יום האם/יום האב/יום המשפחה

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

shno

New member
יום האם/יום האב/יום המשפחה

אז פעם היה לנו יום האם. ואז שינו את זה ליום המשפחה בהגדרה, למרות שהלכה למעשה זה נשאר עדיין יום האם. אתם בעד? נגד? אדישים? חושבים שצריך את יום המשפחה, שהפך לחסר ייחוד ול"סתם עוד יום", או שאולי יש מקום לחזור ליום האם הישן והטוב, אבל במקביל להוסיף גם "יום האב" רשמי?

hirshfe

New member
אמא שלי תמיד אמרה

אמא אוהבים כל השנה ולא ביום מיוחד יום אם הוא יום החנויות שעושות כסף על ילדים שקונים דבים לאמא שלהם שבד"כ היא לא באמת צריכה אבל יחד עם זאת הייתי שמח שיהיה יום המשפחהץ שיהיה בו חופש גם ממקום העבודה שלא תהיה טלויזיה ולא יהיו רכבים כמו בכיפור אבל כל המשפחה תהנה יחד - תשחק תדבר

zvibalas

New member
להעתיק גם את זה מהאמריקאים

להם יש גם את יום האם וגם את יום האב. הגיע הזמן שיהיה אותו דבר גם אצלנו.

תאירU4

New member
השינוי נגרם בגלל שבתקופה האחרונה

יש יותר מ"אבא ואמא" בבית. יש משפחות של 2 אמהות, יש משפחות של 2 אבות וכ'ו. ויש את הילדים שאין להם אמא כי היא כבר לא בחיים... ולכן שינו את השם ליום המשפחה. אצלנו שינו את זה לפני המון שנים, כשבגן היו שתי בנות שלא היתה להם אמא. מאז זה הפך ליום המשפחה. ועוד סיפור קטן, לפני כמה שנים ביקשו ממני להדפיס איזה שיר נחמד על יום המשפחה. אז הדפסתי שיר שמדבר על כל סוגי המשפחה... אבא אמא, אמא אמא, וכ'ו. זה הרגיז אנשים ביותר מכולם את הצעירים שבחבורה. זה ממש הדהים אותי עד כמה אנשים ועוד הצעירים אצלנו תקועים שם בקונפציה של משפחה זה רק אבא ואמא.

orenbarkai

New member
ואני חושב

שזה אחד הרעיונות הקפיטליסטים הדי מטומטמים. אני נגד - מה הטעם ביום הזה? מה משמעותו? למה אין יום הדוד או הסבתא? (אתם מכינים את הרעיון). לדעתי צריך לרדת מהקטע הזה לחלוטין - ממש מעצבן איך מנסים לגרום לנו להוציא כסף (דוגמא נוספת - ולנטיין)

למעלה