יוווווו מזה בא לי לעשות עוגה

kisses

New member
יוווווו מזה בא לי לעשות עוגה

יש פה למשהוא מתכון שנוסה בהצלחה.
 
יווווו מזה בא לי לאכול עוגה../images/Emo3.gif

מה את מכינה לנו? האמת שיש לי כמה עוגות מנצחות אבל המתכונים בבית... ואני אגיע הביתה רק עוד כשש שעות... SORRY...
 

ayush

New member
עוגת מוס שוקולד הולך ??

זאת העוגה שהכנתי בשבת יצאה פיצוץ !!
 

ayush

New member
עוגת מוס שוקולד

החומרים (לתבנית 24): לבסיס : 200 גרם עוגיות שוקולד 50 גרם חמאה למוס : 300 גרם שוקולד ( במתכון רשום חלב אני עשיתי מריר ) 2.5 כוסות שמנת מתוקה 3 כפות קפה נמס 3 כפות ליקר קפה- קלואה 5 חלמונים ההכנה: ====== מפוררים את העוגיות ( ביד או במכונה) וממסים את החמאה. שופכים את החמאה המומסת על העוגיות ומצפים את התבנית. מכניסים למקרר. שוברים את השוקולד לקוביות בתוך קערה עמוקה ומרתיחים 0.5 כוס שמנת מתוקה . שופכים את השמנת על השוקולד וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. ממיסים את הקפה נמס בתוך הליקר ומוסיפים לקרם השוקולד - מצננים בטמפ´ החדר. מקציפים את שאר השמנת לקצף אחיד וחזק ושמים במקרר. מקציפים את 5 החלמונים לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לקערת השוקולד לאט לאט ומערבבים, אח"כ מוסיפים גם את השמנת המוקצפת. מערבבים למוס בצבע אחיד. שופכים מעל הבסיס. במקפיא ל- 8 שעות ! בתאבון !
 

kisses

New member
משהוא קל להכנה כי אני ממש גרועה

בעוגות אבל שיכלול קצפת
 

fila

New member
ליאת אני יכולה להעתיק לך

משהו מהבית, אם תרצי כמובן...
 

אוסנת123

New member
עוגת גבינה הולך??

עוגת גבינה ממש מוצלחת ולא יותר מדי מסובכת. אפשר גם עם קצפת...
 

switch

New member
יש לי מתכון לעוגה מעולה

שתמיד מצליחה. היא לא בדיוק עם קצפת, אלא עם קרם וניל. ממש פשוטה וטעימה: חומרים: חבילת פתי-בר (בעצם ...ביסקוויטים, לא יודעת איך קוראים לזה באנגליה) 2 אינסטנט פודינג וניל 4 שמנת מתוקה מנוערת היטב 2 וחצי כוסות חלב 200 גרם שוקולד מריר הכנה: טובלים את הביסקוויטים בחצי כוס חלב מתוך כל החלב במתכון. מרפדים תבנית מלבנית גדולה בביסקוויטים. מקציפים במערבל ידני את הפודינג, 3 שמנת מתוקה ו2 כוסות חלב. שופכים על הביסקוויטים ומכניסים למקרר. ממיסים בסיר כפול את השוקולד עם השמנת שנשארה, מצננים. בנתיים מוציאים את התבנית מהמקרר ומניחים על הקרם עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב ןמעל יוצקים את תערובת השוקולד. מצננים במקרר כמה שעות טובות עד שכל העסק מתייצב. מממממ...עשיתי לעצמי חשק לכזאת עוגה!
 

יעלי2

New member
מוס אלוהי עם קצפת ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

2 שוקולד מריר (סה"כ 200 גרם) 100 גרם חמאה/מרגרינה 1 כוס סוכר 6 ביצים 1 שמנת מתוקה להקצפה ממיסים את השוקולד והחמאה (אפשר בבן מרי, אפשר במיקרו) מפרידים את הביצים לאחר שהשוקולד עורבב היטב והצטנן לטרוף פנימה את החלמונים (הצהוב ליתר ביטחון). מקציפים את ששת החלבונים + הסוכר לקצב יציב (צריך רק סבלנות) מערבבים את השוקולד עם הקצב בעדינות שישאר יציב. מקציפים בנפרד שמנת מתוקה ומוסיפים למוס. יוצא חבל על הזמן-סוף הדרך!
 

אוסנת123

New member
ובכל זאת - עוגת גבינה מעולה

עוגה מעולה, לא מאוד מסובכת. שווה את מעט ההשקעה שיש בה. העוגה המועדפת על יקירי ועל בני משפחתו... (העוגה הראשונה שנתתי לו לטעום ממעשה ידי, ואחת הסיבות שהתאהב בי... - ככה לפחות הוא מספר) החומרים: (לתבנית בקוטר 26 ס"מ) לתחתית: 3/4 כוס פירורי ביסקווטים (פתי-בר) 75 גר´ חמאה 2 כפות סוכר לעוגה: 500 גר´ גבינה לבנה 5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 3 כפות קורנפלור 3 כפות אינסטנט פודינג וניל לציפוי: 1 שמנת מתוקה 150 מ"ל חלב 1 אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה: תחתית: ממיסים את החמאה (במיקרו). מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שכל הפירורים נרטבים. משטחים על תבנית עם נייר אפייה. מלית: מקציפים את החלבונים לקצף עם חצי כוס סוכר. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר. מוסיפים את הגבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. מערבבים עד שהתערובת אחידה. מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול (ז"א – יחסית בעדינות) שופכים לתבנית, על תחתית הביסקוויטים. אופים בתנור חם ב- 160 מעלות במשך כשעה או עד שהעוגה יציבה וזהובה (משך הזמן תלוי בתנור). מקררים בהדרגה (אפשר לסגור את התנור קצת לפני שהעוגה מוכנה ולתת לה להתקרר בתנור – ככה היא נופלת פחות) לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי – מקציפים את האינסטנט פודינג וניל עם החלב והשמנת המתוקה ומצפים את העוגה. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!
 

אוסנת123

New member
ועוד דבר...

לגבי עוגות גבינה אפויות באופן כללי - טיפ חשוב: כדי שעוגת גבינה אפוייה לא תיראה כמו סמרטוט אחרי שהיא קצת צונחת אחרי האפייה (ושלא יספרו לכן שהן לא צונחות - הן תמיד צונחות!!!) אחרי שמוצאים מהתנור ומתחילים לקרר עוברים עם סכין בשוליים בין העוגה לתבנית ומפרידים בעדינות. באופן הזה כשהעוגה תיצנח היא תרד באופן אחיד ולא יווצר בור באמצע...
 
למעלה