יוזמה חדשה בממשלה: שרות לאומי לכל

ניר נגר

New member
יוזמה חדשה בממשלה: שרות לאומי לכל

המטרה: לחייב חרדים וצעירים שלא גויסו לשרת. ערבים שישרתו יקבלו זכויות חיילים משוחררים. רעיון מבורך! לא צריך לתת פרס למשתמטים....גם הם צריכים לשאת בעול. בכתבה לא מציין אם יהיה שירות מילואים לאנשי הביטוח הלאומי, אני לא רואה למה הם לא יתרמו (לאו דווקא צבאית) למדינה כפי שאנחנו תורמים...

ido1973

New member
אחרית הימים, נראה אם זה יעבור.

יכול לתרום הרבה למדינה בכל התחומים

פלסטיק

New member
הכותרת מטעה

לפי הכותרת (של הכתבה) ניתן היה לחשוב שכל אדם יוכל לבחור אם ישרת בשירות לאומי או בצבא בפועל מדובר על הפשך האפליה בין דם לדם. חרדי יוכל לבחור בשירות לאומי - חילוני לא

ניר נגר

New member
צודק אפלייה תמיד הייתה קיימת

בכל הנוגע לשירות במילואים (בין אם מדובר בחרדים ובין אם מדובר במשתמטים) אנחנו בבלת"ם זנחנו (לא לגמרי) את הרעיון של המקל (לעולם לא יהיה שיוויון (ואף פעם לא היה) בין אלה שתורמים לביטחון המדינה ולבין המשתמטים) ובחרנו בגזר, לתת את התנאים ואת הזכויות לאלה שאכן נוטלים בנטל ביטחון המדינה. מבחינתי שיהיה שירות לאומי, לפחות שיתרמו למדינה ולא לעצמם בלבד בהשתמטות שלהם.

פלסטיק

New member
אני רואה בזה הכשרת העריקות

פתאום אלו שדמם יקר יותר מדמו של הילד שלי יהיו בסדר במצב היום הם עריקים (לא לפי החוק אבל במהות) שכולם מגנים אותם על העריקות. הולכים להפוך את העריקות הזו ל"בסדר"

ניר נגר

New member
אתה צודק ברמה הגדולה, אבל עובדה

שבסיסמאות לא מתקנים עוולות. הרי מילואימניק היום נחשב למתנדב, לא? כולם יודעים שיש "עריקים" אף אחד לא עושה עם זה משהו, למה? כי צה"ל לא צריך כל כך הרבה חיילים. אז לפחות שהם יתרמו לחברה

פלסטיק

New member
עדיין הדם האדום יותר זועק לשמים

ואני לא מוכן להשלים עם זה בערך כמו להרשות לאנס לאנוס "רק קצת" כי זה טוב יותר מאונס סדרתי

למעלה