יום ההוקרה למילואים- לא רוצים חגיגה

ניר נגר

New member
צעד מחאה קטן, מעבר מדיבורים למעשים

סוכם בישיבת הועד שלשום כי ביום המילואים, ל"ג בעומר, יום ראשון, התישעה במאי, בשעה 11:00 בבוקר, ראשי בלת"מ ייפגשו בשער משרד הביטחון בקריה בתל-אביב. מטרת הפגישה היא לתת לשר הביטחון שק גדול של תפוחי אדמה. המסר שננסה להעביר ביום המילואים הוא שבלת"מ מברכת על יום המילואים ובמקביל דורשת משר הביטחון להתחיל להתייחס לבעיות האמיתיות של מערך המילואים. אנו מצפים לקבל תפוחי אדמה אפויים ומוכנים הכוללים הקמת פלוגות קבע, חוקים לפיצוי מלא ולתיגמול נאות, ולא נסתפק בתפוחי אדמה טריים שהרבה לא ניתן לעשות עימם כמו כרטיסי הנחה למוזיאונים וקומזיץ חגיגי במודיעין. יום המילואים בכנסת ייערך באמצע יוני, אם לא יהיו בו תכנים מהותיים אנחנו לא נשתף פעולה בהצגה הורדרדה משרד הביטחון מתכנן עבורנו...

תם עידן התמימות - מאת דניאל לובין

שלום לכולם! ככל שמתרבים הפרסומים על אופיו של יום המילואים החגיגי המתקרב כך מתגברת התחושה שיש החושבים שאנחנו חיים בעידן התמימות ושניתן באמצעות חגיגה להסית את המחשבות שלנו מעניני מהות. ים של טקסים, הצהרות והטבות חסרות כל משמעות ליממה אחת. מבצע יחצנו"ת מתוקשר ממומן מתוכנן. בתוכן ובמהות כלום. זה מאד מלבב ונחמד שמדינה מוקירה ומכבדת את היקרים לה. בעניין המילואים קיים פער גדול מדי בין הצורה בה מוצגים דברים לבין הדרך בה הם מנוהלים. זה מצב רגיש מאד שלאנשים רבים מדי גורם תחושת קבס ממש. פנו אלי גם מילואימניקים כועסים שרואים ביום הזה יום של השפלה. תם עידן התמימות. הרבה אנשים ידברו וירוויחו חשיפה תיקשורתית וציבורית אך שום דבר לא יתרחש בפועל. שום סעד לא ינתן לסטודנט משרת, למפוטר, לעובד שנשחק. תם עידן התמימות. אנשי המילואים שנותרו הם אנשים רצינים בדרך כלל וחגיגות בלבד לא מספקות אותם. אין אמון ברשויות המדינה. הנזק האישי שרבים סופגים כבד מדי. הייתה צריכה להתבצע חגיגת חקיקה. היה צריך לעשות מהלך שבו מדינת ישראל מבטאת את הוקרתה למגזר התורם הזה של המילואים בדיני כנסת. זה מגזר רציני שצריך להתייחס אליו ברצינות. מ"פ מפקדה בגדוד מילואים מסויים התקשר לספר לי על תקלה שהתרחשה בעת גיוס לשמ"פ. הוא הוסיף שהוא באופן אישי ביצע כ55 ימי מילואים ב2003. הוא זכה החודש כקבלן במכרז גדול. הוא מראיין כרגע עובדים לפרוייקט והוא פוסל אוטומטית כל מילואימניק שפונה. הוא לא יכול לממן את ההטבות הסוציאליות שמעביד צריך לשלם לעובד בעת שרות. אין לו סיכוי לעמוד בתנאי המכרז אם מילואימניק שיעסיק יקבל פתאם צו. את בעיות המילואים צריך לפתור סביב שולחן בבנין הכנסת ולא על במות העיר. מי יפעל למען הקמת קרן סיוע כלכלי למעסיקים מילואיניקים? אולי הטבת מס? המנחה של החגיגה בפארק לא יתרום למילואימניק דבר. דניאל לובין

peter_pan

New member
יום כסת"ח

כל ההטבות הן שוליות.. *אז נזכה ל- 10 ש"ח באוטובוס (מתי באמת רובנו נעשה בפעם האחרונה באוטובוס נסיעה ו-50% הנחה עליה הם יותר מ- 3 ש"ח).?? * הסלולריות שכל יציאה למילואים חוגות עלינו בשיחות מבצעיות (הקשר לא עובד!!!), בשיחות עם הבית ועסקיות - בכל מילואים חשבון הנייד שלנו עולה בעשרות ומאות אחוזים...ראוי שתיתנו הנחה קבועה למשרתים באזורים מסוימים באופן שוטף וקבוע. *צה"ל - זה שיודע לגייס אותנו ובשחרור אנחנו צריכים להאבק כל הזמן עם רסר"ים דשנים בבסיסים ממוזגים שחושבים שאנחנו כח עבודה זול שלהם לטיפולי נגמש"ים, טנקים וג'יפים. *המדינה- אולי כדאי להתחיל באמת לגייס את כולם לשירות מילואים, מי במדים ומי באזרחי, למען הקהילה. * ואחרון, משרד האוצר- זה שבראשו עומד קצין קרבי ששכח טעמו של לוף, ושוכח לתגמל דרך הטבות מס למעסיקים ועובדים. אז די עם זריעת החול בעיניים. יום המילואים הוא כסת"ח של השלטון לחוסר טיפולו במערך המילואים, בשוטף. והכנה לוועדת חקירה על חוסר בניית הכוח לחרום. רס"ן מיל. קרבי

Molly Whuppie

New member
אלו הטבות מגיעות לנו היום?

חוץ מהנסיעה ברכבת, יש משהו שווה? הדר

יופי של רעיון../images/Emo62.gif

רעיון מבריק לעשות חג המילואימניקים , המילואים זה הישראליות

friend9

New member
איזה מין חג זה?

אני שירתתי עשרות פעמים במילואים, לא בגלל שאהבתי את זה, אלא בגלל שזה חוק המדינה. באופן דומה שילמתי במשך עשרות שנים מע"מ ושאר מיסים, לא בגלל שאהבתי את זה, אלא בגלל שזה חוק המדינה. אז אולי צריך לקבוע גם תאריך לחגוג את המיסים?

זהו יום הוקרה למילואימניקים

שנקרעים מבתיהם ומשפחותיהם ע"מ להגן על המדינה בתנאים לא נוחים ושעות לא שגרתיות.

ניר נגר

New member
הבעיה ידידי, שכולם מתחמקים "מהחוק"

הזה ורק מתי מעט כמוני וכמוך עושים זאת, על זה צריך להוקיר אותם, כי להתחמק זה הדבר הכי קל שאפשר לעשות

צמרת12

New member
כל הכבוד לניר וחבריו על המחאה../images/Emo122.gif

למרות שאין סיכוי שהמחאה תבקיע את חומות הקיריה למרות שאין סיכוי שאוכלי החינם והמשתמטים מאבט"ש יזרקו בכיוון למרות שהסיכוי להקמת פלוגות קבע במקום מילואימניקים - הוא כמו הסיכוי שהחרדים יתגייסו ממשיכים ניר וחבריו להפגין - גם ביום ההצגה והפלצנות. כל הכבוד לאנשים הטובים שעדיין לא נשברו מול שר בטחון מושחת וציני . בהצלחה !

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif בהצלחה לכולנו. כי הנושא הזה

הוא בנפשה של מדינת ישראל. את התודה לכולנו אני אשאיר לסיום מוצלח של המאבק, מזלי שאני בחור אופטימי :) שבת שלום לכולםםםםםםםםםםם

ניר נגר

New member
היי דניאל,לכבוד לנו שהגעת לבקר :)

ואתה צודק לחלוטין! ולכן ביום המילואים שייערך ביוני בכנסת אנחנו לא נשתתף בהצגה של נבחרינו. אנחנו דורשים מעשים! לא תעודות וטפיחות על השכם... העם לא טיפש! את סטיגמת הפרייאר, את קריסת והתמוטטות מערך המילואים יציל רק טיפול שורש עמוק. אנחנו לא נשתף פעולה עם הצגות בחוצות העיר

מסכימה כמעט עם הכל

חוץ מהטענה שהעם לא טיפש
אני דווקא חושבת שהרוב (שאינו משרת כמובן) קונה את ההצגות האלה כי לאנשים נוח לראות מה שבא להם והרבה יותר נוח לחשוב שיש לך איזה כלב שמירה נאמן שברצותך מתייצב וברצותך מתנדף , כמו תיאלנדי אבל משודרג...

ashmash

New member
טיפשים?

הרי, הם, בניגוד לרוב האנשים כאן מתחמקים... אז למה להם לקנות או לא לקנות את מיצג השווא?

הם יקנו את ההצגה כי זה נוח להם

וזה שהם לא משרתים לא מעיד על חוכמה מיוחדת. זה הפתרון הקל ביותר. ולהיפך - וזה שאדם משרת במילואים לא הופך אותו לטיפש. גם אם אני לא מסכימה עם סדר העדיפויות של בעלי אני מאוד מעריכה את זה שהוא פועל על פי צו מצפונו, את זה שהוא מצפוני ושיש לו מוסר פנימי. אני ממש לא חושבת שהוא טיפש בגלל שהוא משרת בו בשעה שאני לא מסכימה עם הבחירה שלו.

מכשפונת.. את חלק מהעם. תסכימי איתי

...שאת לא טפשה, ויש יסוד סביר להנחה שגם אחרים לא...

זה לא נובע מטפשות אלא מרדידות

זה מאוד אנושי בעיני שרוב האנשים קונים ההצגה הזאת ואומרים דברים כמו "יפה מאוד", " כל הכבוד" ו"באמת הגיע הזמן", כי הם לא בתוך הענין ולא מבינים מהצרכים האמיתיים.

ניר נגר

New member
רוצים חקיקה - לא חגיגה. את המסר

הזה העבירו היום ראשי בלת"מ היום מול משרד הביטחון. בלת"מ מוקירה את הצעד הזה ובכל זאת עומדת על המשמר של מעבר מדיבורים למעשים, אנחנו לא רוצים פסטיבלים והצגות אנחנו רוצים חקיקה אמיתית!!! תודה לכל אמצעי התקשורת שהגיעו לסקר את הצעד הזה.

למעלה