יום הדין הגיע.

SilentMike

New member
יום הדין הגיע.

טוב. עוד לא, אבל ביום שבת הוא יגיע. הכינו את הפרד (בעסה. אני אצטרך להתקין משהו).
Hear ye! Hear ye! Court is now in session. Kitzmiller, et. al. v. Dover School District, et. al.​

Wolverchenus

New member
איזה כיף! אני מחכה ליום הדין בכליון עיניים!

או יותר נכון אני מחכה בכליון עיניים שמישהו יעלה את זה לאינטרנט. זה יהיה נורא כיף. הכינו את הפופקורן\קורנפלקס.

blueshark09

New member
מה בדיוק כזה מעניין-אתם כבר יודעים את הפוענטה

מאחורי כל סיפורי הבריאתנות עומדים אנשים שלרב אינם משכילים (לא מתחייב כמובן) או בעלי השכלה גבוהה בתחום שאינו קשור למדעי החיים/כימיה אי לכך ובעקבות זאת יכולתם להבין ולנתח את הדברים היא מוגבלת /לוקה בחסר / שטחית ובגלל הסתמכות על אקסיומות שגויות וסטטיסטיקה מעוותת מגיעים למספרים כביכול גדולים - מה שלטענתם שולל את מה שהמדע יודע כבר הרבה שנים עם אינספור דוגמאות מעולם החי / הצומח / פרוקריה / פאג'ים ווירוסים / סימביונטים בין כל אלה לחוד ויחד. הוכחות לא עוזרות לאנשים שלא מבינים אותן, והשכלה היא לא נחלתם של רב.

האמת שזה יכול להיות די מבדר

להתעמק בטיעונים של בריאתניים מקצועיים (כמו ביהי ודמבסקי) ואז לראות כיצד הם מקבלים מענה מוחץ ע"י הקהילה המדעית - לי לפחות יצא ללמוד הרבה מאוד ביולוגיה ככה.. יצא לי גם להבין מהי בעצם המתודה של תנועת התכנון התבוני - להשתמש בהמון נומנקלטורה שהציבור הרחב אינו מבין ולהשתמש בargument from sciencebabble כאמצעי ליצירת אמינות. חוץ מזה - אפשר להגיד שהמשפט הוא סוג של "הגטיסבורג של מלחמות האבולוציה" - לדעתי זה יעניין אותך מאוד.

benedict arnold

New member
תראו מי שמדבר...

בספרו "1984" מציג אורוול את השימוש במילים מכובסת כאמצעי לניטרול החשיבה הביקורתית. דומני שההודעה שלך יכולה לשמש דוגמא נאה לכך. למשל, המילה "בריאתן" שמזמן איבדה כל משמעות קונקרטית והפכה לסוג של כינוי גנאי ג'נרי שאותו נוהגים להדביק בכל מי שנחשד בחריגה מאורטודוקסיה דארווניסטית כלשהי. למעשה ביהי (שאת שני ספריו קראתי והם מצוינים) הוא תאיסט אבולוציוני ממש כמו קנת מילר ופרנסיס קולינס. (אגב, לביהי יש בלוג נחמד שבו הוא משיב מפעם לפעם לטענות מבקריו בסגנון ענייני ומכובד). גם הביטוי "הקהילה המדעית" הוא תרגיל רטורי שכיח שנועד להשחיל את המסר שאנשים כמו ביהי אינם "מדעיים" - כאלו שקיימת בכלל הגדרה מוסכמת מהו "מדע". אני רואה שאתה מתלהב ממשפט דובר אבל לי לא ברור איזה ענין יש בו מחוץ לקונטקסט הספציפי והמוצומצם מאוד שבו הוא התקיים. המשפט התנהל על רקע פרשנות מסוימת של החוקה האמריקאית האוסרת לימודי דת בבתי ספר. השופט השתכנע כי בכוונת הנתבעים היה להשתמש ב-id כדי להשחיל מסרים דתיים לכותלי בית הספר

22ק ו ס ם

New member
אף אחד לא טוען שאין לבריאתנים זכות דיבור

אבל מה לעשות שאנשים כמו בייהה ודמבסקי (שאת שניהם יצא לי לראות אישית) פשוט נותנים טיעונים שקריים שאף אבולוציוניסט רציני לא מקבל? לא צריכה להיות הגדרה מוסכמת של מהו מדע כדי להבחין שהרטוריקה של בריאתנים ומכחישי אבולוציה אינה מדעית כלל ועיקר. משפט דובר הרבה יותר חשוב ממה שאתה מתאר אותו. הוא זכה להדים בכל ארה"ב ובכל העולם ומהווה תקדים חשוב לכל בתי הספר בארה"ב שמנסים להחדיר בריאתנות ללימודי מדע, הרבה מעבר לבית ספר הספציפי שעליו היא חלה. ההחלטה של מועצת המנהלים להכניס את הנושא לשיעורי מדע היא אנטי חוקתית כי תיכנון תבוני אינו מדע אלא טיעון דתי. ההחלטה הזו גרמה להתפטרויות של תומכים בתיכנון התבוני או לסילוק שלהם על ידי בוחרים ממועצות בתי הספר, ומאז לא ניסו להכניס אותו לרוב בתי הספר בארה"ב.

bootle

New member
אבל אם יש מושבעים

תמיד יש סכנה שהם יהיו דתיים מדי / נבערים מדי וכו' (יש מושבעים?)

22ק ו ס ם

New member
לא, זה לא משפט פלילי

היה שופט שדווקא היה מינוי של רפובליקנים ולכן היה חשש שהוא ייטה נגד האבולוציה אבל לא כך היה.

הו-הא, כמה טעויות..

קודם כל, במשפט דובר תנועת התכנון התבוני ספגה תבוסה מוחצת מבחינת האג'נדה ה(פסאודו) מדעית. פרופסור ביהי טען שניתן לשלב גם אסטרולוגיה בכיתות הלימוד, כי זה סוג ההרחבה שהוא צריך לעשות למדע כדי להכיל את ID דבר שני, כאשר ביהי התעמת עם שאלת האבולוציה של המערכת החיסונית, וטען שאין שום ראיות המאפשרות תרחיש אבולוציוני, הפרקליט פשוטו כמשמעו הערים הר של ספרים עבי-כרך על הדוכן, ביהי הביט בהם, אמר שהוא לא קרא אותם, ושהוא עדין סבור שאין מספיק ראיות לתרחיש אבולוציוני. 2 הספרים של מייקל ביהי הם ספרים פסאודו-מדעיים זולים המכילים גרסה מודרנית של טיעון השען. טיעון "המורכבות הבלתי-פריקה" אינו מוביל לשום כיווני מחקר, והוא למעשה מהווה עצלנות אינטלקטואלית מהשורה הראשונה. בספר השני של ביהי - הוא כותב דברים שהוכחו כלא נכונים. מה שביהי עושה זה pubjacking למאמרים בתחומים שהוא אינו מבין גדול בהם , כמובן אינו מנסה לבחון מה הצד השני אומר על זה, ואז יוצא בתרועות שהאבולוציה לא מספיקה בשביל להסביר X. ביהי הוא בדיחה בקרב הקהילה המדעית. אז מה הכוונה במילה בריאתן? זה יכול להיות הרבה דברים, נכון. במקרה הזה - הכוונה ב"בריאתן" זה "שקרן מקצועי שמנסה להשתמש באמצעים רטוריים ופסאודוסיינס כדי לקדם את האידיאולוגיה שלו" ביהי ודמבסקי עומדים בקריטריונים אלה מצוין. אתה יודע, במקום להגיד לי שאני "מכבס מילים" כדי לנטרל מחשבה וביקורת - יכולת פשוט לשאול למה התכוונתי באומרי "בריאתן". זו אכן מילה טעונה, ואני מודה שלא אמרתי בפירוש למה התכוונתי בהודעתי למעלה. אבל במקום זה בחרת להשוות אותי לאחד הממסדים היותר ידועים לשמצה בהיסטוריה.

SilentMike

New member
המילה בריאתן אכן הפכה לכינוי גנאי.

ובצדק. אני לא חושב שהצד האבולוציוני הוא זה שמשתמש בשפה אורווליאנית כאן: "מדע הבריאה" שאינו מדע, "התכנון התבוני" שהוא שם אחר לבריאתנות, "ללמד את המחלוקת" שהוא שם קוד לזריקת בוץ על תורת האבולוציה. אני מציע שתתענין אצל קנת' מילר, שכתב ספרי לימוד על אבולוציה ומתנגד בתוקף לתנועה הבריאתנית, אם הוא חושב שהאמונה שלו דומה במשהו למה שביהי מקדם בתפקידו במכון דיסקברי. אני אחסוך לך את המאמץ. הם לא דומים. מילר תומך באבולוציה ולא רואה באל שלו תיאוריה מדעית, וביהי חושב (או לפחות טוען שהוא חושב) שהראיות מצביעות על כך שהיה "מתכנן תבוני" משום שיש מבנים שבאופן עקרוני לא יכולים היו להתפתח באבולוציה בברירה טבעית. ויש עוד הבדל. קנת' מילר הוא מדען שעוסק בראיות, ומייקל ביהי הוא שכיר חרב של האוונגליסטים שעוסק בקידום מאבק פוליטי דתי. קן מילר על התפוררתו של התכנון התבוני שאינו ולא היה מעולם תיאוריה מדעית. http://www.youtube.com/watch?v=JVRsWAjvQSg

22ק ו ס ם

New member
יש הרבה סוגים של בריאתנות

החל מבריאתנות שמאמינה שהעולם נוצר לפני 6000 שנה וכלה בתיכנון התבוני ובכאלו שמאמינים ב"במיקרו" אבולוציה אבל לא ב"מקרו". בסופו של דבר אלו דרגות שונות של בריאתנות אבל זה עדיין אותו דבר.

22ק ו ס ם

New member
אין הבדל

ההפרדה מלאכותית. מאקרו אבולוציה זה הרבה מאוד מיקרו אבולוציה ביחד.

SilentMike

New member
זה פשוט משחק מילים של בריאתנים.

מיקרו מציין קצת או קטן. מאקרו מציין הרבה. אז יש בריאתנים שהתחילו להגיד שיש הבדל מהותי בין שינויים קטנים (שמבדילים בין גזעים באותו המין ולעיתים גם בין מינים מאותו הסוג) שיש ראיות ברורות שהתפתחו באבולוציה, לבין שינויים גדולים (כמו דגים שהופכים לאנשים) שלטענתם אין עבור היווצרותם באבולוציה ראיות. לראשון הם קוראים "מיקרו-אבולוציה", ואת זה הם מקבלים (לא כולם מקבלים אותה כמות של "מיקרו-אבולוציה". חלק מקבלים את זה רק בתוך המין, וחלק מוכנים להרחיק עד מוצא משותף לחתולים ולכלבים, למשל). לשני הם קוראים "מקרו-אבולוציה" ואת זה הם דוחים, לטענתם בגלל העדר ראיות. יש בחלוקה הזו חוסר הגינות מפני ש-: 1. אין לצפות שלאירועים אבולוציונים שלוקחים מליוני שנים יהיו לנו ראיות נצפות ברמה של אירועים קצרים יותר שהתרחשו לאחרונה. 2. מקרו-אבולוציה זה פשוט הרבה מיקרו-אבולוציה. 3. אין הבדלה ברורה אצל הבריאתנים בין מקרו למיקרו והם מזיזים את הגבול מתי שמתחשק להם. 4. דווקא יש הרבה ראיות גם למקרו-אבולוציה. ראיות גנטיות, ראיות אנטומיות, ראיות מדמיון בהתפתחות העוברית, ראיות מאובנים וכו'.

למעלה