יש לי רגשות מעורבים בנוגע לנושא זה
ואני מקווה שלא תכעסי, אך תנסי להבין. אם יש אלמנה החיה לבדה, ואין לה הכנסות מבן זוג, והיא תלויה רק בעצמה, והיא מתקיימת רק מהתגמולים שלה כאלמנה, למעשה משק ביתה ניזון רק מהכנסה אחת. ולעומתה, אלמנה החיה עם בן זוג (ולא חשוב אם תקראי לו בעל או ידוע בציבור) המקבלת גם היא את התגמולים, אך בנוסף נכנסת למשק הבית הכנסה נוספת של בן זוגה, כך שהיא למעשה מתקיימת מהכנסה נוספת על הכנסתה מהתגמולים. מכיוון שהמדינה אמורה לנקוט עמדה שכל האלמנות שוות, ואין להפלות בין אלמנה לאלמנה, ולכן כל האלמנות מקבלות תגמולים לפי אותה טבלה, לדעתי, אלמנה שנשאת מחדש, מפסיקה להיות אלמנה, למעשה הופכת מאלמנה לנשואה, אין צדק שהיא תמשיך לקבל קיצבת אלמנה, היא אינה יכולה להיות גם אלמנה וגם נשואה, הסטטוס שלה משתנה, ובהתאם לכך גם ההקצבות צריכות להשתנות. הרי כך הוא בכל מקום, קחי לדוגמא, את המוסד לביטוח לאומי, המשלם קיצבת אבטלה, ויום אחד המובטל מתחיל לעבוד, האם הגיוני שהוא ימשיך לקבל קיצבת אבטלה? לא, כי הוא אינו מובטל יותר, קחי חייל הפטור מתשלום לביטוח לאומי, כשהוא משתחרר ומתחיל לעבוד, מתחיל הוא לשלם ביטוח לאומי. מדוע העמדת הפנים התמימה הזו? יש אלמנה, יש נשואה, יש גרושה, כל אחת מקבלת את זכויותיה לפי הקריטריונים של מצבה המשפחתי. העובדה שאת מנסה לתת שם אחר לנישואין, אינה משנה את העובדה, שזוג ידועים בציבור זהו בדיוק כמו כמו זוג נשוי, מה ההיתממות הזו? כולנו יודעים שזוהי אותה גברת בשינוי אדרת, לדעתי זהו נסיון מכוער להינשא מבלי להינשא, כדי להמשיך ל"אכול את העוגה משני צידיה" מה שמפריע לי בכל העניין, שכולם, גם האלמנות, היתומים והידועות בציבור אמורים לקבל מאותו תקציב, תקציב הבטחון, למעשה חלקן של הידועות בציבור מתוך אותו תקציב, הינו על חשבון הטבות שאולי היו ניתנות ליתומי צה"ל. אם למשל תקציב הבטחון היה גדול יותר, אז אולי היה מה לדבר על הטבות ליתומים, אך כשישנה קבוצה, שמקבלת תגמולים ונהנית ממשכורת של בן זוג, אז האלמנות שמתקיימות רק מתגמולים, או יתומים שנמצאים במצוקה, נפגעים מכך. אני זוכרת את המאבק הראשוני של האלמנות, עוד בימים בהם היינו חלק מארגון "יד לבנים" כעסנו שההורים השכולים (וכבודם עמם) מקבלים הטבות על חשבון אלמנות צה"ל, טענו אז, בצדק, שהתגמולים באים במקום המשכורת של הבעל, והרי גבר נשוי, מפרנס את אשתו וילדיו ולא את הוריו, ולכן טענו האלמנות, שהתקציב צריך ללכת למקום הנכון, למשק הבית של חלל הצה"ל, לילדיו ולאשתו. כמו-כן נאבקנו שהמדינה תתייחס לכל האלמנות כשוות, וכידוע, אלמנות צבא קבע מקבלות הקצבה משני מקומות, גם מהצבא וגם ממשדר הבטחון, טענו אלמנות המילואים, שאין סיבה מדוע ילדי חיל קבע יחיו ברווחה גדולה יותר מאשר ילדי חיל מילואים. על אותו עיקרון, שאסור שתהיה אפלייה בין אלמנה ואלמנה, אלמנה אמורה לקבל תגמולי אלמנה, ונשואה לא אמורה לקבל תגמולי אלמנה, אלמנת מילואים אמורה לקבל כמו אלמנת קבע. ויתום צריך לקבל קיצבת יתומים לכל חייו, כי אני בטוחה שאם אביכם היה בחיים, הוא היה עוזר לכם בכל גיל, גם לאחר גיל 30. ומכיוון שהמאבק צריך להתרכז ביתומים, מיותר כיום שאלמנות נשואות "יאכלו מאותה עוגה" ממנה אמורים היתומים לקבל. שלא תבינו אותי לא נכון, אינני מהמצדדות בפנינה כהן, כלל וכלל לא, אך בנושא זה היא צודקת. אינני מסכימה אם התנערותה מהיתומים, על זאת אני מוכנה להיאבק בה.