יום הולדת - דיון פילוסופי

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
יום הולדת - דיון פילוסופי ../images/Emo213.gif

לקראת המועורה המתקרב ובא (אצלי), חשבתי שיהיה מעניין לראות מה אנשים אחרים חושבים על יום הולדתם. מה אתם עושים ביום הולדת? האם זה ישתנה עם ההזדקנות? איזה סוג מתנות אתם הכי אוהבים? וסתם - כל הירעור על הנושא יהיה נחמד.

korpiklaani

New member
אז קודם מזל טוב! ../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

הגבתי כדבר ראשון לאחל מזל טוב ודבר שני אין לי הרבה מה לתרום לדיון... הממ.. אני האדם הכי משעמם עלי האדמות כנראה.. אני לא עושה שום דבר מיוחד ביום ההולדת וגם שהייתי צעיר יותר , לא היה שונה <אני לא טיפוס של דיסקוטקים כבר אמרתי> אם לוקחים מישהו צעיר שהיה חיית מסיבות אני דיי בטוח שאם הגיל זה מתחיל לפחות ולעניין פחות, אבל למישהו כמוני .. אין הבדל
אותו חנון שמעדיף ללכת להסתובב בחוץ, עם חברים קרובים או אפילו ידידה אחת טובה מספיק <בדרך כלל מזמינים לי איזו עוגה עם זיקוקים באיזה מקום שכוח אל
> אה! אבל בשנתיים האחרונות יצא לי לקחת חופשה ולטוס לחו"ל דווקא ביום הולדת <זה כבר יותר מעניין> לא אוהב מתנות
מה את עושה ביום הולדת? תכנון כלשהו? שתפי אם כבר העלת את הנושא
Happy Birthday

Limbonic Art

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב!!!../images/Emo212.gif../images/Emo20.gif

מה את עושה ביום הולדת?
בניגוד לרוב , לא רואה את היום הזה שונה מאחרים, בשבילי זה סתם עוד יום . לא אוהבת מתנות
מה שכן- ביום הזה , אני תמיד לוקחת חופש מהעבודה ונחה - זה יום רק בשבילי !
ונחשו מי באמת סובל ביום הזה? (השכנים |השטן| שמה להם מוסיקה בשיא ווליום)

p019

New member
תודה תודה

כבר שנים הצלחתי לקחת יום חופש מעבודה/לימודים ביום ההולדת. לרוב אני מבלה אותו אם החברה הכי טובה שלי. בעופן ספציפי מה עושים זה משתנה בכל שנה. השנה הוצאנו סדרת טלוויה בשם "murder one" - שמצאתי עליה ביקורות טובות, וארבה אוכל כמובן. חוץ מהיום עצמו יש לרוב כל מיני חגיגות נוספות. השנה זה טיול לגילבוע אם המשפחה - לראות את פריחת אירוס הגילבוע.
איזה מגניב, לא? לפחות לחנונים כמוני זה נשמע כמו טיול יום הולדת אידיאלי. ומתי שהוא בהמשך תיהיה עוד ארוחת ערב במסעדה עם עוד כמה חברות. אתה רואה korpiklaani - אפשר בהחלט לחגוג בלי לחשוב רגע אחד על דיסקוטק. מי לעזזל חוגג יום הולדת בדיסקוטק? גם אנשים שאוהבים מסיבות - מעולם לא הכרתי מישהו שעשה מסיבת יום הולדת שנתיים רצוף. אבל לחלק הפילוסופי. אם נתעלם מהנקודה הספציפית (שמדכה ארבה אנשים וברור למה) שיום הולדת מזכיר לנו שאנו מזדקנים
- אני מנסה לחשוב על יום הולדת כעל יום אחד בשנה שהוא כולו בשבילי. כולם חייבים להתגמש לרצונות שלי (כולם כאן זה משפחה בעיקר כמובן
) וביכלל, מגיע לנו יום אחד שאנחנו במרכז גם של אנשים אחרים (ולא רק שלנו
).

Limbonic Art

New member
כנראה אני חנונית ../images/Emo163.gif

בעצם זה דבר ידוע
התוכניות שלך ליום ההולדת נשמעות לי מעולות
מממ... דווקא אני זוכרת אותך מהפגישה היחידה "במפגש פורום" נראת לי מאוד ילדה ובכלל לא "מזדקנת"
(תקחי זאת בהומור וכמחמאה, כי לזה התכוונתי ). הזדקנות היא הרבה פעמים גם תחושה פנימית כזו. למשל, נתקלתי הרבה בבני 19 שמשנים קידומת ל-20 והם כ"כ בדיכאון, ומה כאילו "רק התחלתם את החיים"
אני חושבת שכל עוד -אנחנו כל שנה גדלים בשנה אחת, אז זה לא מאוד מורגש (אצלי ככה לפחות וניתן להתווכח על זה אם רוצים). מגיע לנו יום אחד שכל אחד מאיתנו הוא במרכז החיים, כן. אבל , אישית לא מסתדרת עם זה
שיהיה לך המון כייף וצבירת חוויות בטיול לגלבוע!

p019

New member
להיות/להרגיש/להראות

כן, יש הבדל גדול. אני (ממש כמעט) בת 32. וממש קשה לי לזכור בת כמה אני. לא כי אני מנסה לשקוח, אני פשוט מישום מה לא מצליחה לזכור. אני מרגישה בת 3. טוב לא ממש בת 3 - אבל באזור
. ואיך אני נראת? טוב, אני לא יודעת היום, כנראה כבר ארבה יותר קרובה לגיל האמיתי שלי. אבל היו לי קטעים מצחיקים בעבר. כשהייתי בת 23/4 באו להתקין לי כבלים בבית. אחד הבחורים אמר שהוא מתנצל אבל הוא צריך לשאול בת כמה אני כיוון שאסור להם להיכנס לבית שאין בו אדם מעל גיל 18. הוא נראה רציני ומובך בהתאם. אבל זו לא הנקודה. השאלה מה המצב שלך בחיים לאומת מה שחשבת שתספיק עד היום. בעיקרון ציפיתי למצב קצת יותר טוב - אולי להיות לקראת סוף הדוקטורט ולא בתחילתו, אבל כל עוד אני יסיים את הדוקטורט עד גיל 25 (ואין סיבה שלא) נראה לי שזה בסדר. לא, זה לא ממש עקרוני. לא יקרה כלום אם זה יקח עוד שנה. סתם, מטרות ויעדים שאני מציבה לעצמי.

korpiklaani

New member
../images/Emo163.gif

חחח הדיסקוטק היה סתם דוגמא <אוקיי מפגרת> אולי כי סתם אני עובר ליד דיסקוטקים ותמיד יוצא משם ריח נוראי של סיגריות ובכל זאת הם תמיד מפוצצים, אני תוהה ביני לבין עצמי כמה אדם שונא את עצמו בכדי להיכנס למקום בלי אויר הזה כן, כן אז לא יצא קשור לבילוי של יום הולדת. הרבה בילויים אצלי באים בחשבון, זה ברור והתוכנית שלך נשמעת חביבה למדי
נאלץ להודות שביום ההולדת שלי, גם לי יוצא להיות באיזה מסעדה עם כמה אנשים קרובים,<נדמה לי הזכרתי את העוגה עם הזיקוק
ביני לבין עצמי הוצאתי חוק בו נאמר שעד שאני לא מגיע לגיל 50 אין לי זכות להחשב זקן כי זה אפילו לא חצי חיים

p019

New member
עשן בעיניים

כשהייתי אם ההורים שלי בארגנטינה, באחד הטיולים בבאוינוס איירס רצינו להיכנס לשתות משהו. באזור היו בעיקר פבים - וחיפשנו אחד נורמלי להיכנס אליו. נכנסנו לאחד, ואני נישבעת, בקושי הצלחתי לראות את קצה אפי מרוב עשן סיגריות. האמת, יכול לחסוך כסף העיניין הזה. למה להדליק סיגריה, כל מה שאתה נושם זה סגריות. כמו שאמרת על דיסקוטקים - לא מבינה איך אנשים יכולים לשבת במקום כזה ולהצליח לנשום.

מזל טוב! ../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

בשבילי זה סתם עוד יום. נחמד קצת שיש התייחסות מצד חברות, מעין תחושה של "הן בעצם זוכרות שאני עוד בחיים, ואפילו מספר עגול ויפה של שנים", אבל לא הרבה יותר
בד"כ אני נפגשת עם אנשים. לוקחת לעצמי יום-חופש מהלימודים [מה שלא יקרה השנה, כי אחרי שאחזור הביתה מהבגרות בפיסיקה אצטרך לשבת ללמוד לתנ"ך
לעזאזל, זה מעצבן כמה שמשרד החינוך יכולים להיות סתומים עם התאריכים האלה
], ז"א - אני מגיעה לביה"ס, אבל אני לא יושבת ללמוד כמו בד"כ אחה"צ. מנגנת הרבה, קוראת, אוכלת המון שוקולד. דברים כאלה, שפשוט גורמים לי לנחת
אני מקווה שזה לא ישתנה ככל שאזדקן. שלא אתחיל להלחץ מהגיל מתישהו בשנים הקרובות ואנסה להפוך את היום הזה למשהו שאזכור, כי "אין עוד הרבה זמן" וכו'. זה טיפשי. [אבל קל לי לומר, בגיל 16 ~.~] ואני הכי אוהבת מתנות שבאמת חשבו עליהן, או לחילופין - משמעותיות בשבילי נורא. למשל, דיסק שכבר המון זמן אני רוצה ולא יצא לי לקנות. דברים כאלה.

p019

New member
אז את אומרת להם מה את רוצה?

זו תמיד התלבתות לא? אין דבר יותר כיף מלקבל בהפתעה משהו שממש רצית. אבל הסיכוי שמישהו יקנה בידיוק מה שרציתי בלי שביקשתי מראש הוא קטן - וכך אפשר להתקע אם עוסף של מתנות שממש אין לך צורך או רצון בהם. אבל אם מבקשים - זה עורס חלק מעיניין המתנה - כיוון שאתה יודע מה אתה מקבל. החלטות, החלטות, כמה החיים קשים

מה פתאום לומר מה אני רוצה.

אבל, למשל, עד ללפני שבוע [כשסוף כל סוף קניתי אותו ^____^] ממש רציתי את הדיסק Tapestry של קרול קינג. חברות שלי ידעו את זה פשוט כי כל הזמן אמרתי - "ארר, אני ממש רוצה כבר לקנות את הדיסק". או, נניח, אם אנחנו עוברות בחנות כלשהי ואני אומרת כמה מגניב וכמה יהיה לי שימוש ב~הכנס/י כאן דבר מה רנדומלי~. ואני לא אומרת את זה בשביל שיקנו לי, אלא פשוט מביעה דיעה
ומידי פעם מישהי גם זוכרת

avi1283

New member
הרבה מזל טוב!

אני משום מה לא כל-כך אוהב כשיש לי יום הולדת, אני כאילו מרגיש שאני מוכרח לחגוג, קצת דבילי אני יודע. בדרך כלל אני לא עושה משהו מיוחד, אבל התכניות שלך נשמעות טוב. לגבי מתנות אז משמח אותי שהלכו וקנו לי מתנה, ממש לא משנה לי מה זה.

gabriel1349

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif

והמון המון אושר, הנאה והצלחה
בדומה אלייך, ביום הולדת אני משתדל לצאת החוצה ולטייל עם משפחה ו/או חברים קרובים, זה דיי משתנה משנה לשנה . לא חושב שאי פעם "ההרגל" ודרך "חגיגת " יום ההולדת תשתנה עם הגיל , אני מהחוגגים הבנאלים שביננו
למען האמת, אני מעדיף להיות עם אנשים שאני אוהב, זו המתנה הכי יקרה לי , הרבה יותר ממתנה חומרית- הערך של זה יותר רב ועוד יותר אם מדובר במישהו או מישהי שלא נזכרים בי פתאום רק ביום הולדת (זה יכול להיות נחמד אגב, אך בדרך כלל זה נראה משום מה מאולץ ,לא להזכר בך כל השנה ופתאום ביום הולדת כן, אם כי אני מבין שאנשים עסוקים , אז לא נורא
)

e i t a n 1 2 3

New member
../images/Emo212.gifקצת מאוחר אבל מזל טוב

אני לא ממש טוב באיחולים אז רק אומר שאני מקווה עבורך שכל משאלה שתבקשי לעצמך תתגשם. אני אישית חגגתי בעבר את העניין הטפשי שנקרא יום הולדת ומזמן זנחתי את זה מתוך הבנה מעמיקה שאין כאן ממש מה לחגוג מבחינתי. הארוע המציין בסך הכל עוד שיער חסר פיגמנטים פה ושם וכאלה, היה קורה כך או אחרת אלא אם כן היו מתנקשים בחיי לו הייתי נשיא של מדינה או משהו.(כלומר עוד יתרון לכך שאינני עומד בראש שום ארגון או מדינה.....
) זה לא הישג או משהו שיש לחגוג אלא סתם תרוץ למסיבה,וכאלה לא חסרים לי גם ככה עם חברים במרוצת השנים,אז על זה ויתרתי.

queen helen

New member
מזל טוב!

ואצלי? אני מכבה את הפלאפון, לא עונה לטלפונים, מחכה שתשומת הלב תוסט למישהוא אחר ושהיום הארור הזה יתחלף כבר! טוב - ככה "חגגתי" בשנים האחרונות...

למעלה