יוהו! אני הראשון שמברך!!

יוהו! אני הראשון שמברך!!../images/Emo166.gif

מחר ה 1 במאי!!!!! יום האנלרג'מנט של האיחוד האירופי והונגריה הופכת להיות חברה רשמית באיחוד!!! אז רציתי גם לעדכן את מי שנמצא בהונגריה ובמדינות השכנות,יש כמה איוונטים נחמידם לקחת בהם חלק: *היום ומחר יש מירוץ אופניים לילדים בגבול בין אוסטריה להונגריה(במקום שנקרא מסלול הקיסר *רחבת פיקניקים בגבול אוסטריה-הונגריה עם משחקי טריוויה שמארגנת ממשלת אוסטריה. *יהיה קונצרט בשטח פתוח ב"גבול הירוק" בין אוסטריה להונגריה כולל זיקוקים. *Pannonhalma Kapuvבr Dunasze יהיה אירוע תרבותי הונגרי עם מוסיקת פולק טוב זהו בערך.. לעוד פרטים בואו לאתר של האיחוד האירופי וגם אפשר לשלוח ברכה מונפשת לכל מי שאתם מכירים!!

drs99

New member
דווקא אוסטריה בין המדינות המקשות

כפי שידוע לי, דווקא אוסטריה וגרמניה הם המדינות המקשות את הכניסה של מחזיקי דרכון הונגרי גם לאחר הצטרפות הונגריה לאיחוד - הם מתכוונים להגביל את הכניסה עד למשך של 7 שנים. לעומתם - בריטניה, אירלנד ושוודיה נותנת כניסה חופשית ללא צורך באשרת עבודה - לכל מחזיקי דרכון הונגרי אשר רוצים לעבוד במדינות הנ"ל. שאר מדינות האיחוד נותנים הקלות לאזרחי EU החדשים אך נונים הגבלות למשך שנתיים. מחזיקי דרכון הונגרי יצטרכו עדיין ויזות תייר לארצות הברית, כפי שנהוג כיום, עד לפחות 2006. ב- 2006 יש סיכוי לביטול הדרישה בויזת תייר עבור אזרחי ה- EU החדשים. בכל מקרה, המצב של מחזיקי דרכון הונגרי משתפר משמעותית ממחר (בייחוד בגלל זכות העבודה ללא אשרה בבריטניה).

B T1

New member
../images/Emo8.gifעשית לי את היום.....

לא יודע מה לעשות מרוב שמחה. ותגיד, גם מחיר הדלק יירד?

vera2

New member
תודה אינפומציה חשובה

ניקח גם מדובשו לא רק מעוקצו מגיע לנו.

אתה בטח יודע למה הם עושים את זה..

בגלל שאוסטריה גובלת עם הונגריה צ'כיה וסלובניה והם מפחדים מהגירה המונית שמחפשת עבודה וקריירה וכסף במדינה שלהם. אותו דבר בקשר לגרמניה שגובלת עם פולין-שהיא בעצם מוכת אבטלה ובשבילם האיחוד אמור היה לפתור את הבעיה הזאת ועכשיו הם רואים שיקח כמה שנים עד שיאפשרו לפולנים לעבוד חופשי באיחוד. לעומת זאת, ברור שבריטניה ואירלנד ושאר הרחוקות יתנו בגלל שהם לא מרגישים איום-הם לא גובלים עם אף אחת מהמדינות המצטרפות. איזה הונגרי ילך לעבוד בשבדיה? בריטניה ואירלנד זה משהו אחר כי הן דוברות אנגלית אבל בקשר לשאר-לכולם תהיה בעיה עם השפה. להזכירך, בהונגריה הנוער מעדיף ללמוד גרמנית בגלל הקירבה לאוסטריה וגרמניה והם לא רואים למה הם צריכים להשקיע באנגלית כי זאת לא השפה הגדולה באירופה.

drs99

New member
אתה צודק חלקית בהסברים שלך

אתה צודק בהסברים שלך למה דווקא גרמניה ואוסטריה מגבילות יותר את הגישה אליהם ממדינות ה- EU החדשות. בנוסף לכך, יש ביקוש רב יותר לגרמניה בקרב המזרח אירופאים גם מהסיבה שגרמניה (לפחות היתה עד האיחוד של מערב עם המזרח) המדינה העשירה באירופה. בקשר לשפה אתה צודק חלקית. בתור יליד הונגריה, אני יודע שפעם היה נכון שיותר הונגרים דיברו גרמנית מאשר אנגלית. אך כיום, בגלל חידוש הקשר בין הונגריה לארה"ב ובגלל השפעת האינטרנט - יותר ויותר הונגרים ומזרח אירופאים בכלל מעדיפים ללמוד אנגלית מאשר גרמנית. כך, שלדעתי, כן יהיה נהירה רחבה לבריטניה ממזרח אירופה. לדעתי, הסיבה שבריטניה לא הגבילה את ההגירה בשביל עבודה של האזרחי ה- EU החדשים קשורה יותר למנטליות הבריטית, אשר יותר ליברלית מהרבה בחינות מאשר המנטליות של המדינות הקונטיננטליות בקשר ליחס לעובדים זרים. כיום בריטניה היא המדינה היחידה ב- EU אשר לתושביהם אין תעודות זהות - וגם המדינה היחידה ב- EU אשר אין חובה להחזיק תעודה מזהה צמוד בכל פעם. לדעתי, הסיבות העיקריות לכך הם: בגלל שבריטניה הוא אי, לכן לא היו לה מחלוקות על גבולות יבשתיות, וגם כן בגלל שבריטניה שלטה ברוב כדור הארץ - וקיבלה מהגרים לשם עבודה מכל העולם - בריטניה רגילה לעובדים זרים יותר מכל מדינה אירופאית אחרת - לכן בשבילם לקבל עובדים ממזרח אירופה לא שונה בהרבה מאשר לקבל עובדים מחבר העמים הבריטי.

עב

New member
בהקשר זה קראתי

ב"הארץ" שהמדינות הוותיקות באיחוד מפחדות מהצפת מהגרים מהמדינות החדשות ולכן יש הגבלה של 7 שנים. ההונגרים מצדם מקווים שהחששות יתגשמו ושהצוענים יהגרו מהונגריה

ju100

New member
שאלה חשובה...לאלהלה...../images/Emo41.gif

אפשר להוסיף לקולולו שלך גם קצת טרולולו?..

ברק 188

New member
אחד דרכון לי..ישרא-לי..בכל מקרה ג..

גורלי נקשר לכאן עם ובלי דרכון הונגרי- תמיד בשבילם (ובשבלי)יהיה= ליהודי, אגב יום ראשון הצבעה (ללכודנקים) אתם מתנתקים או מנותקים- באצלנו ? מסוכנים הקצונים הרעשנים, מסכנים המתונים המחרשים, בכל מקרה "נצא דפוקים", אבל חיבים להיות דבקים האחד באחיו אפילו כשזה מכאיב. בוקר טוב להונגריה המתעוררת באיחור האירופי יופי טופי. בוקר טוב ישראל במזרח אין חדש הגר ושרה תמיד רבו על האחד.

ju100

New member
וצוחק לו...../images/Emo41.gif

שם היצחק של הגר ושרה...

ישרון

New member
מעניין מה דעתם של אנשי האיחוד?

חלק לא מבוטל מהם בעד זכות השיבה!לפליטים ניראה אותם גיבורים נותנים לנו גם את הזכות
אני הייתי מוותר על הכבוד

עב

New member
את הזכות, הרכוש ועוד

כנ"ל לגבי הרכוש של העולים ממדינות ערב, גם הם השאירו שם בית וכמה חפצים.

ישרון

New member
ואללה נתנו להורינו זכויות

זכות לכרטיס ברכבת לכיוון אחד.

ברק 188

New member
עם משפט כזה אפשר משנה ../images/Emo18.gif

זה נכון אמתי אבל... אפשר לחטוף את בהפוכו לגבי ערביי 48 . ושלא יובן אני בהחלט לא בעדם

למעלה