יום אחרון לחודש זה..אתמול בערוץ 2

הדסהש1

New member
יום אחרון לחודש זה..אתמול בערוץ 2

הראו שוב את ברוטליות של השוטרים...אנני נכנסת לעובי
הקורה מי צודק...היתה אישה שהשוטר רצה לכתוב לה דו"ח על משהו
והיא התחכמה איתו..למה לא חובש כובע...וכו"ו התאגז הבחור
אמור לה שהיא עצורה ושרצה להכניסה לניידת לפני כל האנשים
שבא את ידה...הוגשה תלונה למח"ש ..ורוצים גם להעמידה לדין על
הפרעה לשוטר במילוי תפקידו...זה כבר רגיל שרואים את הברוטליות של השוטרים...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב - הדסה, היא עשתה הכל להפריע

אני לא מסכימה שזו היתה ברוטליות של השוטר היא היתה חצופה בכל קנה מידה
ולדעתי השוטר דווקא מילא את תפקידו - אם לא היתה מתנגדת - לא היתה נשברת ידה....
הזלזול בהתייחסות לשוטרים שממלאים את תפקידם לפעמים מאד מכעיסה אותי.

הדסהש1

New member
אנחנו לא ראינו את התחלת המקרה

היא התגרתה בו..אבל עד לשבור את היד?
הוא גם לא היה בסדר...היו עדים למקרה

יוליקה

Member
מנהל
הוא עצר אותה כי נסעה עם מוסיקה בפול ווליום

אם לא היתה מתנגדת... לא היתה נשברת ידה...
הוא לא שבר לה את היד במכוון - זה היה פועל יוצא להתהגותה.

ladybug4NLP

Active member
אמנם לא ראיתי את התכנית המדוברת אבל מה זה

לשבור את היד למישהי (אני מניחה שהיא לא בריון 1.8 מ') בגלל מוסיקה בפול ווליום?
בלקסיקון שלי אין דבר כזה "הוא לא שבר לה את היד במכוון - זה היה פועל יוצא להתהגותה."

אין פועל יוצא במקרים כאלה. במקרים כאלה השוטר אמור להיות המבוגר האחראי ולהשאיר את הידיים בכיסים ולא על אישה ולא משנה מה

כי יסלח לי שפירא - מי כבר מתגייס למשטרה? חסרות עבודות אחרות במדינה?

אבל כשצריך לעזור לעוור מסכן לשבת לכוס קפה אז שוטרת + 4 בכירים פתאום מתחבאים אחרי "החוק" במקום לאכוף אותו במקום שצריך.
כי גברת שנוסעת עם מוסיקה ב]ול ווליום זו עברה פלילית חמורה יותר שצריכה שבירת יד מאשר לגרש עוור מבית קפה.

את מערבבת נושאים שלא קשורים

ראשית, לא שברו לה שום יד, הועלתה סברה שיש לה סדק ביד והיא סרבה ללכת לצילום רנטגן, אז ליתר בטחון שמו לה גבס.
חוץ מזה, נכון שההתנהגות שלה היתה בריונית מהרגע הראשון, ואני כן ראיתי את שני הסירטונים , ואמנם היא לא 1.80 מטר אבל היא בריונית גם בגוף וגם בהתנהגות.

מה זה ידיים בכיסים ? זה אף פעם לא הבנתי.
שוטר מורה לאזרח להיכנס לניידת, האזרח מסרב בתוקף וממשיך לקלל את השוטר וכו.
מה אמור השוטר לעשות ? לאמר לאזרח: "טוב, אתה לא רוצה להיכנס לניידת?, אז לא" ???

אז בסדר. שיתנו הוראה כזו.
אשה תקוף אותך,תזעיקי משטרה, תגיע הניידת, החשודה תסרב להישמע להוראות השוטרים, אז הם יעזבו אותה וילכו ???
את פשוט קוראת לאנרכיה.

המחופשים לשוטרים לא הסתרו מאחורי שום חוק, לדעתי הם פשוט פקידים מהמטה הארצי שאין להם שום מושג בעבודת משטרה, והמדים אצלם הם רק פתרון טוב לא לחשוב בבוקר מה ללבוש. כתבתי כבר שאני מתכונן לפנות למפכ"ל ואולי יותר טוב לשר שהיה קצין משטרה, שיפסיקו את התופעה הזו שפקידים לובשים מדים. מי שאיננו שוטר מבצעי, אין שום סיבה שילבש מדים.

והמשפט שלך :"מי כבר מתגייס למשטרה? חסרות עבודות אחרות במדינה?" הוא בפירוש העלבה חד משמעית.
אז מה ? גם אני שייך לנחותים הללו שלא מצאו עבודה אחרת ? שמעתי משפטים כאלו מאנשים בלתי ראויים. אדם סביר מהציבור לא יחשוב כך. רוב השוטרים מתגייסים בגלל הרצון לתרום לציבור.
כמה פעמים משך השירות הציעו לי עבודות משתלמות הרבה יותר בשוק האזרחי וסרבתי. הגיוס שלי למשטרה היה בדיוקמאותה סיבה של יציאתי לקורס מורי דרך, לתרום לציבור, ואפילו היום כאשר פתחתי את פורום כרתים באינטרנט זה גם מאותה סיבה.

חשבתי שכבר לא מדברים ככה, המשפט הזה היה העלבה נטו.
ורק במאמר מוסגר, אם לא היתה משטרה לא היית יוצאת מהבית לעולם וגם בבית יש להניח שהיו פורצים לך וגונבים מכל הבא ליד, אונסים ורוצחים.
בשכונת התקוה בשנות ה-70 התלוננו ועד השכונה שהמשטרה שנואה עליהם, שיצאו מהתקוה.
המפ"ן (מפקד הנפה) אמר שהוא מוכן להיעתר לבקשתם. ואמנם כל השוטרים עזבו את השכונה ואפילו לא נסעו דרכה. האנרכיה שהשתוללה בשכונה היתה כל כך גדולה שתוך פחות מ-24 שעות הגיעו אנשי הוועד למפ"ן והתחננו שיחזיר את המשטרה לתקוה כי מה שהולך שם זה סדום ועמורה וזה רק הולך ומחמיר.

למה שעשית במשפט הזה חוץ מאשר מדובר בעלבון נטו, כולל העלבה אישית שלי ("מי כבר מתגייס למשטרה? חסרות עבודות אחרות במדינה?"), ואני מעולם לא עשיתי לך שום רע, זה היה פשוט לשפוך את המים עם התינוק.

יוליקה

Member
מנהל
מה זה הזלזול הזה???

המשפט שלך :"מי כבר מתגייס למשטרה? חסרות עבודות אחרות במדינה?" הוא בפירוש העלבה חד משמעית.!!!
את יודעת כמה אקדמאים מתגייסים היום למשטרה??

וכן!! חסרות המון עבודות במדינה!!

כשיש הפגנות ואין מספיק שוטרים לפזר אותם - לא תגידי "מי כבר מתגייס למשטרה"!!!

וכן נסיעה במכונית בפול ווליום זה הפרעה לציבור וזכותו של שוטר לעצור את זה!!!

emmy5

New member
שפירא,תודה שאתה שומר על השוטרים,הרי....

בעלי היה שוטר(בוחן תאונות דרכים ) והבן היה רב פקד ,
לא שמעתי אף פעם שהיו לא בסדר, אולי הצעירים של היום ,שונים.

גם פעם היו מי שסטו מדרך הישר

אבל הם היו מעטים והמערכת הקיאה אותם מתוכה ומהר.

אין שום ספק שגם היום פה ושם יש מי שלא נוהג כראוי (ושלושת הקצינים והשוטרת הם דוגמא לכך) וצריך להתייחס אליהם ספציפית ולהוקיע אותם ספציפית בכל דרך , אבל לא להעליב את כל השוטרים.
האמירה פגעה בי ממש קשה.
אני וכל בני דורי התגייסנו למשטרה מסיבה אידאולוגית כדי לתרום את תרומתנו לשמירה על הציבור, וכל זה בא לידי ביטוי בספרים שלי "שוטרים מספרים" ו-"שוטר המקוף האחרון", סיפורים על חיי השוטרים שלא סופרו מעולם.

אז אני מתגייס למשטרה עם אידאלים,משקיע את כל כולי במלחמה בפשע ובפח"ע עד כדי כך שכמעט לא רואה את המשפחה שלי, בין הראשונים שהקמנו יחידת בילוש, בין הראשונים שהתנדבו להיות חבלנים, מספר חבלן שלי 27 (או שאולי אותה מזלזלת חושבת שהתנדבתי לחבלה כי לא היה לי משהו אחר לעשות ???) , וכך המשכתי בקו שכל חיי התנהלו לפיו, כאימרת קנדי:"בוא נחשוב מה אנחנו יכולים לתת למדינה, לפני שנחשוב מה המדינה יכולה לתת לנו".
או אולי אותה מזלזלת חושב שכאשר התנדבתי לכיתת-השועלים בפעילויות סמא"ט (סיורי מדבר ארוכי טווח מעבר לקווי האוייב) עשיתי זאת כי היה לי משעמם באפסנאות/שק"מ/מטבח ? ואני היחידי שנותר בחיים מכל החברים.

אני גאה בכל מה שעשיתי במשטרה, יש לי מעל 400 פרסים, ציונים לשבח, מכתבי הוקרה, ואני נושא את "עיטור-השירות" של משטרת ישראל על מצויינות בשירות משך עשרות שנים.
אני נחשב לשוטר המעוטר ביותר במשטרת ישראל מאז הקמתה, ופתאום אני קורא מן משפט מעליב שמעמיד את השוטרים מבחינת המעליבה, במעמד של בטלנים ויושבי קרנות.

זה פשוט היה מחפיר.
וכדי שתבין אותה אחת את גודל ההתנהגות השלילית, אני מצרף את תמונתי במדים.

יוליקה

Member
מנהל
והנה עוד סיפור באותו נושא

חוויותי מנסיעה לעפולה הבוקר...
נסעתי לעמק סנטר וכשרציתי לחזור לעפולה לא יכולתי לפנות שמאלה לצומת, הכביש היה חסום ע"י עשרות מכוניות שהגיעו מהצומת לכוון הסנטר וכמו כן הכביש ימינה היה גם חסום... מסתבר שקטע הכביש בין הקאנטרי קלאב לצומת עמק סנטר נסגרה ע"י המשטרה. כל התנועה שהגיעה מטבריה לעפולה הופנתה לכיוון הסנטר ומשם לכיוון רובע יזרעאל החדש.... מאות ...מאות של מכוניות סתמו את רובע יזרעאל בכוונתם לחזור לעפולה...משימה בלתי אפשרית כי כל הכיכרות נסתמו אף אחד לא ויתר לאחר...הסתובבנו בתוך הרובע כשעה, עד שהדלקתי את ה-WAZE שכיוון אותי לכביש 71 לכיוון בית שאן...

בצומת עמד שוטר בודד שנאלץ לכוון את התנועה בחזרה לכיוון ממנו הגענו, הסברתי לו שהצומת גם שם חסומה,
אבל הוא בסבלנות נתן לכולם להסתובב U טורן והסביר שהכביש חסום... מאות מכוניות עברו על פניו והוא לא איבד
את סבלנותו לרגע ובאדיבות הסביר שצריך להסתובב.

הדסהש1

New member
יש שוטרים ויש בהם אנשים טובים אני עוברת

לצד השני שרואה שוטר...לא יודעת למה אולי הפחידו אותי
שהייתי קטנה...ובמשפחתי יש כמה אנשי משטרה...

בקר טוב לכולם! במקום להאשים את

השוטר ,צריכים להאשים את החכמלוגים !! היא היתה צריכה לציית לשוטר שזה תפקידו, אם לא מצא חן בעיניה ההתנהגות שלו, היתה יכולה להגיש תלונה, אבל אצלינו כל ממזר מלך, הם תמיד בסדר , רק האחר לא בסדר !!!
למה צריכים כל כך הרבה שוטרים לכל משימה, כי הרב חכמלוגים, לא רוצים לקבל שיש שוטר שהוא אחראי ומתחילים להתווכח איתו! לא קל להיות שוטר אחראי אצלינו במדינה !

הדסהש1

New member
אם היו עוצרים כל אחד שנוסע עם פול ווליום?????

היו נעצרים המון...אני שומעת זאת השכם וערב..במיוחד הצעירים....
לא כל שוטרי ישראל נחמדים...

בתוך עמנו אנחנו חיים....

אחרי 30 שנה במשטרה אני יכול לספר לך שנתקלתי במאות מקרים כאלו.
כל מקרה לגופו, ומכיוון שלא את ולא אני לא מכירים את המקרה לגופו, הרי לא נוכל לשפוט מה היה, עובדה שהמשטרה קבעה שהתנהגותו היתה תקינה.
ואין מה לעשות, כל שוטר שעובד מול הציבור, נתקל בדברים כאלו ונדרש לאיפוק רב, עד שמגיע הרגע שלא שהוא לא יכול יותר להתאפק יותר, ולעיתים אפילו אסור לו שלא לנקוט בצעדים, כי אז יזלזלו בו להבא.

זה שאני שוטר שמשרת את הציבור, זה לא אומר שהציבור יכול להפוך אותי לסמרטוט. ואם יש מישהי שמתנהגת כמו שהתנהגה אותה אחת, אין דינה אלא להיעצר בגין הכשלת שוטר.
ולא מדובר על זה שצילמה ולא על זה שדיברה על הכובע (א. זה לא עניינה,זו חוצפה שמקורה בלעג לשוטר, ב. בתוך הניידת לא חובשים כובע) מדובר בכלל ההתנהגות וההתפרעות שלה.
ההתנהגות שלה היתה בריונית בכל מובן המילה, ואת זה רואים כבר מהרגע הראשון. אדם סביר לא מפעיל את מערכת המוזיקה ברכב כך שתפריע לכל הציבור (זה שמישהו מוכן לסבול זאת ולא לנקוט באמצעים, זו בעיה שלו. זו עבירה על החוק הנקרא "חוק רעש לא סביר"), וכשמתבקשים על ידי שוטרים, לא עושים דווקא אלא מצייתים.
מי שלא מציית להוראות שוטר, שלא יתפלא לתוצאות ואין לו אלא להלין על עצמו.

מנקודה אחת כולם מתעלמים: לא נשברה לה היד !!! למרות שזה ממש לא מענין אותי.
לא שמים לב שנוסבאום אמר במפורש שמה שהיה לה זה "חשש לסדק" והיא סרבה ללכת לצילום רנטגן, אז שמו לה גבס וזהו.
לא נשברה לה שום יד.
וגם אם כן היתה נשברת, היא גרמה לכך.

מה שקרה כאן באירוע שהתקשורת בעצם, במקום להתריע על התנהגות בריונית של הפושטקית הזו, רוצים שהשוטר יחטוף, ומשהגיב בתקיפות, הופכים אותו לאשם לכאורה כאשר הוא היה בסדר גמור.
אני רוצה לאמר לך.
אני מעולם לא הרשיתי למישהו להתנהג אלי ככה.
אני לא זבל של אף אחד.
בדור שלי נהגנו לצחוק כיוון שאפילו לזונות קראנו "גברתי" ולעבריינים קראנו "אדוני", כי אנחנו לא בית משפט ולא שופטים אף אחד, וכל אחד מקבל יחס מכובד ממני ואני מצפה שהוא יגיב בהתאם, ואם הוא יתנהג כלפיי בבריונות, יינקטו נגדו כל האמצעים , ועוד איך.

ladybug4NLP

Active member
מה זה "הוא התאפק עד שלא יכול היה להתאפק"

זה מה שאמר האנס על בחורה שהוא אמר שהיא עשתה לו "טיזינג".
זה היא עשתה לי טיזינג=אז לא יכולתי להתאפק אז אנסתי אותה (ואלי היא גם נהנתה, לא?(
לא מלמדים איפוק לשמו במשטרה?

נראה שישבור יד לאיזה מאפיונר ולא לאשה
גועל נפש!

ladybug4NLP

Active member
סליחה לאה-כל ממזר מלך זה השוטרים הברוטליים

המתחבאים אחרי התג והמדים שלהם.
מה זה "היא היתה צריכה לציית שזה תפקידו". אז אם לא צייתה אז "תפקידו היה לשבור לה את היד.

נו באמת... קצת פרופורציות

תפסיקו. לא נשברה לה שום יד !!!

ככה זה כשלא מקשיבים לכל הנאמר.
נוסבאום אמר במפורש שהועלתה סברה שאולי יש לה סדק ביד, אבל היא סרבה ללכת לצילום רנטגן, אז שמו לה גבס לכל מקרה.
מה זה צריך להיות ? שמיעה סלקטיבית ?

חוץ מזה שמדובר בבריונית בהתנהגות מההתחלה עד הסוף.
אני הייתי במקרים כאלו לא את, אין לך שום מושג מה זה לעמוד מול אזרחים שמתנהגות בבריונות, גם מילולית נגד שוטרים. השוטר לא בן אדם?
הוא משרת פרטי של האנשים שאפשר להתעמר בו ?

הנה נשמע אותך מה התשובה שלך: שוטר צריך לעצור מישהי ולא משנה כעת הסיבה, אם היא לא רוצה להיכנס לניידת, אז לאמר לה שבסדר והיא יכולה ללכת ?
כמובן שהאמירות הללו הן סתם , ללא שום אחריות, והעיקר שיהיה "עליהום" על השוטרים, צריך להתבייש באמירות כאלו.

למעלה