יום-הולדת, חגיגה נחמדת?

Eledge

New member
יום-הולדת, חגיגה נחמדת?

שלום. יש לי ילדה שבקרוב תהייה בת 7, אנחנו מכינים לה מסיבת יום-הולדת גדולה, ואפשר להגיד שזה נראה כאילו זו ה"חתונה". בתי צופה בערוץ הופ באופן קבוע, והיא רוצה שדפנה ודודידו יבואו למסיבה. וכמובן, שאני רציתי להימנע מדבר זה, כי פשוט זה לא, אז התחלתי עם ההסבר הפשוט שרק דניאל שלו יאמין לו: "חמודה, את יודעת שדפנה ודודידו קיימים רק בארץ הטלויזיה, הם לא יכולים לבוא למסיבה..." כמו שאמרתי, היא לא האמינה... וההעסקה של איציק הליצן במקום התקבלה בפנים חמוצות. לא מספיק שהייתי צריך לבלות ימים רצופים אחר חיפוש קישוטים של פוקימון וקליפורד הכלב, עכשיו אני צריך להזמין את דפנה דקל ודודידו הליצן. מישהו יכול לעזור לי כאן? מספר טלפון, אולי? תודה.

anat_i

New member
חשבת אולי

שלא צריך להכנע לכל גחמה וכל רצון של הילדה? אולי היא גם באותה הזדמנות תלמד מזה שיעור חשוב על החיים? ענת

Eledge

New member
כן, חשבתי.

כן, ברור שחשבתי. אבל זה יום ההולדת שלה, למען השם, מה, אני צריך להעניש אותה? היא ממש רוצה בכך ומי אני שאהרוס לה? אבא שלה, אבל עדיין... חוץ מזה, חלקנו אוהבים את ילדנו ורוצים בטובתם. אני רואה בזה כמעשה אכזר, היא ממש מחכה למסיבה, ואני ממש חייב לארגן משהו, אז בבקשה, מישהו יודע איך להשיג את דפנה ודודידו?

אז מה אם זה יום ההולדת שלה???

אי אפשר לעשות יום הולדת "נורמלי"? עם חברים וממתקים ומשחקים? למה זה נראה לך עונש? קוסם או ליצן ביום הולדת זה לא מספיק? סליחה על הבוטות שלי, אבל בגיל 7 היא רוצה דפנה ודודידו, ובעוד שנתיים היא תרצה את אייל גולן או את שלמה ארצי. אז תזמיני אותם? אני חושבת שביום הולדת, דווקא ביום הולדת, צריך להכניס את עניין ההתבגרות, להחליט מה אני כילדה גדולה יכולה לעשדות טוב יותר ממה שעשיתי בשנה שעברה כשהייתי קטנה. מזל טוב לכם...

Eledge

New member
תודה, אבל...

אני לא מבין, הילדה עדיין קטנה, והיא ממש רוצה בכך. ניסיתי כמיטב יכולתי, אבל אני חייב ליצור קשר עם דפנה דקל ועם "דודידו", אני חייב לנסות, היא בסך הכל רוצה את דפנה ודודידו במקום איזה ליצן, כמעט אותו דבר, הם לא כוכבים... בבקשה, מישהו יכול לעזור לי? או שאני אנסה להסתדר לבד?

מיכללב

New member
יש פורום שנקרא ../images/Emo65.gif

שאלה קטנה...כאן בתפוז..תנסה שם..בדר"כ יודעים לענות שם על כל שאלה..ואם לא אז תנסה דרך משרד אמרגנות...פעם מצאתי כך זמר מפורסם..פשוט חייגתי ועזרו לי...עם אותו משרד שטיפל אז באותו אדם...מזל טוב!!!

anat_i

New member
ועוד לומר שחלקנו אוהבים את ילדנו?

מעניין לאיזה חלק אתה שייך? מאמא שאוהבת את ילדיה

Eledge

New member
תודה מיכלי

כן, תודה רבה. וענת, אם לך מתחשק להגיד "לא" לבת שלך שיש לה יום-הולדת, אז הייתי שם אותך קצת על הגבול, אל תיעלבי, מה לעשות...

anat_i

New member
אהבה לילדים

לא נמדדת בלומר להם כן או לא! צריך לדעת להגיד גם את הלא בזמן המתאים כמו את הכן. אני בטח שלא נמצאת על הגבול ובודאי ובודאי שלא נעלבתי.

Eledge

New member
Ok, lads.

בסדר, פשוט... שהיא גם לא מבקשת הרבה, בסך הכל דפנה ודודידו במסיבת היום ההולדת שלה, שדרך אגב, המסיבה הראשונה, היא תמיד הייתה ביישנית, והשנה היא רוצה מסיבה, ואת יודעת למה? כהיא יודעת שאבא ואמא אוהבים אותה מאוד, אז בטוח יש לה דפנה ודודידו. במילים אחרות, סביר להניח, שאם אין דפנה ודודידו, אין מסיבה. סליחה שנסחפתי, אבל אני לא מעוניין בעצות גידול, אני רק רוצה שתהייה לה מסיבה כיפית.

Eledge

New member
תודה!

אל תדאגו, בקרוב יהיו פרטים מפורטים על מסיבת יום ההולדת! חכו כאן, המתח רק גדל!!!!!!!! (^-^)

טוב

New member
אני יודעת שביקשת את הטלפון של דפנה

ולא עצות בגידול ילדים. אך כיוון שאין לי את הטלפון, וכיוון שפירסמת את מכתבך בפורום "להיות הורים" והפכת את הדיון לפומבי, אז אני מרשה לעצמי להעיר שאני עם ענת. אני לא חושבת שיש פגיעה עמוקה בילד שנאמר לו "לא". אדרבה, אם נחשוב על כך, אולי לפעמים יש פגיעה בילד על ידי אמירת "כן"? אני בהחלט מעריכה את מאמציך לטובתה של ביתך, ועצם זה שאתה מפרסם פה את השאלה זה מראה שבקשתה חשובה לך. אך לפעמים חשוב ללמד ילדים שאפשר להנות גם מהדברים הפשוטים והקטנים, ולא רק מאושיות תרבות טלויזיוניות. אולי אתה הוא זה שמקרין לה שבלי דפנה זה לא זה: "אבל זה יום ההולדת שלה, למען השם, מה, אני צריך להעניש אותה" "במילים אחרות, סביר להניח, שאם אין דפנה ודודידו, אין מסיבה". ודרך אגב, בגלל העובדה שאני סולדת סלידה חזקה מלשקר לילדים, אני חושבת שלא בריא מה שעשית שאמרת לה שדפנה זה רק בטלויזיה ולכן לא תוכל להביא אותה, ועכשיו כשכן תביא אותה, איזה מין צורה תהיה לך לפני הילדה? למה שהיא אי פעם תאמין לך? אני מצטערת אם זה נשמע כנזיפה, כי זה לא. פשוט כיוון שציינת שאתה אוהב את ילדיך, חשבתי שנקודות אלה יהיו חשובות עבורך. ועיין גם בפורום "חינוך לגיל הרך" בדיון "פסטיבל יום ההולדת". אשמח לשמוע את תגובתך.

Eledge

New member
אוקיי, יש לי כאן דברים ליישר...

דבר ראשון, הילדה לא דורשת הרבה, היא באמת שלא, היא רק ילדה קטנה ושקטה, וגם ביישנית. זאת מסיבת היום-הולדת הראשונה שאנחנו עורכים בשבילה, וזה חשוב לנו וכך גם לה, וכבר הצלחתי להשיג את דפנה ודודידו, זה לא היה קשה. בקשר לכך ששיקרתי לה, טוב... זאת הייתה בדיחה, אני לא אמרתי לה את זה, אני אומנם העדפתי להזמין איזה ליצן, אבל היא רצתה את דפנה ודודידו, אז למה לא? כמו שאמרתי, זאת הייתה רק שיחת טלפון אחת, והם באים ביום שבת. זהו, הכל בסדר?

למעלה