כשתרצה להשתנות תמיד תמצא הדרך. ותמיד ימצא המורה. ועכשיו, אין דבר כזה "להתכוון" להפסיק לעשן. להפסיק זה להפסיק. נקודה. ובמקביל תוכל להתחיל ללמוד את דרכי הניקוי היוגי + תרגילי הנשימה. והכל כמובן על בסיס יומי. ניקוי האף, למשל, יפתח לך את הנחיריים וימנע מנוזלים הנוצרים בריריות לגלוש פנימה. הנשימות יתחילו לאט לאט לפתוח לך את כל מעברי הנשימה ולטהר את הריאות ואתה תרגיש את זה כשתתחיל לבצע את זה והליחה תתחיל לצאת החוצה. וזה לא קל בהתחלה- תהליך הטיהור הזה. אלא מה, את כל התהליך הזה אתה חייב לבצע בעזרה ובליווי צמוד של מורה מומחה. אל תנסה אפילו להתחיל לבצע את זה בעצמך ולבד ו/או מספרים. פה דרושה השגחה צמודה. מוכן לקחת על עצמך את ההתחייבות- אהלן! תפסיק לעשן ובמקביל ספר מהיכן אתה ונפנה אותך ל/מרכז יוגה/מורה מתאים ואז אתה בדרך הנכונה. איך זה? בברכה ואהבה יוגי בר

קצת לא פשוט

אני אמנם רושם בפורום הזה בימים האחרונים אבל זה רק בגלל שיש לי מס ימי חופש מהבסיס... מכיוון שכך אין לי ממש את האפשרות למורה צמוד (הלוואי והיה אני ממש רוצה ללמוד)... ידעתי שזו תהיה התשובה ולכן אנסה להבהיר את עצמי- מעבר ללימודי נקיון הגוף ועימם דרכי הנשימה, האם יש דרך לבצע תרגול מסויים לבד?? האם ישנו משהו חומרי (דבש, מי מלח וכו') שבו אוכל להשתמש (לפחות בנתיים) לפני השינה או עם השקמתי בבוקר? תודה בכל מקרה

LCA

New member
תשיג את הספר

"יוגה ובריאות", שם תמצא כל מיני דברים מעניינים! בהצלחה!

יוגי בר

New member
שטיפת אף-למה לא לבד?

היי לך. אז ככה: בוא ונקצר את ההסבר. ולך איתי שלב שלב 1.נזק אתה -קרוב לודאי מסכים איתי כי אין שום הגיון בלבצע משהו ולהזיק לעצמך. זה יכול להיות בכל דבר, ביוגה זה משמעותי. 2. לימוד לא כל אחד יכול לשלם ו/או יש לו זמן וכו' אם כך הוא הדבר לגביך, תשאיר לי הודעה בתיבת המסרים עם כל הפרטים שלך.(אני מאיזור המרכז) תגיע אלי אלמד אותך ואראה לך איך לבצע שטיפת אף ואעשה זאת אותך בחינם! עשינו עסק? בברכה ואהבה יוגי בר

guymgk

New member
Kryia - Paranayama

יוגי בר, בתגובה שלך דיברת על שטיפת אף, ומזה אני מסיק שדיברת על הפעולה במסגרת תרגילי ה"קרייה - יוגה". מסכים איתך במאה אחוז שאין לבצע תרגילים אלו לבד, מה שכן קיים מגוון רחב של תרגילי נשימה "Pranayama" שלמעשה אפשר ואף רצוי לבצע מתי שרק אפשר. לגבי הבחור שרשם את ההודעה המקורית, הרבה תרגילי נשימה פשוטים יכולים לעזור בניקוי מערכת הנשימה, אני ממליץ לך אם אין לך זמן תתחיל ברכישת ספר תרגילי נשימה בסיסיים, וכאשר תחליט לעבור לתרגילים רציניים יותר אז רצוי ואף חובה למצוא מורה, מדריך. בהצלחה.

למעלה