יום בחיי החינוך הביתי

sarit32a

New member
יום בחיי החינוך הביתי

מדי פעם שנחה עלי המוזה
אני כותבת כאן ומשתפת בחיינו כמשפחה בחינוך ביתי, אז גם הערב נחה עלי המוזה. אתמול יום שלישי 6/7 הילדים התעוררו לקראת 8:30 ונמרחו בקצב שלהם. בסביבות 10:00 אכלנו יחד ארוחת בוקר. בעלי ישב עם הבת ולמדו (הבת בת 8 )הלימודים כללו את המשחק עיר , ארץ, משחקי מילים, קריאה. והבת הכינה לי ולבן (6) שיעור התעמלות ומוזיקה. אח"כ הילדים גזרו תמונות הקשורות למים, הדביקו צדפים ויצרו עולם מים בעזרת פוליגלים. ארוחת הצהרים היא חוויה , יושבים משוחחחם וגם אוכלים
. בסביבות 15:00 בעלי ואני פרשנו לחדרנו לנוח ולקרוא, הילדים פרשו לסלון הרכיבו פאזלים וכל הסלון במקום ריצפה יש עליו פאזלים. בערב נפגשנו עם השכנה ושני בניה, חברה ובתה, ועוד 3 חברים של הילדים היו 8 ילדים מגילאי 12-2.5 (רק אנחנו) מהחינוך הביתי ועשינו קומזיץ וטיול לילה. הילדים חזרו בעננים וגם אנחנו. אז כן ילדי בחינוך הביתי, ולא הולכים לקייטנה ואני לוקחת אחריות ויוזמת ועושה והם בעננים- מה עוד נבקש יותר מזה. סתם יום רגיל של חינוך ביתי שכולל קצת מהכל. (נאווה מתגעגעים אילכם נשיקות)

יום יפה ומעורר קינאה.

אצלי השעה 7:43 בערב ואני מנסה לגייס כח לקראת שיעורי הבית הטיפוליים של הילד. היום היה דומה מאוד לזה שתארתי פה לפני כמה זמן. ענת עוד לא חזרה מהעבודה.

אתמול כתבתי הודעה ארוכה, שנמחקה ../images/Emo3.gif

אז ככה, קודם כל אגיב דווקא לסוגריים שבסוף: אתם מוזמנים, ויש גם טלפון
לגבי קייטנה, יהונתן דווקא החליט כן ללכת. הוא בקייטנה שנקראת: אולימפיאדה. כל ילד בוחר אחד מהענפים הבאים כנושא עיקרי לאימונים: טניס שדה, קרטה, התעמלות, כדורסל, כדורגל, שחייה, טניס שולחן, קפוארה או כדורעף בנות. יהונתן בחר בכדורסל, וממשיך למעשה, עם המאמן שאיתו עבד במהלך השנה. כל יום כמעט יש להם אימון ענפי. מדי פעם יש להם אימון בענף אחר, או פעילות ספורטיבית אחרת כמו: יום ספורט היתולי, יום אתגרי, אולימפיאדה, ניווט ספורטיבי ויש פעילות כייף כמו: מתנפחים, מתנפחים במים, בריכה, לונה פארק, סרט. זהו למעשה מחנה אימונים עם כייף אנחנו בסוף השבוע הראשון ויהונתן נהנה מאוד מרוב הפעילויות. אחד הדברים שאהבתי בשיחתי עם מי שמרכז את קייטנת האולימפיאדה היה: למרות שזהו ספורט ויש תחרויות, יש דגש על אי תחרותיות ועל כן שיתוף פעולה ורוח ספורטיבית. אגב, אני מתמודדת יפה עם השכמות ב- 07:00 כל בוקר (תודה לאל עכשיו יומיים חופש
) אחה"צ יהונתן נפגש בעיקר עם חברים בישוב. בהמשך 'החופש הגדול' הוא צפוי ליסוע להורי, וסביר להניח גם לחבריו בכפר תבור. אז... זה תמיד מצחיק אותי שאנשים חושבים שחינוך ביתי זה בהכרח שהילד צמוד אלי כל הזמן. באוגוסט לא בטוח שאראה אותו הרבה
חופש נעים לכולם

למעלה