יוגי שאלה...

אטריו*

New member
יוגי שאלה...

מה זו יוגה אינטגרטיבית? (ראיתי על פרוספקט כלשהו, אין לי מושג מה זה אומר..) ובכלל אני יודעת שיש כמה סוגים שונים של יוגה, מה הבסיסיים? ומה ההבדל (בקצרה כמובן) בינהם? תודה מראש

יוגי בר

New member
אינטגרטיבי

זו מילה נחמדה. ואני מנצל אותה לצורך הסבר מסכם: ונתחיל בכלל חשוב! 1. רוצה לדעת על יוגה- על כל היוגות- ואין כאלו הרבה, תשכחי מהפרוספקטים. מכולם. לכי לספרות האורגינלית על היוגה ובעיקר על לספרות הקודש העתיקה או מה שמכונה הוודות, האופנישדות וכו´ וכמובן, להרבה מסות שנכתבו על הנושא ויש כאלו הרבה מאוד. 2. להאת´ה יוגה שהיא הצד השני של ראג´ה יוגה- אחת מארבעת הענפים הקלאסיים של היוגה. ומוכרת במערב בזכות התנוחות הרבות שיש בה(יש כאלה 840,000 כאלה- בערך תנוחה על כל מין שחי בטבע) קמו כל מיני מפרשים ופרשנים שהתאמצו ועדיין מתאמצים לשפצץ משהו שהוא מדע החיים.ומדע די מושלם. ושורד במשך אלפי שנים בזכות תכונותיו הבסיסיות שהן: סובלנות, פשטות ואוניברסליות. 3. ועכשיו ליוגה אינטגרטיבית למה הדבר דומה? למדיטציה טרנצנדנטלית. שמקושרת בעיקר עם המהרישי. ובכן, אגלה לך סוד גלוי. כל מדיטציה היא טרנצנדנטלית- על הכרתית. ומילה זו אינה מנוצלת רק כסיסמה שיווקית כי במצב זה טרנצנדנטלי אין מודעות לגוף או להכרה, והמודט מתאחד עם הידע שהוא יודע. אז אני באמת לא יודע מה זה יוגה אינטגרטיבית אבל אני יודע מה זה זה סינטזה של היוגות. זה אומר שאתה בוחר לך מסלול יוגה עיקרי אחד שאתה הולך בו אבל משתף עוד יוגה או יוגות אחרות כיוגה משנית. ולמה? כי באם תתעסק ותתמקד ביוגה אחת בלבד אתה עלול למעשה לצאת מאיזון. היוגה השני מאזנת אותך ומשאירה אותך במסלול. וכל היוגות מוליכות אותך לאותה מטרה רוחנית: השגת האחדות עם המהות האלוהית שלך. 4. שיטות היוגה? או ואריאציות של האת´ה יוגה. כאלה יש הרבה. חלקן מדגישות הבטים כאלה וחלקן הבטים אחרים הן התפתחו והועברו מדור לדור על ידי מורים שונים שהעבירו את הידע המופלא הזה לתלמידהם. אבל אל תשכחי- כולם האת´ה יוגה והיא רק הצד השני של ראג´ה יוגה. ז"א שתמיד בסופו של דבר מגיע ( במסלול חיים זה או אחר) מגיע שלב שבו אתב מפסיק לעבוד על האת´ה יוגה ועובר לדרגה הגבוהה יותר שהיא ראג´ה יוגה, שפירושה היוגה המלכותית. יוגה זו היא הדרך הפסיכולוגית והאינטלקטואלית המקיפה יותר לחקר מהותך. מקווה שעזרתי לך מעט. בברכה ובאהבה יוגי בר

מודט1

New member
כמה תוספות.

בקור טוב. ההאתה יוגה היא הצד השני של הראג´ה יוגה? אכן ניסוח מענין. אולי חלק ממנה?. האין שאיפת שניהן היא סמהדי,האין שניהן שואפות ל"קאייווליה" וראג´ה יוגה היא אינטלקטואלית ? האין היא ה"יוגה של כיבוש המחשב"? מה אם "קרמה", "בהקטי", ו"גיאנה"? מה זו יוגה אחת?. האם אדם המתרגל האתה יוגה ,אינו זקוק למידה מסויימת של אמונה- "בהקטי", כאם לא גם את תרגולי הגוף היה מפסיק. והאם אין הוא מבצע בו זמנית ראג´ה יוגה? האין אסנות מדיטטיביות הן תרגול "פרהטיירה"... והאם "קומבק" היא רק עצירת נשימה... פהטבי ג´ויס בחר לאמץ לשיטתו את השם אשטנגה יוגה(שמה המסורתי של הראג´ה יוגה)מהסיבה שבכל תרגול קיימים שמונת השלבים. מה עושות המודרות? בוקר טוב ,ושבת שלום. מודי.

יוגי בר

New member
מודי בהתקלות חזיתית

בוקר טוב גם לך. וטוב שנכנסת לעניינים בפורום. ולהתקלה בקשה צנועה לי אליך: אתה מעמיס ימבה של מושגים רוחניים בסנסקריט על המשתתפים בפורום שאינם מודעים להם כלל ועיקר. ושנינו יודעים שאנו דנים פה בערכים כבדי משקל שראויים להסבר ופירוש. אז באם אתה מעלה מושג כזה לתודעה- לפחות תסביר אותו. תודה. 1. ההאת´ה יוגה היא הצד השני של הראג´ה יוגה כוונתו ומשמעותו של ניסוח זה היתה ועודנה להגיד דבר אחד: באם תמשיל את ההאת´ה יוגה והראג´ה יוגה למטבע אחד, אזי שתיהן מהוות את שני הצדדים של אותו מטבע. אני מקווה שזה יותר ברור. 2. שתיהן אכן שואפות להגיע לסמהדי ולשלמות 3. הכוונה באמירה יוגה אחת היתה לומר מבחינתי: למרות שלמראית עין נראה אתה משתמש בהאת´ה יוגה הרי כשואף רוחני אתה מבצע הלכה למעשה וכל הזמן סינטזה שצריכה להוביל אותך לאחדות אחדות תוך שימוש ב- 4 המסלולים עיקריים שהוזכרו כבר. 4. וכן. כל אסנה היא מדיטטיבית וזו באמת הסיבה שבהאת´ה יוגה פרדיפיקה מצהירים: אסנה מושלמת היא אסנה ללא מאמץ כלל וזה אפשרי רק באם אתה מודט באסנה. 5. ואתה צודק שוב הן גם תרגול פראטיהרה- כינוס חושים והקומבקה היא יותר מסתם עצירת הנשימה. במצב של מדיטציה עצירת הנשימה מתרחשת באופן טבעי. 6. בכל תרגול יש באמת 8 אשטנגות- שלבים עד לסמדהי 7. ואיך קפצנו מכאן למודרות שהן החותמות של הגוף היוצרות זרמים או כוחות חשמליים ועובדות ביחד עם הבדנדהות- מנעולים שרירים שמשתממשים בהם בזמן תרגילי נשימה מסויימים זאת לא אדע. אבל אני בטוח שתסביר לי בהמשך. 8. בכנות: חשוב לי מאוד שתשתתף ותפרה מחוכמתך והמידע שלך את הפורום והמשתתפים שתהיה אחלה שבת שלום. ושיהיה לך רק טוב בברכה ואהבה יוגי בר

מודט1

New member
יוגי,התקלות לא,חזית אחת, כן...

צהרים טוב. כן נכון שסנסקריט לא כולם מבינים ,אך זה מגרה את התאבון..... אני מלמד ילדים ביסודי (יוגה). כשמנסים להסביר עיקרון,או משהו חשוב בשפה רגילה,לא תמיד הענין עובד. אך משפט בשפה המצחיקה..... אחוזי הצלחה של כמעט 100% . ואני מודע באשמה .רציתי (והצלחתי...)לגלגל כדורון שלג... אני שמח שיש תגובה חיובית.מקווה שימשיך להתגלגל ויגדל....... בקשר לניסוח :האתה יוגה ,צידה השני של הראג´ה יוגה. אולי ננסה :האתה יוגה חלק \שלב מ, או ב, ראג´ה יוגה. בקשר למודרות, קומבק, ובהנדות, הכוונה היתה להמשלה של שמונת השלבים ,גם בתרגול שעל פניו לא נראה קשור. תודה, תודה, תודה. והמשך גלגול נעים ופורה. שבת שלום . מודי.

יוגי בר

New member
מודי TALK TO ME

הצלחת לגרות את התיאבון, וזה שאתה מלמד ילדים ביסודי יוגה כבר מזליג את הריר שלי. כי זה מזה חשוב. לילדים-זה זה. דבר איתי. איפה זה קורה? מי יוזם את זה? עד כמה העיריה שותפה? האם הפוליטיקאים מפריעים? היכן למדת ללמד יוגה לילדים? כמה זמן אתה כבר עושה את זה? האם אתה מקושר למסגרות דומות בחו"ל? בקיצור: זה כבר לא כדור שלג זו מפולת שלגים. ואפרופו שפה, פעם התעסקתי עם זה הרבה מאוד ומה שאתה אומר פה לא כל כך מתעכל אצלי, אבל מאוד מרתק אותי מבחינה לינגויסטית. ז"א שאם אתה מדבר ומסביר לילד משהו חשוב (עיקרון)בשפה שהוא קלט מינקותו וגדל עליה זה לא עובד, אבל שאתה מסביר לו את העניין בסנסקריט שפה שלכל מילה בה יש ימבה היבטים, פירושים, כוונות נסתרות והשלכות נרדפות, הוא קולט את זה ויורד לו האסימון? סופר מעניין. דבר איתי בבקשה מס: הנייד שלי 630769-053 בברכה ותודה יוגי בר

מודט1

New member
סנסקריט וילדים.

הכוונה היתה, שמה שתופס אותם זו השפה שנשמעת להם מוזרה ומצחיקה. הם לא מבינים וזה מצחיק ומגרה אותם. למשל,יש להם את הנטיה לבצע אסנות בצורה מכאיבה.כשאני חוזר ואומר לא להכאיב, ולא לנסות בכל מחיר, אתה עדים ממשיך לשמוע אח... והוך..אך שכתבתי על הלוח "סטירם סוקם אסנם" והסברתי, הם התקנים אחד את השני דרך המשפט. בהתחלה זה כמו משחק, אבל עובד. זה כמו בדברים אחרים, כניסה בדלת האחורית, לעיתים קלה יותר. בקשר לדברים האחרים נדבר. יום טוב. חוץ מזה אני מזמין אותך לשוטט ולבדוק אתר יוגה נוסף ,ב-www.iol.co.il . אתר נחמד .

יוגי בר

New member
סנסקריט עובד

סחתיין, קלטתי אותך מודי. וזה בכל מקרה מעניין, כי למרות שהילידים לא מבינים זה מגרה אותם ומצחיק אותם, ואז תמיד יש לך עוררות עם פלטפורמה מצויינת להעברת אינפורמציה ומסרים. ואחרי שיחתנו מהבוקר: זו יכולה להיות פתיחה לידידות יוגית נפלאה בברכה ואהבה יוגי בר נ.ב ביקרתי באתר והוא עולה על גדותיו.

למעלה