יום ג' -
ומה אתם הייתם עושים

יום ג' -../images/Emo221.gifומה אתם הייתם עושים../images/Emo35.gif../images/Emo221.gif

לפניכם סיטואציה מחיי היומיום, ספרו מה אתם הייתם עושים בסיטואציה כזו: דני מצא בדרכו חזרה מהלימודים גור חתולים ובאישור הוריו החליט לשמור עליו ולטפל בו. אחרי מספר ימים כשההתרגשות פחתה, לאט לאט הטיפול בחתול הפך להיות מטלה של ליאת, אחותו. דני ממש שכח מהטיפול בחתול ורק שיחק עימו מבלי להחליף לו חול, לדאוג שיהיה לו אוכל ומים. אחותו ליאת התרגזה על כך, כי היא בכלל לא רצתה לגדל את החתול ודני הוא זה שמצא את החתול ולכן עליו לדאוג לו. מה דעתכם
מה אתם הייתם עושים במקום ההורים- איך מגיבים בסיטואציה כזאת

happy00

New member
בתור ההורים?

האחות מטפלת בחתול מיוזמתה? כל עוד החתול מטופל, שהאחים יסתדרו ביניהם. אחרת, החתול עף מהבית. לא צריך להתערב בין האחים. הילדים ככה ילמדו על אחריות, שיתוף, משא ומתן (עקרונית האחים גם יכולים להגיע ביניהם להסדר שהאחות מטפלת בחתול והאח עוזר לאחותו בדברים אחרים). אני אישית מלכתחילה לא הייתי מכניסה
הביתה (החיות היחידות שנכנסת אלי הביתה הם
)

אממ..

הורים לא צריכים להתערב.. שהילדים ינסו להסתדר בינהם להגיע לסידור מסויים.. ואם בכל זאת את רוצה דעה מההורים, הייתי מסבירה לדני שליאת לא חייבת לטפל בו, זה הוא שרצה לטפל בחתול, אז אם הוא לא מוכן להיות אחראי - החתול לא צריך להישאר פה, עם זאת אולי צריך להסביר לדני שהוא לא יכול לזלזל ככה בצרכים של החתול, זה בעצם כמו תינוק. אח"כ הוא יזלזל בכל הבא ליד וחבל.. נראה לי שעשיתי קצת סלט

למעלה