יום אישה שמח לכן נשים יקרות

Berethor

New member
הבנתי, אם כך הכל בסדר, ונחמד ששיתפת אותנו בסיפור המלא

וזה מעניין שדווקא לאישה(גיסתך) יותר חשוב שהבת שלה לא תשחק במכוניות צעצוע, בעוד שלגבר(לך) זה לא מפריע אם הבת שלך תשחק במכוניות צעצוע, ניסית לדבר עם גיסתך על זה? או שאתה מעדיף לא להתערב בהחלטה שלה?

ga26

Member
אני דואג לילדים שלי שלהם יהי מירב ההזדמנויות בחיים

לילדים אחרים יש לי פחות קשב ולצערי הם לא מסוג האנשים שניתן לדבר איתם...

Berethor

New member
לפמיניסטיות זה הפריע, שהרי יום האם היה קיים עוד מהעת העתיקה

"יום האם נחגג לראשונה ביוון העתיקה, והיה החג של האלה ריאה, אם כל האלים. עם התפשטות הנצרות חגגו את "יום אם הכנסייה". ב-1600 ציינו לכבוד אמהות בריטניה את "יום ראשון של האמהות"."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/URL]

"בסוף שנות השמונים עם פריצת המהפכה הפמיניסטית בישראל החלה ישראל להתיישר לפי המנהגים בחו"ל, ויום האם הפך בהדרגה ליום המשפחה. רשמית, אומץ יום המשפחה על ידי משרד החינוך בתחילת שנות ה 2000. אבל האם השינוי, שנובע גם מהתמורות הסוציולוגיות שעבר התא המשפחתי בתקופה זו, הביא להתייחסות אחרת, למשל בגני הילדים ובבתי הספר ליום הזה? תלוי את מי שואלים."

"ד"ר אסתר הרצוג, אנתרופולוגית חברתית וראש התכנית לאנתרופולוגיה במכללה האקדמית בית ברל, אומרת שהעובדה ששמו של יום האם השתנה ליום המשפחה היא תוצאה של הנחייה של משרד החינוך. לדבריה, המשרד קלט והפנים את המסרים של המהפכה הפמיניסטית ועל כן שילב והטמיע את השיח בהנחיות מפורשות, "אבל אם אנחנו מסתכלים על היום הזה מקרוב, קרוב לוודאי שנמצא שהיום הזה נשאר אותה הגברת בשינוי אדרת. האמהות הן, על פי רוב, אלה שמגיעות לגן הילדים, והן אלה שאופות עוגות. בוודאי שיש גם אבות שמטפלים בילדים, אבל השינויים החברתיים מוגבלים מאוד ובפועל, במציאות החברתית נשים הן אלה שאחראיות לטיפול בילדים"."

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3676177,00.html[/URL]

Berethor

New member
משום שאין לי כל כך עמדה בנושא הזה, לכן בחרתי לציין תעובדות

לי באופן אישי זה לא כל כך משנה אם זה נקרא יום האם או יום המשפחה, שהרי זה יותר עניין של טרמינולוגיה מאשר הבדלים בשטח. זה נושא שנוי במחלוקת, אני מבין למה לאמהות שמשקיעות הרבה במשפחה זה יכול להפריע, מצד שני יש גם נשים שלא משקיעות הרבה במשפחה, ויש גם אבות שמטפלים בילדים, אם כי הרבה פחות מאשר נשים כמובן. אני גם יודע שהטיעון שלה הרבה פמיניסטיות בנושא הוא שהסיבה שנשים מטפלות יותר בילדים זה "עניין חברתי וחינוכי", בעוד שיש לא מעט עדויות לכך שהנטייה לאמהות ולהתנהגות נשית היא דבר טבעי, וזה שיש נשים יוצאות דופן עדיין לא משנה את העובדה הזאת. הרבה פמיניסטיות מאמינות שזה שנשים מבחינה היסטורית התעסקו בעיקר בעקרות בית וטיפול בילדים זה משהו שהוא לרעת נשים, בעוד שלמעשה היו בכך גם לא מעט יתרונות עבור נשים, גם משום שרוב הנשים לא סובלות מהאמהות שלהן ומדאגה למשפחה, וגם משום שגברים הם אלו שבדרך כלל אלו שעסקו בהרבה תפקידים בעלי סיכון גבוה בחוץ, כגון לחימה, צייד, עבודה במכרות, וזה בזמן שנשים היו בטוחות בבית.

למעלה