יוכי68
מסמויה בד"כ

יוכי68../images/Emo124.gifמסמויה בד"כ

אפשר לקבל בבקשה מתכון למרק כופתאות הוא נראה מדהים
 

יוכי68

New member
אתרוגית אתן מתכון בתנאי שלא תהיי סמויה../images/Emo8.gif

מרק כופתאות/יוכי כופתאות: 500 גר' קמח מצה 4 ביצים שלמות 2 כפות שמן מלח, פלפל, א. מרק מים - "כמה שנכנס" - עד ליצירת בצק נעים ליצירת כדורים , כדאי שיהיה רך כי לאחר מס' דקות המים נספגים (להתחיל ב2 כוסות מים ולהתקדם בהתאם......הבעייה שאני לא מודדת אני שמה את הקערה תחת הברז ומיד מערבבת עד שמתקבלת לי עיסה טובה) למרק: 2-3 גזרים מקולפים וחתוכים לשניים 1 קישוא מקולף וחצוי 1 בצל מקולף שלם כמה גבעולי כרפס 2 תפו"א מקולפים וחצויים לבשל את כל הירקות עד לריכוך........למעוך גס ולהוסיף מים עד כדי 3/4 סיר בינוני-גדול........להביא לרתיחה. להוסיף מלח, פלפל, א. מרק, מעט כורכום. להכין כופתאות בעזרת הרטבת הידיים, כל כופתאה בגודל של כאגוז.....להכניס למרק החם ולכסות חלקית........הכופתאות תופחות מאוד וצפות......עוד כמה דקות של בישול וסיימנו......לשובע. אם את רוצה את המרק בשרי כמובן שניתן להוסיף חלקי עוף או בשר ולבשל היטב לפני הוספת הכופתאות.
 
אגב אחטא ואאמר שבעיתות מצוקה

יש לקנות תערובת לקניידלך אם אני לא טועה של תלמה שיוצאים רכים מאד מאד ונהדרים, אמא שלי שאצלה לקנות משהו זה כמעט מילה גסה אכלה אותם פעם אצלי וחשבה שהקצפתי ביצים בעשיית הקניידלך (שזה מרשם בפני עצמו לקניידלך מושקעים ואווריירים)
 

יוכי68

New member
גולדה, אין סיכוי שאקנה את המוכן

אני לא אוהבת את האוורירי הזה, אני אוהבת את הדחוס יותר משהו שדי דומה לקובה טעימה (נו בכל זאת לא אשכנזיה......חחחחחח) אין לך מושג כמה אוהבים את זה ועד כמה פשוט להכין......עבורי.
 
יוכילה כבר אמרו רבותינו ז"ל

שעל טעם ועל רייח אין מה להתוווכח. ואם בטעמי עדות עסקינן מה נאמר ומה נדבר....
 
למעלה