יום הולדת ארבעים... וצו

gil_35

New member
יום הולדת ארבעים... וצו

חגגתי את יום ההולדת הארבעים והנה מגיע היום צו לשרות אבטחה של 24 יום מה אם החוק בקשר לזה? תודה גיל.

gil_35

New member
חיל האוויר ( ג'ובניק)...והסיפור:

לפני שנתיים , בגלל שרציתי תפקיד מקצועי יותר, העבירו אותי בסיס אבל בגלל קיצוצים לא עושים שם יותר פעילות במקצוע ( לא עשיתי שם אפילו יום אחד כי מאז שעברתי לא קראו לי). אבל מדי פעם אני מסופח לבסיס המקורי שלי ( נשארו שם רק מילואיניקים בתפקיד שלי שם ואני נדרש לשם מדי פעם ) אבל אותם( הבסיס החדש שלי ) זה לא מעניין ( ... " אתה החיל שלנו .. לא שלהם " ... הסברתי לקצינת מילואים שזה לא בסדר ... אבל זה לא עוזר והיא בשלה ) והם מתכננים לקרוא לי לפלחתים.(לפיכך, כנראה שאני יבקש העברה חזרה לבסיס המקורי ואני עוד מתכוון להמשיך לשכנע שם ...) האם כל זה ובגלל שאני בגיל 40 יכול לעזור במשהו ? גיל.

מה זה פלחתים?...בכל אופן...

...ג'ובניקים סוחבים אותם לפחות עד 45 ויותר... מנסיוני עם חברי הג'ובניקים מחיל אוויר, לקראת 40 הם "ניזרקים" מהיחידה המקצועית ועושים אבטחת מחנה, ש"ג, גפ"ס, פטרול...מאין "צופים" כאלה...

החוק אומר שאתה כבר לא gil_35...

...אלא gil_40...ויפה שעה אחת קודם לשנות את הניק... ולפי הבנתי, אתה "בפנים"...איתנו...

gil_35

New member
כמה שאני הבנתי החוק אמור לכלול...

את רוב המילואימניקים חוץ מקצינים כו' ( או כפי שפורסם " שיחרור גורף" )- כפי שאמרו לי יהיה אפשר להתנדב לשרות לאחר מכן. : למה אתה לא מתיחס לגבי האיגרת המפורסמת הזאת> קצין מילואים ראשי כתב: מפקדי וחיילי מערך המילואים, מערך המילואים בצה"ל עובר בעת האחרונה שינויים ארגוניים שכוללים בין השאר את הורדת גיל הפטור משירות בטחון למשרתי המילואים. הורדת גיל הפטור נובעת מרה-הארגון של סד"כ המילואים, ממיצוי עמוק יותר של המערך הסדיר בצה"ל ומהרצון להיטיב עם הפרט המשרת במילואים. המהלך מתאפשר עקב הקטנת האיום והבשלת טכנולוגיות חליפות כח אדם, ונדרש עקב הקיצוץ התקציבי. הורדת גיל הפטור תהיה גורפת, תכלול חיילים בכל מערך המילואים ותיושם לקראת סוף שנת העבודה 2004. בשלב זה היא לא תחול על קצינים ובעלי מקצועות ייחודיים, אשר לגביהם תבוצע בחינה בתקופה הקרובה. גיל הפטור משירות בטחון על פי החוק הוא 54. צה"ל, מתוך ראיה חברתית וכלכלית רחבה מוריד את גיל הפטור מזה זמן וימשיך לעשות זאת באם יתאפשר. חיילי מילואים שיבקשו להתנדב ולשרת מעל גיל 40 יוכלו לעשות זאת. צה"ל והחברה הישראלית מוקירים כל משרת במילואים ובעיקר את המתנדבים שביניהם. היחידות והמפקדים יפרדו בצורה מכובדת וראויה מאותם אלו שיגיעו לגיל הפטור וששרתו נאמנה את צה"ל והמדינה כ- 20 שנה. מערך המילואים מהווה וימשיך להוות מרכיב מרכזי בעוצמתו ובפעילותו של צה"ל ומרכיב מרכזי בחוסנה של מדינת ישראל. שלכם,.... מה דעתך? גיל.

תפסיק לבכות, העברת מילואים במעבדה..

...לא ירו עלייך, לא ישנת באוהלים נוטפי מים בעזה...לא זרקו עלייך בקת"בים בשכם, לא בוססת בשלג בחברון, לא נישרפת מחום בפילבוקס ברפיח... לא קפאת מקור בבית לחם...לא צעדת בלילות בסמטאות טול כרם... לא התאמנת במדבר וישנת על סיפוני הנגמ"שים, לא צעדת פתיחות ציר במורדות ועליות חדות של גבול רמת הגולן, לא נעקצת מיתושים בלילות בביקעה...לא נישרפת מחום בערבה...לא צעדת עם מיקלע ב"זור" ומשולש הגבולות... והיריע עוד ארוכה ארוכה... ואנו בני 40 + ממשיכים לעשות כך, כי חייבים, כי משמשים דוגמא לצעירים בפלוגה...כי רוח הפלוגה מחייבת לתת כתף... אז על מה אתה מלין?...על כמה סיבובים בג'יפ מקרטע סביב נבטים?... לך לועדה רפואית, תמציא כאבי פנטום בגב, תספר שיצאת מהארון, מה שאתה רוצה...תאמין לי תצליח...

gil_35

New member
...../images/Emo35.gif OK ותכלס תשובה על החוק ?

... אולי ממישהו אחר ... ?

ניר נגר

New member
מה אתה רוצה ממנו? אתה לא יודע

שג'ובניקים לא בדיוק יודעים מה עושים הקרביים, ובכלל מבחינתם לשמור כמה שעות על איזה מגדל שווה ערך למסע כומתה שאתה עשית... אז הכל יחסי בחיים

אתה מבין, ידידי, במדינה הזו יש...

...אותנו שעושים ויש את אלה שלא עושים או שעושים משהו שהוא באמת לא קשה, לפחות לא נפשית/פיסית... חלקנו הוא אחוז נמוך... אז מה הם בוכים? סה"כ מבקשים מהם לעשות משהו פשוט, מה היללות האלה... העם הזה מתפרק מהנכס הכי חשוב שלו: כוח העמידה מול הקשיים...היכולת להיות חזק... סדקים בהרבה מישורי חיים, חלק מזה, הבכי על המילואים...

ניר נגר

New member
לא פלא שנסראללה מכנה את מדינת

ישראל כקורי עכביש...שבאיבחה אחת אפשר להרוס אותם... לצערי אני לפעמים מסכים איתו

ניר נגר

New member
היי גיל, לפי מה שהבנתי מתחילים

לשחרר ממילואים ני גיל 40 ומעלה, אבל אתה בטח יודע שטחנות הרוח של הצבא טוחונת לאט, אני יכול להבטיחך שאחרי המילואים הללו כנראה שלא תעשה יותר מילואים (במיוחד בתפקיד שאותו הצגת) בכל מקרה לא קראו לך שנתיים למילואים, תקרא לזה השלמה חיילית :))) מילואים קלים וממצים נ.ב - מבטיח לך שאתה עוד תתגעגע...

gil_35

New member
תודה.. רמזו לי שזה כנראה

המילואים האחרונים לפחות בשרות ה "לא במקצוע". זה לא שלא קראו לי שנתיים למילואים .. הענין שבבסיס הזה לא יודעים ( הקצינה שם בכלל לא יודעת מזה וכאשר היא שמעה מזה היא אמרה , כפי שכתבתי, "אתה עכשיו אצלנו לא אצלהם" למשל בשנה האחרונה הייתי מסופח 10 ימים לבסיס הקודם דרכם-דוקא כן, בשנתיים האילו והשנים הקודמות, עשיתי פעילות מקצועית בבסיס אחר ( הקודם) ואני דרוש לשם גם השנה . אבל זה בלי קשר כמובן לגילי. גיל.

Section

New member
בקשר לגיל הפטור

בנתיים עוד לא יצאה איזו הוראה לא לזמן אנשים מעל גיל 40. מה גם שנראה לי שאם הדבר יצא לפועל לא "יזוזו" דברים לפני סוף השנה. אז עד שזה יקרה ניתן יהיה לזמן אותך (ואחרים) למילואים.

הכל תלוי במצב הביטחוני

דיבורים לחוד ומעשים לחוד. נכון להיום, אין שום שינוי בגילאי הפטור.

למעלה