יוכי אולי תוכלי לעזור לי...

יוכי אולי תוכלי לעזור לי...

היום קפצתי לירקן וראיתי חבושים יפים יפים- ונורא התחשק לי חבושים מתוקים יפים... סבתא שלי מכינה ריבת חבושים שזה נהדר אבל לא בא לי על זה.. בא לי דווקא על חבושים שטעמתי פעם שהם מתוקים, וצבעם ורוד אדמדם...מתוקים בדיוק במידה הנכונה ורמת הקשיות שלהם היא בין רכה לקשה- משהו נהדר- הייתי אוכלת סיר שלם עכשיו.... אז יכוי יקירתי אם יש לך מתכון בשבילי אשמח- ואם לא אז שחמטית, יפית מאיושי, שירה, אמא שלי שירה וכל מי שכאן- אשמח למתכון :)

יוכי68

New member
שירת מדבר, מה שלומך, איך מתקדם ההריון?

אנחנו ברה"ש מכינים חבושים מבושלים בסוכר והם נראים בדיוק כמו שאת אומרת......לא מדדתי כמויות ולכן אגיד לך בערך: 4-5 חבושים : יש לנקות את החבושים מהשכבה השעירה ולקלף אותם..לא חובה לקלף את כל הקליפה. יש לחתוך את החבושים לפלחים ולהוציא את החלק האמצעי (הליבה). הערה: בזמן שמכינים את החבושים (פעולה לא בהכרח קלה משום שהחבושים קשים), יש לשים את פלחי החבושים במים עם מעט לימון. בסיר בינוני: מעבירים את החבושים לסיר עם שתי כוסות מים ומבשלים כ - 5 דקות בלהבה נמוכה , מוסיפים כוס סוכר וקינמון ומבשלים עד שמתקבל סירופ טעים........והחבושים מתרככים במידה הרצויה. הערה: אם הצטמצמו המים באופן משמעותי לפני הוספת הסוכר, יש להוסיף עוד מעט מים.

אין עלייך יוכי!

החבושים של ראש השנה שלך- זה בדיוק מה שהתכוונתי! לא עייפה כרגע אז נראה לי שאכין כבר עכשיו ואחזור לדווח אח"כ.. ההריון ב"ה- בינתיים נותת לבעלי לפנק אותי עם הכביסות, הנקיונות וזה נחמד- אבל עדין לא מסוגלת לתת לו להיכנס למטבח:) אז אני מבשלת לו כל יום מה שמתחשק לי לאכול/ לבשל אתמול הכנתי מרק טעים של שעועית אדומה עם בשר וסלרי ויצא מעולה והתאים גם למזג האוויר החורפי שהיה לנו בדרום היום הכנתי כבד עם בצל ואורז לבן- ומכריחה את עצמי לא להתפתות ולפתוח את ארון התבלינים- שומרת בחוץ את מה שהכרחי לבישולים (מלח, פלפל,פפריקה,כמון וכורכום)... מחר אכין ביחד איתו את האוכל לשבת:)- אז ב"ה הרבה שמחה בבית:) אגב, יש לך איזו עוגה לא קשה להכנה אבל מרשימה? אשתו של הבוס של בעלי עברה ניתוח ואני אשמח לפנק אותה באיזו עוגה טובה לשבת... מאיושי אם גם לך יש רעיונות אני כאן רושמת ושומרת:) שיהייה בינתיים לילה טוב:)

מאיוש י

New member
שירת המדבר תני כיוון

איזה עוגה את רוצה בחושה?עם קצפות?עם שוקולד?טורט? תני כיוון ואוכל לעזור לך

יוכי68

New member
האם העוגה עם קרם/פרווה/בחושה?..מה בדיוק

את מחפשת כי יש לי מתכון לעוגת מייפל קלי קלוטו וטעימה, לא כל כך מפוארת אבל טעימה.....אפשר להכין בגרסה חלבית ובגרסת הפרווה. יש עוגות גבינה למיניהן, חיתוכיות למיניהן........דברי........

שתיכן נהדרות!!- ואיזה תזמון:)

יוכי- החבושים כבר על האש:) נאבקתי קצת לקלף אותם אבל בעזרת השם יהייה שווה! לא ממש בררנית בנוגע לעוגה... יש לי בבית שמנת מתוקה, קמח, קמח תופה, שוקולד מריר פרווה וחלבי, צימוקים שקדים, חמאה, מרגרינה ומחמאה... בערך כל מה שצריך..._כמובן כל התבלינים אץ אפייה, אץ סוכר , וניל וכו') אה וגם חמאת בוטנים:) אז לכו על זה- קחו לאיזה כיוון שתרצו. תודה

הייתי בוחרת במייפל- אבל אין כרגע בבית

רוצה משהו שיהייה קל להכנה ויפה מראה וטעים ליך... אני מתנצלת שמנחיתה עליכן פשוט אתן מומחיות בלכוון... מנסיון!

מאיוש י

New member
אם יש לך שקדים ואת רוצה להרשים

את יכולה להכין את "עוקץ הדבורה" עוגה טעימה לא מסובכת מרשימה מאוד קחי בחשבון שהיא צריכה קירור ואם את מסיעה אותה לבוס שלך, אז אם זה רחוק שימי בצידנית תראי תמונה ותחליטי

האמת שהעוגה מקסימה- אבל לא יודעת אם תעמוד

בנסיעה.. צנצנת העוגיות- רעיון מקסים... השאלה איזה... מאיושי אני יודעת שלך יש מתכון טוב למעמולים זה לא קשה להכנה נכון? אם לא היום אז אהייה כאן מחר השכם בבוקר אז אל תרגישו שחייבות לענות היום:) כבר נהייה מאוחר ולא רוצה לעכב אתכן..

חנהפ

Active member
תנסי כמה ראשי ציפורן,כן אלו מהנמלים

מוסיפים טעם מיוחד לחבושים וגם 2-3 פרוסות לימון

חנה תודה! באמת זרקתי2 מסמרי ציפורן

והיה שווה... בוקר טוב לכולם! אז יש הצעות לךעוגה/עוגיות? הולכת להכין בצק לחלות..

למעלה