יול שמייח!

p i x i e

New member
יול שמייח!

לכבוד החג המתקרב צצה בעיה...האמת בעיה גדולה...לא ידעתי שצריך לקיים טקסים לפני כל חג...אופסי...:) תוכלו בבקשה לומר לי מה הטקס שיש לערוך לפני יול?... בברכת האור שרון

Justin Angel

New member
שאלה

איפהשהו קראת שיש מצוות, חובות ובכלליות דברים שחייבים לעשות כפאגאן? איפהשהו מצאת איזה כתב אמונה בסיסי אשר מצווה עלייך לעשות מה שכולם עושים? איפהשהו מצאת שרשום שאת פשוט חייבת לחגוג את החגים? תראי, את לא נשמעת כמישהי שחברה בקוואן, או מישהי שעוסקת כבר שנים רבות ולכן אמורה לדעת כל דבר על פאגאניות. את לא יודעת לחגוג את יול? אז מה? אולי זה אומר שלא היית צריכה לחכות יומיים לפני החג לחגוג אותו. תראי, בכל הרצינות, זה לא עסק ככה. פאגאניות היא לא יהדות. זה לא שיומיים לפני אפשר לספר סיפור יפה, לעשות שני מנהגים מטופשים וחלולים וגרמנו את העסק עד לחג הבא. את לא יודעת לחגוג את יול? את בכלל יודעת איך עושים טקס לכל חג אחר? את מבינה עכשיו, בלי לבדוק במקורות, באמת מה כל אחד מהחגים שלך מסמל? כנראה שענית לא, וזה לא לרעתך. את מתחילה, את לא אמורה לדעת כל דבר, ודת לא לומדים "רק כדי לעשות", לומדים כי רוצים לדעת, רוצים להפתח ורוצים להיפתח, אבל לא לומדים בגלל שעוד יומיים יש בחינה. אישית, ההמלצה שלי פשוטה, אל תחגגי את יול. אין מה לעשות, את לא יודעת עליו מספיק כדי לחגוג אותו. אני מניח שאת וויקאנית או לפחות לומדת להיות אחת, ואני לא חושב שזה עושה כבוד גדול מדי לעצמך, לאורח החיים שלך ולדת שלך שאת לומדת בקורס בזק את הימים המשמעותיים. מה כן לעשות? תפני לעצמך שבוע מהכל, ממבחנים, חברים, יציאות, מכל מחויבות קודמת שיש לך. באותו שבוע תכיני לעצמך מקורות שאת יכולה ללמוד על הימים המשמעותיים האלו, בין אם זה ספר על וויקה או 20 מאמרים באינטרנט (כן, באנגלית. תגידו תודה שזה לא באירית עתיקה), ואז פשוט תקראי אותם. אבל לא על חג ספציפי, על כל גלגל השנה. לא לומדים בשביל לדעת לעוד יומיים, לומדים בשביל לשלב את הידע הזה בחיים שלך וליישם אותו. ברכות זוהרות

TheBlueOne

New member
ובניגוד לג´סטין....

יקירה - כל התחלה קשה קצת אבל היא צריכה להיעשות. למרות כי יש אמת מסויימת בדבריו של ידידינו ג´סטין, אני לא חושב שבכך מסתכם הדבר. את מרגישה שאת מוכנה לחגוג את החג? שאת רוצה לחוות אותו גם אם אינך מבינה אותו על כל משמעויותיו ? ברוכה הבאה! בשביל זה ישנם אנשים שונים שמארגנים טקסים בקבוצות (כמו שמידי פעם מודיעים פה) וכמו ככן אנשים שמוכנים לעזור ולתרום את תוכנם של חלק מהטקסים האישיים שלהם. איני חושב כי על מנת לחגוג את החג את צריכה להיות בקיאה בכל פרטיו ופרטיו של הסיבה לקיום החג ומנהגיו. אני כן סבור שאת צריכה להרגיש מוכנה עם עצמך ושאת באמת רוצה לעשות זאת כי אז החגיגה תבוא לך קצת יותר בקלות. כמו כן אני תומך בעצתו של ארי-אל. ג´סטין- נכון כי חגיגת החגים "רק בגלל" ש"כולם" עושים ככה, או ש"ככה" כתוב אינו פתרון וזה בעצם סתם עשייה ללא מטרה כלשהי, אך מבחינה מסויימת, גם אנחנו חונכנו ככה אם אנני טועה. אתה יודע לענות לי על כל המשמעויות של החגים היהודיים אותם חחגת בחייך? מה מסמלת הסופגנייה? למה הסכך של הסוכה צריך להיות מסוג מסויים של עלים ולא אחר? מה מסמלים ההדס, הלולב האתרוג והערבה? אני לא בטוח שעל הכ-ול אתה מסוגל לענות וזאת מפני שלא ישבת ולמדת את כל המשמעויות של החגים. ככה שאני בטוח שיש להכיר את החג על בוריו. נכון, תוכל לומר כי אינך מגדיר את עצמך כיהודי "כשר להלכה" אשר מחוייב לטקסים ומרגיש קשר רוחני כלשהו עם חגים אלה אלא זוהי דרך חיים בה חונכת "והוכרחת" במידה מסויימת לגדול (עד לגיל בו גיבשת לעצמף את נתיב החיים שלך) אך עדיין לחג הייתה משמעות כלשהי עבורך ואני בטוח שגם אם אין לך את כל התשובות לשאלות הללו אה עדיין נהנה לחגוג (או נהנת) את החגים ולקיים את מנהגיהם. כמו כן- ההתחלה תמיד צריכה לבוא מתישהו ואיפשהו. גם אם זה לחגוג בפעם הראשונה מבלי להבין מה אתה חוגג, כי הרי בסופו של דבר אם זה באמת הנתיב הנכון בשבילך אתה תלמד , תצבור ניסיון ובשלב מסויים הידע והמידע שיהיו לך יהיו מספיקים על מנת לתת תשובות לשאלות שנותרו ללא מענה. כך פועלת החוכמה- מה שאתה יודע היום הוא אינו מה שאתה תדע מחר.... יול שמח :).

עוד לא ה-21 לחודש אבל בכל זאת...

יול שמח בלילה הארוך ביותר בשנה... ובסוף האור ינצח (או כך כולנו מקווים) באהבה, יפעת

L e s t a t

New member
טקס לחגיגת החג.. מן הסתם

בניגוד לדעתו של ג´סטין - אני מאמין שעל כל אדם המחשיב עצמו פגני יש חובה אחת לפחות והיא לכבד את הטבע ולעבוד את האלים.

מי אגם

New member
מה שכתבת לא סותר את מה שג´סטין

כתב. היא יכולה בהחלט לכבד את הטבע (לא יודעת לגביי לעבוד את האלים) גם בלי לקיים טקסים בחגים. ובאמת עדיף קודם להבין את המשמעות של גלגל השנה כולו לפני שחוגגים. אבל מצד שני אני רואה בחגים עוד מקור ללמידה. הרי אי אפשר בשבוע ללמוד את גלגל השנה, זה משהו שלוקח, נו - שנה שלמה של התבוננות בטבע. חוץ מזה, לדעתי צריך להתנסות בכל חג באופן ספציפי כדי להבין בסופו של דבר את גלגל השנה. למשל, המצוקה שלי מכך שאני קמה בבוקר לתוך חושך, היא סיבה טובה לחגוג את חזרת האור ביול
אבל אני לא יודעת אם בשבוע אחד בו הייתי לומדת על גלגל השנה הייתי מצליחה לקשר בין התחושות היומיומיות שאני מרגישה במהלך השנה, לבין החגים הנחגגים באותה תקופה.

Dia Leoghann

New member
שלום שרון!!

אם הבנתי את השאלה שלך, אז את רוצה לערוך טקס לפני החג, כלומר היום בערב או מחר בבוקר לערוך טקס קדם-יול, או משהו כזה. אז נתחיל בשאלה למה צריך טקס מקדים לטקס של החג? מה מטרתו? אני אישית לא עושה טקס כזה, ולא שמעתי או קראתי בשום מקום על זה שצריך לעשות אחד. אם בכל זאת את מרגישה צורך לעשות טקס כזה, אז תבני אותו בעצמך בצורה שנראית לך מתאימה למטרות שהצבת לו. בקשר לאיך לבנות טקסים בכלל, על זה צריך לכתוב מאמר שלם וענק. אבל מאוד בקצרה, הדבר הכי חשוב הוא מה מטרות הטקס. בשביל מה את עושה אותו? ברגע שיהיו לך מטרות לטקס, תראי שהרבה יותר קל לבנות אותו.

למעלה