יודעי ח"ן

• פותח הנושא ה0ה
  • פורסם בתאריך

ה0ה

New member
יודעי ח"ן

לא נעים לפתוח פוסט בפורום פומבי באמצע הבלגן באדמה הזאת מבלי להזכירו. ניגוד חריף בין מזג האויר הנפלא למלחמה המתחוללת ולכל הרוגיה... מי ייתן שימי הסליחה והחסד יחלו כבר הלילה. שלוש שאלות עמי. אם מאן דהוא מכם יואיל נא להציג לפניי קצות פתרונים או מראי מקום הדבר יפטור אותי מכאב. אנא.. מצא לנכון להואיל, מאן דהוא חסיד. אני מציינת מראש לבל תבהלו מטפשותן הילדותית. there you are... 1. איך יודעים אם חומוס טעים ממוס שוקולד? 2. איך יודעים אם חבר עודנו חבר-אמת והוא מסרב לתקשר? (3. נניח אדם ב מעריך עד מאוד את א ודעותיו. אך אליה וקוץ בה: אדם א' אינו מחבב ואינו מעריך את איש ב'. היאך יוכל ב' להעריך את ב' כאשר אין צל של סיכוי לפגום בהערכתו לאדם א'?)* שאלת בונוס (מעט יותר פילוסופית) לקהל הרחב: נתון משל ספינתו של תזאוס. נתונים אנחנו. האם חברינו רואים אותנו כפונקציה? איך נדע? אני מתכוונת האם חברינו (הלא הם החברים שלנו. שהם חברים. ולא בלבד! אלא אף החברים שלנו.) האם הם ... עד כמה הם, מילותיהם, דינמיות בהתאמה לדהרתנו הזמנית (זמנית באצבעות הדוקות) במורד ציר הY או במעלהו? איך יוכל אדם בלתי-יציב (מתנדנד. פעם גובר ישראל ופעם עמלק.) לשכנע עצמו בתקפותן של מילים שנאמרו כאשר הרים משה ידו? אנשים יקרים! איך נפטרים מאלפי אלפי חסרונות מאנוכיות ורגישות יתר מתלות ואנכיות. ואגוצנטריות. וילדותיות... ואלף דברים... להתייחסות מאן דהוא אודה בלי קץ ובלי מילים * שאלה 3 מבוצרת כי מצוי חשש כבד שתיהפך על פיה כדרך הפסיכולוגים, או על דרך התחכמות סמנטית. ** בפעם אחרת, לכשירווח המישור האישי, אשתדל לתת כמוכם את לבי לבעיות כלל חברתיות. פתאום טופחת (ותופחת) בי קנאה נוכח הניגוד לאסתר בת אביחיל שאמרה: תנתן נפשי בשאלתי ועמי בבקשתי. כאסתר גם חברי הפורום הזה מושיטים יד אדיבה לנפשות נכאבות שמזדמנות הנה ועסוקים (חברי הפורום) ב"עמי בבקשתי". בממכר, אמר ברכט במילים שונות. אני טועה? איך אסתר פותחת? אם נא מצאתי חן בעיניך ואם על המלך טוב... אם ואם. כמה אִםים. אגב, הלבנה בהירה ודקיקה הלילה כשאינה מכוסה עננים. כדרך החתולים את עצמי מסקרן יותר מה היא כשאיננה (נראית). מודה על זמן הקריאה שגזלתי. מודה למאן שישיב. מודה לשאריות הרוח. איתכן, מילים שמעצבות אנשים בצורה עצובה יפה ושברירית מכל. מילים יקרות ואהובות. ה0ה.20

מ י ל י ה

New member
אם הבנתי ואם אני כשירה לענות ואם זה לא מאוחר

אז אם כל זה מתקיים אני לא בטוחה ממש שהבנתי מה מטריד לך אבל כן הבנתי שאת בתוך בילבול. כן הבנתי שאת בתוך עצב. כן הבנתי שאת שוחה במקורות, חרדית לשעבר או דתל"שית וכן הבנתי שאת זקוקה לנחמה. את מבצרת שאלות אבל שאלות הן לא מיבצרים. לא צריך להיות לך איכפת שהם ייפלו בידי האוייב. אל תיכעסי עליי אבל אני מרגישה שאת אחרי פרשייה של אהבה ניכזבת. בחור בא ובחור הולך. אחרי זמן ליפעמים מרגישים שנגמרו הרגשות. יש רגשות של אהבה שמלוות אותנו הרבה אחרי שזה ניגמר ויש רגשות של שינאה שגם הם הולכים איתנו שנים ופיתאום פיתאום פיתאום זה ניגמר. פיתאום נוצר שקט מאהבה ושקט משינאה ואז את מרגישה שכל פרשייה שהיתה לך גם חיזקה אותך ושיצאת ממנה אחרת ממה שהיית כשניכנסת. אני שולחת לך חיבוק כי לא פעם אחת בחיים שלך חרב עלי עולמי אני חוזרת חרב עלי עולמי ביגלל אהבה. לא סתם משבר אלא חרב עלי עולמי. והינה אני פה. וש לי עולם ברוך השם. הנס קורה לכולנו ויקרה גם לך.

ה0ה

New member
אני לא יודעת...

את סיפור המסגרת ארגת בצורה שגויה, אבל לפרטי חיי האחרים קלעת בול. עצב, נחמה ובלבול. ואולי עוד כמה מאותה משפחה אינם זרים לי אף פעם. את נשמה טובה. בטוח תוותרי על אחד מחיבוקייך עבורי? תודה לך, פיה טובה. אשתמש בו במחשבה תחילה. אולי אינך כשירה, אבל כתבת כמו שירה. אני לא מאמינה שקיימת אהבה נכזבת. בטח לא כשמדובר באהבה אמתית. ואולי אני צעירה רומנטיקנית טיפשה. אבל נראה לי שיש כל כך הרבה סוגי אהבות.כאלה שניתן לוותר ולהחליף (כמו "בחורים", בהודעה שלך) וכאלה שלא (כמו הורים לדוג'). כמו שמצביע יואב בן דב במאמר שלו על ההבדל בין מכניוּת לאורגניוּת. אני מצטערת... כתבתי בקרירות... עולם חרבים אינם דבר קל, נכון? לא חשוב עכשיו. אני מודה לך... ואשתוק כי התותחים המרעימים הורו.

הנסתר והגלוי

אני לא מחבב מצב עניינים שבו עושים שימוש בפורום לצורך העברת מסרים אישיים, עמוקים ככל שיהיו. ח"ן הרי זה חוכמת הנסתר. ומדוע שיהיה בכלל נסתר בפורום כשלנו? אני לא מאמין כמו מיליה בזה שהזמן יפתור הכל. שהרי על כל בעיה שהזמן מיטיב עימה הנה צצות שתיים אחרות שהוא עצמו (הזמן) יוצר. ובכל זאת אני מחזק את ידייך המקלידות בח"ן בלתי נדלה על גבי המקלדת. איתך ישראל

ה0ה

New member
האם

טעות כזאת (פתיחה גחמתית של הודעה כזו) יש בה כדי להכעיס מאוד? אם כן, אשמח מאוד אם תוכל בבקשה למחוק אותה משורות הפורום. בתודה (כפולה. גם על החיזוק)...

גאוי 7

New member
ציטוט אנשים ! איך נפטרים מאלפי אלפי חסרונות

תרגול רוחני בחזקת : נעשה ונשמע לא מספיק , יש צורך בדבר שנקרא מורה רוח , לא חייב להיות איש רוח כלל , אדם משכמו ומעלה מדגים כדוגמא אישית מצבים אקסטרימיים באצילות וכך אנו לומדים , אחד מהם ליווה אותי היה ... מכל הדברים בעולם איש שחי על חרבו , ממש לא פילוסוף , מח"ט של חיל רגלים , אדם צנוע ודגול עד מאד שנפצע אנושות והיה תלוי חודשים רבים בין החיים והמוות וקרו לו אסונות נוספים . זכות גדולה היתה לי ללמוד ממנו . תקופה אחרת - מטפל, דמות מדהימה בחיוביותה ובמקוריותה , בפוריותה , בתשלום סמלי ומגוחך לדעתי , כמו כן הכל מוכל בתורה שבכתב ובע"פ לדעתי היא מצבר רב עוצמה , ללא תשלום אם תתחברי לו נכון באזור מגורייך . זיכרי - הדברים הנפלאים באמת רובם חינם , חיוך של ילד , טוב לב בלתי צפוי , ג'סטה קטנה של חבר , הם מוחקים מאיתנו ערוצים דקים של קשיות לב . ספרות - גם כלי . והמון יוגה , לפחות את פרק הנשימה אני מודעת לכך שהחיבור הראשיתי אליה קשה הוא מאין כמותו . דילגתי על יתר הדיון לצערי , לא הספקתי להתעמק .

גאוי 7

New member
נזכרתי בשאלך נוספת

חבר א' שאינו מסוגל להנות מנתינתו של אדם ב' - דבר זה מעיד על בעייה של א' . א' אינו יכול לקבל מספיק רגש / אהבה / נתינה / אפילו מתנות ( מקרה שקרה לי ) - ממש לא אישי ולא קשור לב' ווודאי לא להערכתו את עצמו. מעבר לרגע חולף של ב' שהוא כועס ( אין לו סיבה) - הוא מבין שצריך לחמול על א' על כך שאינו מחובר לתדר העולמי, קרן השפע העולמית שסובבת אותנו. הרי כל מי שמודע מבין שהכל קיים סביבנו, אנו רק צריכים לאחל לעצמנו טוב להושיט יד ולקחת . ב' גם אם יקיפו אותו יהלומים לא יבחין בהם . מקווה שעניתי על שאלתך .

ה0ה

New member
778

אני מעריכה את עצם תגובתך אף שאינני מסכימה עמה. אני מעדיפה שלא להמשיך את הדיון הזה.

למעלה