יודעת שאין תשובה חד משמעית... אבל עדיין משתפת

A-user

New member
היי! אני בת 23, כל החיים אני מרגישה קצת שונה בפן הזה של מיניות.
תמיד הייתי ביישנית בנושא והוא גם לא עניין אותי בכלל.
לאחרונה אני עובדת על עצמי יותר ומנסה לחקור ולהתגבר על החששות שהיו לי לכל הפחות ברמה הבסיסית ולצאת לדייטים.
אני ממש יכולה ורוצה לראות את עצמי בזוגיות, כנראה עם גבר, אבל תמיד סלדתי מה"חייתיות" של בני האדם, היצר המיני שלהם.
מרגיש לי כאילו רק אני פשוט מאמינה באהבה שלא תלויה בדבר, חברות חזקה, מגע, אבל שאינו בהכרח מיני. נשמע שיש עוד אנשים כאלו?
למרות שבראש שלי אני עושה הכל בזמן המתאים לי, אני מרגישה כמובן את הנרטיב השיפוטי של החברה על כך שכנראה משהו בי לא תקין כי בגילי לאנשים כבר יש נסיון וסיי על זה...
אני יודעת שאני אדם מקסים שמאוד משקיע בעצמו ובפיתוח העצמי שלו חח זה פשוט לא עניין אותי ורק עכשיו אני מרגישה קצת יותר בנוח לחקור.
אבל גם כשאני כבר עושה את הצעדים הראשונים האלו, זה מרגיש כמו עננה שמרחפת מעליי, איך העזתי לא להתעניין בסקס ואני כבר בת 23.
אני גם מודה שחשבתי שזה רק עניין של זמן כי יש דברים שאני רואה שאנשים מרגישים או לפחות מתארים שמרגישים באופן טבעי. אני חושבת שאני לא מרגישה אותם.
לסיכום, לדעתי אני ממש עונה על ההגדרה של א-מינית אבל במקביל מעולם לא התנסיתי מינית אז קשה לי לומר. בנוסף, רק היום קראתי את ההגדרה, אולי מתוך חשש "להביט לה בעיניים" ובקיצור אני מבולבלת אבל גם לא וזו תחושה מוזרה. כנראה שסתם רציתי לשתף :) תודה

נערך לאחרונה ב:

k500

Active member
מנהל
שלום,
קודם כל תודה על השיתוף. זה צעד אמיץ אז כל הכבוד.
נדמה לי שכתבת את עיקרי הדברים כפי שמשתקף אצלך וזה נהדר. לגבי ההגדרה, לא יודע איפה ואיזה הגדרה קראת, אני מקווה שבאתר שלנו או ב- AVEN שהם מקורות מהימנים ומגיעים מהקהילה שלנו עצמה.
לאהוב זה נפלא ולרצות זוגיות זה גם וזה בסדר לחלום על סוג הזוגיות שאת רוצה ושתהיה הנכונה ביותר עבורך. האם יש עוד אנשים כאלה שמחפשים את מה שאת רוצה? כן, בוודאי. לא חייבים מיניות כדי לקיים זוגיות או אהבה וזה בסדר גמור. לגבי הנרטיב השיפוטי של החברה, זה בדיוק מה שתיארת כאן- שיפוטי וזאת הבעיה. החברה שלנו מסתכלת על אהבה וזוגיות דרך נקודת המבט המינית ולא מסוגלת להבין עדיין, שיש כאלה שלא צריכים או לא חייבים מיניות וזה בסדר.
אנחנו לא חסרים במשהו והכל אצלנו תקין, פשוט ההעדפות שלנו לגבי מין הן אחרות ועדיין לא קיבלו את הבמה הציבורית הראויה לנושא הא-מיני ולכן השיח הכללי לוקה בחסר והבורות בנושא גורמת להרבה עיוותים ושיפוט מוטעה.

אם את חושבת שאת עונה על ההגדרה של א-מינית, אז זה משהו שרק את יכולה להרגיש אותו וזה נפלא. זה נושא שלם שראוי לחקור אותו לאורך תקופה, כמו שאת עושה ובאמת צריך את הזמן לעשות את זה, כלומר הזמן הפנימי של כל אחד ואחת מאתנו שמראה שאפשר ויש צורך לחקור את מה שמרגישים פנימה אבל לא קראנו לו בשם עדיין.
זה בסדר להיות מבולבלת, זה בסדר לא להתנסות מינית (כמו רבים/ות כאן), זה בסדר להרגיש קצת שונה או מוזר וזב בסדר פשוט להיות מי שאת כי מה שהתחלת כאן זה תהליך חשוב להבנת עצמך ומה שאת מרגישה באמת בפנים. קחי את כל זה וצאי למסע האישי שלך בקצב שלך, בדרך שלך ותרגישי חופשי לחלוק, לשתף, לכתוב, לשאול, להתלבט וכל דבר שנראה לך. אנחנו כאן תמיד ומוכנים לעזור ולתמוך. בשביל זה יש קהילה מסביבך, את לא לבד :)

A-user

New member
תודה רבה!
זה אפילו עדיין מוזר לי לחשוב שיכול להיות שאני באמת חלק ממשהו שמוגדר כלכל הפחות מעט "מוזר".
ופתאום זה מדגיש לי עד כמה חשוב שיהיו קהילות כאלו ואנשים כמוך שיענו בצורה רגישה (ואף זריזה!) כל כך.
תודה אני מעריכה את זה מאוד♥

למעלה