יום הולדת לילדים שהוריהם גרושים

יום הולדת לילדים שהוריהם גרושים

אני גרוש מזה 3 שנים ומעורב במערכת יחסים חדשה בת 8 חודשים, יש לי בת אשר תחגוג בקרוב את יום הולדתה השישי ואני מניח שגרושתי תערים קשיים בהקשר עם יום הולדתה של בתנו המשותפת ובשילובה של בת זוגי ובתה בארוע. הדילמה שאני ניצב בפניה מעמידה אותי בין הפטיש לסדן והייתי שמח לשמוע את התייחסותכם לשאלתי. איך אני אמור להתנהג באם גרושתי לא תסכים שחברתי החדשה ובתה בת ה - 8 תגענה ליום ההולדת שנערוך לבתנו המשותפת. 1. האם להתעקש ולריב עם גרושתי שבת זוגתי צריכה להגיע עם בתה ליום ההולדת מהסיבה הפשוטה שהיא חלק מחיי החדשים ומחייה של בתנו. 2. האם עלי להתנות כי לא אבוא ליום ההולדת ללא זוגתי החדשה. 3. האם זוגתי צריכה לעודד אותי ללכת לבד על מנת שלא תגרם עוגמת נפש לבתי על אי השתתפותי ביום ההולדת. אני חייב לציין כי גרושתי אינה אדם שמבין ואין על מה לדבר ו/או להסביר, אני מתמודד עם הנקודה בפעם הראשונה ומאוד הייתי שמח לקבל את תגובותיכם.

ע י ן

New member
שלום לך , ברוך הבא..ומזל טוב../images/Emo65.gif

לטעמי אין מקום לוויכוח הזה . כמובן שקיימת שאלת הנפשות הפועלות בתסריט ואיך הן תקבלנה את הדברים , אולם בעיקרו של עניין אין טעם לעורר אווירה קשה ומריבות סביב יום ההולדת של בתך. ראשית מדוע אתה מצפה שאשתך לשעבר ובת זוגתך תהיינה באותו אירוע בלי שום בעיה ?! - זה יתכן , אולם לא מתחייב . לא פעם קשה נורא המעמד הזה , ואכן במקרים כאלו כשהילדים עוד צעירים והאקסים לא בטוח נקיים מטינה...עדיף לא לערבב שימחה בשימחה ...
שנית אינני מבינה ...אנחנו אחרי שנים יחד ...עדיין חוגגים בנפרד מאקסים את ימי ההולדת לילדים . אצלי זה מפני שהX לא מוכן היה שנים לחגוג יחד ... ןאצל X של חד מפני שהיא מעולם לא טרחה להזמין אותו....וגם לו היה מוזמן אליה הרי שלא היה עולה במחשבתי להצטרף. רגישות היא תכונה מאוד מאוד חשובה במקרים כאלו...למה להתנצח ? לריב ?... אפשר פשוט לחגוג בנפרד ...אם בת זוגתך ובתה הם חלק מחייה של בתך אז מה הבעיה לחגוג בנפרד ?! להזמין קצת חברים ..משפחה..או חברות של בתך ...או אפילו בפורום מצומצם...רק אתם ..קצת בלונים ..עוגה ..מתנות... אינני רואה היכן הבעיה ומה הסיבה בכלל להתעקשות לחגיגיה משותפת? אין גם מקום להיפגע ...בת זוגתך אמורה בהחלט להבין את הסיטואציה ולעזור לך להרגיש טוב עם כל החלטה שלך בעניין ...בשביל מה יש חברים ? מזל טוב לכם. ודרך צלחה. עין

נפוץ ברוך הבא

אין מקום ללחץ להפך,אני חוששת שבארוע שאמור לשמח את ביתך בת השש במזל טוב יהיה מתח והבת תרגיש אותו,אני חושבת שאם היחסים הם לא הכי טובים רצוי באופן קבוע לחגוג שני ימי הולדת והרווח גדול על ההפסד. אולי בפעם הראשונה זה קצת קשה אך בהמשך מתרגלים. בהצלחה והרבה מזל טוב

sugar7

New member
בעיני יש שתי אפשרויות

1. לחגוג לילדה שני ימי הולדת - אחת אתכם ואחת עם אמא שלה (ככה המורכבים שלי חוגגים). 2. אם נראה לך חשוב שתהיו אתה וגרושתך יחד, לא להתעקש על להביא את זוגתך (שאלת אותה בכלל אם היא רוצה?) ולא ליצור מריבות סביב העניין. זוגתך אמורה (בעיני) להבין אותך ולהבין שמה שחשוב פה הוא שמחתה של הילדה ולא להערים קשיים ולחצים. תמיד תוכלו בנוסף לציין את יום הולדתה שוב בחברת זוגתך ובתה, לא?

rolan

New member
נפוץ יקר ../images/Emo91.gif

קשה לי עם החלק הראשון של שמך... נפוץ נשמע קצת יותר קליל...
אז ככה דעתי האישית ונסיוני הם שיש צורך לשתף את שני ההורים עד כמה שניתן, זה נותן לילד (ילדה במקרה שלך...) ביטחון וההנאה מהארוע גדולה יותר.
אולם... במקרה הפרטי שלך עליך לעשות כמה צעדים אחורה וקודם כל לברר 1. האם בת זוגך החדשה, מעונינת להשתתף בחגיגה ו... להביא את ביתה נניח שכן (כי אם לא, אין בעיה... נכון?)
2. עליך לפנות אל אקסתך ולהביע בפניה את משאלתך כי תחגגו יחד את יום ההולדת לביתך ושחברתך החדשה תהיה נוכחת (כולל ביתה). נניח שאינה מסכימה (כי אם לא, שוב... אין בעיה נכון?)
תערכו שני ימי הולדת אחד אצל אמא אחד אצל אבא
ואתה יודע מה?... גם בזה יש יתרון, אותו תוכל להגיד לביתך - תקבל מתנות כפולות, תהיינה לה שתי חגיגות ועוד ועוד מה שאנחנו כבר מכירים מילדינו הטובים והחצויים... מחזיקה לך אצבעות ש 1 ו2 יהיו מוסכמים ותחגגו כולם בהרמוניה
מזל טוב לנסיכה שלך

1נתי 1

New member
היי

קודם כל ברצוני לאחל לך המשך זוגיות טובה עם המון אהבה אבל לעניין השאלה ראשית נראה לי כי זוגיות בת 8 חודשים (וכמה שתהיה טובה) עדיין אינה מספיק מגובשת בנוסף - ארוע יום הולדת של גיל 6 - עם כל השמחה שבדבר - אינו ארוע כל כך קריטי ולכן דעתי היא שאין לצרף את בת הזוג ובתה תחגוג ילדתך עם אבא ואמא ניתן לחגוג שוב בחוג משפחתך עם בת זוגך בכל אופן כך הרגשתי לדוגמא- בערך לאחר אותה תקופה חגג בנו של בן זוגי בר מיצווה גם החברים אמרו כי אבוא ואשב עימם אך בכדי לא לגרום לאפילו טיפת אי נעימות לאף אחד מהצדדים - לא הלכתי (עזרתי בבחירת החליפה לאבא וכו.....) לאחר תקופה חגגה בתי בת מיצווה וגם כאן - בן זוגי נתן לי את המרחב כיום - נצא מנקודת הנחה שלאחר שנים של חיים משותפים - בתי תינשא בן זוגי כן יהי נוכח בחתונה

ע י ן

New member
הי נתי ../images/Emo141.gif

ברוכה הבאה . לדעתי פעלת ברגישות ובחוכמה שלא נכחת בבר המצווה . שמחה שהצטרפת אלינו , שהות נעימה בחברתנו. עין.

*יערית

New member
ברוך הבא../images/Emo39.gif

משום מה שאלת שאלה ולעומת זאת ענית עליה בסיומה של ההודעה שלך, אם מערכת היחסים שלכם הינה עומדת על הידברות תוך כדי הבנה ואינטרסים משותפים לגבי ילדתכם.. עליך להסביר זאת לבת זוגתך ובכל זאת ללכת ליום הולדתה של בתך. אין צורך להערים קשיים ....כבת זוג היא אמורה להבין, וניתן גם לערוך לה יום הולדת אצלכם,הילדה תזכה לשני מומולדת והיא תצא נישכרת מכל העיניין, אצלינו האב תמיד מגיע לימי ההולדת של הילדים, וזה כי יש לנו מע' יחסים סבירה מאוד בבית, אך אם זאת הוא מארגן להם מומולדת משלו אצל הוריו בכל פעם...וזה עושה טוב לילדים. אז....כך דברים בפרופורציה..לא מדובר על חתונה, ובת זוגתך אמורה להקל עליך ולעזור בדילמה שבה אתה נמצא. חוץ מזה.....
|מזל"ט|

למעלה