יום בהיר של שמש...אל הים יוצאים

יום בהיר של שמש...אל הים יוצאים

עוד יום שקט. לשם שינוי, ובניגוד להלך הרוח השבועי ההזוי, הפעם פגישה אחת שתוכננה מראש התבצעה, ועל הצד הטוב ביותר
היה לי כיף ונעים וחם ואולי זו תחילתה (והמשכה) של דרך חדשה. האינטרנט פתח לי כ"כ הרבה דלתות בשנתיים האחרונות. האינטרנט? או שאולי זו אני? מה היחס שלכם אל המחשב ואל המדיה הוירטואלית? אתם חושפים את עצמכם? או שומרים על וירטואליות מלאה? מה אתם מפיקים מהאינטרנט? האם הדמות שלכם במציאות דומה לוירטואלית - האם יש קוי דמיון, או תכונות שנתתם לוירטואלית ואתם מנסים לאמץ גם בחיים... שבת שלום

BellA עלמה

New member
לאינטרנט יש השפעה טובה אבל

גם הרסנית לכן צריך לשאוף לאמצעה כדי לא לתת לזה להשתלת על החיים . אני מנסה לשמור על איזה איזון בין המציעות ודמות הוירטואלית שלי. כן הטינטרנט נתן לי המון אבל בעבר גם לקח ממני המון כשנתתי לו לבלוע את כולי.

מה למשל האינטרנט נתן לך?

מסכימה - איזון זה חשוב.
לא כדאי בעיני להמציא דמות וירטואלית אידאלית שבסוף מוסיפה על חוסר הבטחון שיש ממילא (דוגמא שפשוט עלתה לי. אין לה קשר ישיר אלייך). אני חושבת, שאם הדמות הוירטואלית לא רחוקה מן המציאות, אז נפתחות דלתות להיכרות עם אנשים ולעוד פעילויות.

mimi131

New member
האינטרנט מאפשר לדבר על מה שמציק

להבה ירוקה החביבה - את נשמעת לי חמה ולבבית. האמנם כך? אני נהנית מהיכולת להעלות בעיות מציקות באינטרנט אבל עדיין אינני יודעת אם אפשר להעלות פרטים מזהים על הסיטואציות. הייתי מאד רוצה אבל האם אני חשופה לתביעת דיבה? בימים אלה אני מתמודדת עם מאבק מול גוף רע ואימתני שיש לו מחלקה מפותחת של יחסי ציבור (קורא לזה "דובר"). הייתי נורא רוצה לספר לכם יותר. האם אפשר? כמובן הכל אמת ויש הוכחות. אבל לאור זה שהגוף הזה איים על התקשורת אם תחשוף - האם כדאי?

אני להבה חביבה ../images/Emo3.gif חחחחח

באינטרנט, כל אחד אחראי להחלטותיו (כמו במציאות, לא?
), כך שמה שאני יכולה לייעץ לך הוא פשוט לחשוב אם תהיי שלמה עם עצמך, ברגע שתחשפי. את מתמודדת לבדך מול הגוף האימתני? איך החלטת לפתוח במאבק הזה? מה גרם לך לצאת למאבק?

mimi131

New member
חוסר הברירה גרם לי

בררתי מה אומרים החוקים בנושא שלי והוברר לי שבמקום ההוא מציגים כעשיית טובה מה שבעצם החוק מחייב, ועוד מצפים שאזחל על ארבע כהכרת תודה על כלום בעצם. אז לתומי חשבתי שמקום מכובד ואקדמי אכן ינהג על פי חוק (מה עוד שהוא נשען המון על תרומות מחו"ל ששם זכויות האדם הן ערך עליון). התלונות שלי הביאו לכך שפיטרו אותי כלקוח ועוד מנסים לתפור לי תיק...

שחיתויות. גאד. משהו שקשה לקבל

לפני שנתיים נתקלתי בשחיתויות (בקנה מידה קטן) במוסד האקדמי בו אני לומדת. גם לי ניסו "לתפור" משהו, ולא היה לי כוח להילחם. בקושי החזקתי את עצמי אז. אני מוצאת שהמילה "כבוד" איבדה מערכה. ואם כבוד - אז בטח שלא לעבוד עבורו, אלא לעשות רושם. רושם חיצוני, ויזואלי, סכימתי, במשפט קצר ופוגע. לא משהו של טווח ארוך.

mimi131

New member
מסכימה מאד. מה קרה לילד בסיפור..

מה לפי דעתך קרה לילד בסיפור של הנס כריסטיאן אנדרסן בגדי המלך החדשים שאמר בקול רם: המלך הוא ערום? כי לי קורה המון שאני רואה שהמלך הוא ערום. הרבה פעמים אני שותקת ולא אומרת כלום אבל כבר לא יכולה יותר לשחק את המשחק וההצגה כשאני רואה את המאמץ שעושים בלעשות רושם חיצוני כמו שהגדרת את זה נכון.

המלך הוא עירום ../images/Emo124.gif

מה קרה לילד מהסיפור...סביר להניח שהושלך לכלא. ככה זה במשטרים טוטאליטרים. אגב ילד כזה, ראיתי בטלויזיה את אידה נודל, שהייתה ילדה כזו ברוסיה ולכן הושמה בכלא בסיביר - ועכשיו היא פעילה בעבור משתפי הפעולה עם ישראל מן הצד הפלשתיני. היא ממשיכה לצעוק על עירומה של המדינה, גם מכאן. אישה מדהימה.

mimi131

New member
תהיתי האם זה צורך למצוא מלך עירום?

יש בי משהו מתנגד לסמכות של שררה זדונית - מישהו שהשתן עלה לו למוח פשוט מקומם אותי ומעלה בי חשק להעמיד אותו במקומו הראוי. ואני תוהה האם אני כבר לא מחפשת את המקרים האלה? כי לא הייתי רוצה להיות אובססיבית בעניין. הייתי רוצה להיות בטוחה שאני נלחמת רק על החשוב לי באמת. איך יודעים לדעתך?

יש לך עירנות עצמית מדהימה ../images/Emo45.gif

באמת, לפעמים ה"אמצעי" הופך למטרה - ופתאום אנחנו מוצאים את עצמנו באיזה רצף מלחמות שלא תכננו עליו. איך יודעים אם נלחמים על מה שחשוב באמת? זו שאלה קשה, אבל האמונה שלי היא שהתשובה מצוייה בפנים. אני משתדלת לעצור ולשאול את עצמי עד כמה הנושא המסויים חשוב לי, או שאולי אני פועלת מתוך האגו - בד"כ אני מגלה את התשובה האמיתית.

BellA עלמה

New member
מה הוירטואלי תרם לי

אפשרויות תעסוקה יכולת \אפשרות להתכתב עם חברים בחו'ל יכולת גם ללמוד דברים עיניין(דיונים ) הכרת בן זוג אבל גם הייתה לה השפעה הרסנית שנתתי לעולם הוירטואלי לבלוע את כל החיים. ז'א הייתי יושבת שעות וגולשת ושוחכת להוציא את הראש מהחלון ולנשום אוויר צח.

s h i r k u s h

New member
צהריים טובים ../images/Emo24.gif

מצד אחד המחשב הוא אחד מהדברים הכי טובים שקרו לי בשנים האחרונות כי הכרתי הרבה אנשים נפלאים דרך הנט, הכרתי את עצמי יותר טוב, אני לומדת איזה טעויות לא לעשות ויכולה לשאול בפורומים שאלות ולקבל תשובות אוביקטיביות- מה רע
אבל מצד שני... לאחרונה אני מרגישה שהאינטרנט תפס חלק נכבד יותר מדי מחיי, לאחרונה הפחתתי בכתיבה בפורומים אבל בעבר כל החיים שלי זה היה הפורומים, אם סגרתי שבת בצבא וואי וואי חבל על הזמן כמה טלפונים צילצלת כדי שיגידו לי מה קורה... בד"כ מרשה לעצמי להיחשף יותר מבחיים הלא וירטואלים אבל הדמות שלי באינטרנט ובחיים הלא וירטואלים היא אותו הדבר- מה שאני חושבת בפורומים אני באמת חושבת וכו'.

opalit

New member
מפחיד אותי

כל הסיפורים על סוטים וכאלו, מאוד מאוד מפחידים אותי. אבל בגדול אני גם מרגישה שהאינטרנט פתח לי דלתות, ובכלל אני מוצאת עניין, ובכל נושא שאין את מי לשאול מיד מוצאים תשובות או מושג.

למעלה