שאלה
איפהשהו קראת שיש מצוות, חובות ובכלליות דברים שחייבים לעשות כפאגאן? איפהשהו מצאת איזה כתב אמונה בסיסי אשר מצווה עלייך לעשות מה שכולם עושים? איפהשהו מצאת שרשום שאת פשוט חייבת לחגוג את החגים? תראי, את לא נשמעת כמישהי שחברה בקוואן, או מישהי שעוסקת כבר שנים רבות ולכן אמורה לדעת כל דבר על פאגאניות. את לא יודעת לחגוג את יול? אז מה? אולי זה אומר שלא היית צריכה לחכות יומיים לפני החג לחגוג אותו. תראי, בכל הרצינות, זה לא עסק ככה. פאגאניות היא לא יהדות. זה לא שיומיים לפני אפשר לספר סיפור יפה, לעשות שני מנהגים מטופשים וחלולים וגרמנו את העסק עד לחג הבא. את לא יודעת לחגוג את יול? את בכלל יודעת איך עושים טקס לכל חג אחר? את מבינה עכשיו, בלי לבדוק במקורות, באמת מה כל אחד מהחגים שלך מסמל? כנראה שענית לא, וזה לא לרעתך. את מתחילה, את לא אמורה לדעת כל דבר, ודת לא לומדים "רק כדי לעשות", לומדים כי רוצים לדעת, רוצים להפתח ורוצים להיפתח, אבל לא לומדים בגלל שעוד יומיים יש בחינה. אישית, ההמלצה שלי פשוטה, אל תחגגי את יול. אין מה לעשות, את לא יודעת עליו מספיק כדי לחגוג אותו. אני מניח שאת וויקאנית או לפחות לומדת להיות אחת, ואני לא חושב שזה עושה כבוד גדול מדי לעצמך, לאורח החיים שלך ולדת שלך שאת לומדת בקורס בזק את הימים המשמעותיים. מה כן לעשות? תפני לעצמך שבוע מהכל, ממבחנים, חברים, יציאות, מכל מחויבות קודמת שיש לך. באותו שבוע תכיני לעצמך מקורות שאת יכולה ללמוד על הימים המשמעותיים האלו, בין אם זה ספר על וויקה או 20 מאמרים באינטרנט (כן, באנגלית. תגידו תודה שזה לא באירית עתיקה), ואז פשוט תקראי אותם. אבל לא על חג ספציפי, על כל גלגל השנה. לא לומדים בשביל לדעת לעוד יומיים, לומדים בשביל לשלב את הידע הזה בחיים שלך וליישם אותו. ברכות זוהרות