"יום הבובנאות הבינלאומי" - פרסום ראשון

"יום הבובנאות הבינלאומי" - פרסום ראשון

מרכז תיאטרון בובות חולון חוגג גם שנה את יום הבובנאות הבינלאומי בסדרת אירועים מגוונת, הנותנת ביטוי לפן האמנותי, הבידורי, החינוכי והמחקרי-תיעודי של התחום ושל פעילויות המרכז. השנה יתקיימו האירועים בשבת 19/3/2010. בבוקר תתקיים ההצגה "קובי והטרקטור" – הצגת בובות כפפה של תיאטרון "קשת בענן" מקיבוץ ניר אליהו - על טרקטוריסט שמגלה שהטרקטור מקולקל והחיות בקיבוץ מסייעות לו, בנוסף, יתקיים מופע תיאטרון-סיפור "איה פלוטו" -של תיאטרון אדם - על פלוטו הכלב מקיבוץ מגידו (לפי לאה גולדברג). בערב יתקיים אירוע חגיגי לפתיחת תערוכה חדשה, החמישית בסדרת "הגירת הבובות" במוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות -"קיבוץ מושך בחוטים", המוקדשת לבובטרון של דוד בן שלום (הונזו) מקיבוץ גבעת חיים, שהיה מראשוני הבובנאים בישראל. התערוכה תכלול בובות רבות, מסמכים נדירים וסרטים ארכיונים ונוסטלגיים. הערב החגיגי יכלול בין היתר, מופע שירה בציבור בניצוחה של שרה'לה שרון (מקיבוץ אשדות יעקב) וסרט מיוחד על הונזו בהפקת מרכז תיאטרון בובות. בצמוד לתערוכה יוצג גם המיצב של זיוה ילין מקיבוץ בארי – "הבובה זיוה" המציג באור שונה את הבובה שהיתה הסמל המזוהה של הבובטרון של הונזו וגיבורת ספר בשם זה (מאת רפאל אליעז) ושוזר סצינות מצויירות עם תמונות וזכרונות מילדותה של האמנית ושל בתה הקטנה. עוד במרכז - תצוגת תמונות ואנקדוטות מחיי אמני בובות בקיבוצים של אז ושל היום והתערוכה "נשר את נשר" עם תיאטרון הצלליות המרהיב של יאיר וסילביה (ז"ל) נשר, מקיבוץ ניר דוד. יום הבובנאות הבינלאומי הינו יום שהוכרז ע"י אונימ"ה (הארגון העולמי של תיאטרוני הבובות), בתמיכת אונסק"ו - ארגון החינוך, המדע והתרבות של האומות המאוחדות. אונסק"ו מציינים מזה שנים רבות ימים בינלאומיים, המעמידים במרכז נושאים בעלי חשיבות כ"יום הילד", "יום האשה", "יום זכויות האדם", "יום כדור הארץ", "יום הפחתת הגזענות", לצד ימים המציינים תחומי אמנויות במה. ביום זה, מוזמנות המדינות להפנות זרקור אל תחום תיאטרון הבובות. כל מדינה בסגנונה. הפרטים המלאים יפורסמו במהלך פברואר באתר מרכז תיאטרון בובות חולון

יש לי יום יום חג...ואם זה חג לבובות אז בכלל

הכל נשמע מרתק ומבטיח

simba6

New member
מומלץ, שווה , לא לפספס ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יצא לי להיות בשני ארועים שאילן יזם,הוציא לפועל- לא סגורה על ההגדרה. האחד- היה הפסטיבל הבינלאומי והשני יום עיון. בשניהם היה מדהים, מעניין, מעורר השראה, מקצועי, מעשיר, השאיר לי המון טעם של עוד.. שווה לבוא!

למעלה