יוכי דחוף שאלה לי אליך

שחמטית

New member
יוכי דחוף שאלה לי אליך

או לכל מי שיכולה לענות, עוגת שכבות נס קפה של יוכי, אפשר עם שמרים רגילים שמתסיסים בכוס מים?
 

רותי410

New member
אני לא יודעת מה יוכי עושה, אבל

החברה שלי עושה עוגה דומה - השיטה טיפה שונה, אבל הטעם אלוהי. היא משתמשת בשמרים שהיא מתסיסה אותם עם מים וסוכר, אבל בתוך המקפיא לשעה. בחיים לא שמעתי על שימוש כזה בשמרים, אבל עובדה שהעוגה מעולה!! ממש עכשיו היא שלחה לי מתכון
 

רותי410

New member
בשמחה - המתכון

עוגת 4 שכבות (של תיקי, חברתי) החומרים: 30 גרם שמרים 6 כפיות מים פושרים 2 כפיות סוכר 4 כוסות קמח 4 ביצים מופרדות 2 חבילות מרגרינה 2 כוסות סוכר 4 כפיות נס קפה אופן ההכנה: לערבב בכוס את המרים המים ו-2 כפיות הסוכר ולשים בפריזר למשך חצי שעה. ללוש קמח עם 4 חלמונים ומרגרינה עם תערובת השמרים. לחלק ל-4 כדורים ולהניח במקרר למשך לילה שלם. למחרת, להקציף 4 חלבונים עם 2 כוסות סוכר ו-4 כפיות נס קפה עד שהקצף יהיה נוקשה. לרדד כל כדור לעלה. למרוח שליש מהקצף על עלה אחד, להניח עליו עלה שני ולמרוח עליו עוד שליש מהקצף, להניח עלה שלישי ולמרוח את שארית הקצף ולהניח את העלה הרביעי. לאפות בתנור בחום בינוני שעה. בהצלחה ובתיאבון (העוגה מעולה!!!)
 

רותי410

New member
כן!!!! נשמע אבסורד, לא?

אבל אני טעמתי את העוגה הזאת, וכשחברה שלי, שהכינה אותה, שלחה לי את המתכון, שאלתי אותה שאלה בדיוק. וכן, זאת לא טעות, השמרים צריכים להיות חצי שעה בפריזר. מן הסתם יש לזה סיבה הגיונית. גם ההתפחה של הבצק היא התפחה קרה, במקרר. אך ורק במקרר. והטעם, לדעתי ולדעת הרבה אחרים, פשוט אלוהי. אז בשבוע הבא אני הולכת לנסות. הבעיה היחידה בעיני היא הצורך לרדד ארבעה עלים.
 

שחמטית

New member
לא קיבלתי תשובה בזמן, אז

הכנתי עם שמרים שמתסיסים והוספתי עוד חצי מכל דבר ועכשיו זה בתנור, נראה איך ייצא.
 

שחמטית

New member
העוגה יצאה נפלאה!

מזכיר לי את העוגות (שאני מאוד אוהבת) של "בריזל"- למי שמכירה. כולם התלהבו!
 

יוכי68

New member
שחמטית, מתנצלת הייתי עסוקה קודם

כעיקרון במקום שמרים יבשים אפשר תמיד להשתמש בשמרים טריים, בשמרית........אני קונה חבילה של שמרים יבשים והיא מספיקה לי להרבה זמןןןןןןןן. איך הכנת את השכבות......מקווה שהצליח לך.
 

מחל

New member
יוכי מנצלש"ת שאלת שמרים: השמרים שלי יבשים

ותמיד במקרר. התאריך האחרון שלהם לשימוש הוא החודש הזה. האם כשמסתיים החודש לזרוק את מה שנשאר? או שהתאריך לא קובע?
 

יוכי68

New member
מחל, אפשר לבדוק ע"י התססה אם הם טובים

לא כדאי להכניס לקמח לפני בדיקה.
 

מחל

New member
העוגה שלך יצאה לי מעולה!!! והיו השמרים הללו.

איך בודקים התססה?
 

יוכי68

New member
שימי בקערת קטנה מעט מים פושרים, מעט סוכר

ומעט שמרים.......אם יש תסיסה (בועות) סימן שהשמרים בסדר.....אם תרצי כמויות מדויקות אחפש עבורך. שמחה שהעוגה הצליחה לך
 
למעלה