יוזמות עסקיות

menzo

New member
יוזמות עסקיות

שלום ! יש לי מספר רעיונות למוצרים ולמבצעים עסקיים שברצוני להציע לחברות מסחריות. המדובר במוצרים ובמבצעים בעלי פוטנציאל להגדלת המכירות של אותן חברות. כמובן שבתמורה להצעת הרעיונות אני מעוניין לקבל תגמול של אחוזים מהמכירות או תגמול חד פעמי עבור הרעיון. ברצוני להציע את רעיונתיי לגופים עסקיים, אך אני חושש מכך שהחברות יקחו את הרעיונות לעצמם ויתחמקו מלתגמל אותי. שאלתי היא : האם מבחינה חוקית/משפטית ישנה דרך שבה אוכל למנוע מאותן חברות לעשות שימוש ברעיונותיי מבלי לתגמל אותי ? בתודה, menzo

המצאות - פטנטים

שלום menzo, אם הרעיונות שלך הם רעיונות שיווקיים/עסקיים בלבד אז כלל הנראה אין דרך אמינה להגן עליהם. על חלק מהשיטות העסקיות אפשר להגן באמצעות פטנט בארה"ב. אם הרעיונות הם למוצרים, ייתכן שניתן יהיה לקבל הגנת פטנט ויש להתייעץ פרטנית עם משרדי עורכי פטנטים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

menzo

New member
תודה, בנוסף שאלה יותר ספציפית

ראשית תודה על המענה המהיר והמובן. הרעיונות למוצרים שברצוני להציע הם בתחום המזון. השאלה היא אם אני בא לחברה גדולה ומציע לה לשווק מוצר מסוים בתיבול שונה או בוריאציה שונה, ואם אני מגיע לחברה ומציע לה מוצר מזון שהיא לא מוכרת ולא מוכר גם בציבור הרחב , אם יש לי אפשרות להגן על עצמי מבהחינה משפטית שבמידה והחברה תעשה שימוש ברעיון שלי אתוגמל ? בתודה, menzo

מזון זה בעיה.

לרוב לא ניתן יהיה להגן על עניינים כאלה וכל שישאר לך הוא מסמך סודיות ואי תחרות (וכידוע, למסמכים מסוג זה אין כמעט משמעות והם כמעט תמיד בלתי אכיפים). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה