יום הולדת לפורום, בן שלש

יום הולדת לפורום, בן שלש

בתאריך 06.09.05 הקמתי פורום זה. כבן לדור שני לניצולי שואה ראיתי חשיבות לקיום פורום שכזה. לכל החברים וגולשים חדשים נעשה מבצע ועידוד על הכנת כתבות על בני המשפחה. אם יש תמונות נוסיף. את כל החומר נכניס לאוסף המאמרים שלנו לפי נושאים. בנוסף אם למישהו יש עוד רעיון לקידומו של הפורום נשמח לשמוע. חברי הפורום יש לנו זכות ו"חובה" לכתוב ולהנציח ולזכור, זה מה שנשאר.

יום הולדת 3 לפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד"

כשגרתי עם סבא וסבתא שלי ע"ה ניצולי שואה מגיל 4 עד גיל 8, לא ידעתי שזה ישפיע עלי עד כדי כך שאני אחליט להשקיע את זמני בשימור תרבות יידיש ובהנצחת ניספי השואה, רציתי לעשות משהו עבורם, עבור משפחתי שנשארה שם, בפולין, בקבר אחים, ולא ידעתי איך. בני, אם לא היית מקים את הפורום הזה, הרצון הזה היה נשאר בגדר רצון בלבד. אני מבקשת להודות לך בני על הקמת הפורום, ועל ניהולך. לאתר תפוז שמהווה האכסניה. לכל אחד ואחת מחברי וחברות הפורום באופן אישי על תרומתכם בהעלאת סיפורים/תמונות עדויות/תרגומים ועוד. תודה מיוחדת לזכות שיש לנו כאן שנמצאים איתנו ניצולי שואה שכותבים עדויות בגוף ראשון, על המסע הארוך מהשואה למדינת ישראל והשתלבותם במרחב הישראלי! כל מה שעשינו, שאנו עושים ושנעשה, לא יחזיר לחיים 6 מיליון יהודים שנרצחו באכזריות נוראה רק בגלל שהם יהודים בתקופת השואה, אבל לא לעשות כלום?......איך אפשר...... אני מאחלת לכל חברי הפורום שנים ארוכות של עשייה, לכבודם של אלה שאינם איתנו, ולמען הדורות הבאים!

שלווה789

New member
ליום ההולדת 3 הריני מודה ../images/Emo104.gif../images/Emo51.gif../images/Emo104.gif

אצלנו היהודים יש מנהג עתיק, בן אלפי שנים, לומר תפילת הודיה מיוחדת לבורא עולם, על שזכינו להתעורר בבוקר בריאים ושלמים...היום אני מוסיפה ברכה והוקרה על הפורום הנפלא והנשגב....שחוגג 3 שנות "שואה - הנצחה ותיעוד" מודה אני על הזכות הגדולה שקיבלנו אנו בני דור שני ושלישי לשואה...שיש לנו פורום כזה... לשתף, להשתתף ,לתעד ,להנציח ,לזכור, להזכיר ,לשמר,ולהעביר ... לזכר בני משפחת אבי ז"ל ובני משפחת אימי שתחיה ולזכר כל הניספים...
אנו כאן ...למענכם ובשבילכם לספר את סיפורכם... לשאת בגאווה את דגל השואה,הגבורה והתקומה
ולהעבירו לדורות הבאים...לנצח נצחים ,אמן.

lutz21

New member
בוקר טוב חברים ,מרומניה.

מזל טול לפורום ,לכותביו ולקוראיו, ברצוני גם להודות לכל אלה שעזרו לי בהעלעת סיפורי בפורום זה,אני מבקר כרגע אצל אחד מבני שגר ברומניה ונהנה מהנופים ומהמקום, והעיקר ממזג האויר הנאה והקריר בעיר Iasi ,כל טוב. יהודה

מוטיא

New member
אשרי ישראל, שנתברכה בקבוצת האנשים הנבחרת הזו

ולא רק באיכות, אלא בהמשכיות ובעשייה טבולה באהבה. ההנצחה היא חלק מהמורשת ו"המורשת דורשת" דורשת בדיוק את הפורום הזה. ברכות. מוטי

ברכות לאח הקטן!

הרבה נחת עושה לי הפורום הזה. אני חושבת שזה היה רעיון מצויין להפריד את נושא ההנצחה והתיעוד מפורום התמיכה לבני הדור השני, עבור שני הפורומים גם יחד. עלו והצליחו! מיכל

nuky1

New member
מזל טוב לפורום . הוזמנתי ע"י ענת לבוא אליכם

ולספר לכם על מרכז משמעו"ת בקרית מוצקין מ ורשת ש ואה מ סורת ע רכים ות קומה אנחנו מעבירים ימי עיון לתלמידים מורים חיילים ולקהילה בנושאים הנ"ל. כמו כן אנו מהוים שלוחה של יד ושם באזור. אנו עורכים את הטקס העירוני של יום השואה והגבורה וכן תלמידי כתות ו' אשר עוברים אצלנו יום עיון בנושא השואה מתנדבים לכתוב עבודות בנושא. ראש העיר שלנו מאד מפרגן למרכז ותומך בו . אנחנו מרכז יחודי בארץ מכיון שאצלנו עובדים מורים חילונים ודתיים בצותא. אשמח לענות לכם על שאלות בנושא.

תודה לך על בואך nuky1

האם תסכימי לספר לנו איך הגעת לעיסוק בהנצחת השואה.

שלווה789

New member
ברוך בואך לפורום ../images/Emo140.gif

האם יש סניף כזה באיזור השרון... אשמח לשמוע פרטים על המרכז ... אגב סיפור עלייתה של אימך ווסיפור מאוריציוס מרתק אך לא מוכר מספיק וחבל שכך... שבת שלום ומבורך

nuky1

New member
תודה רבה וכדי שתראה שאני מרגישה טוב פה

ברצוני לספר את ספור עליתה לארץ של אימי. על האי מאוריציוס שמעתם? היום - זה אי נופש מקסים, אבל בשנת 1940 היגלו לשם הבריטים כ-2500 יהודים שנמלטו מהשואה. ביניהם הייתה גם אימי ז"ל. מצ"ב לינק לכתבה על הנקודה היהודית באי מאוריציוס שהתפרסמה ב"מסע אחר": http://www.masa.co.il/article.php?cid=3780 עיינו להנאתכם

תודה על ספור עליתה של אמך ז"ל

לגבי נושא זה קצת מרגש הורי ז"ל גם היו מעפילים שגרשו אותם לקפריסין. (שם למעשה נולדתי)

lutz21

New member
nuky1 ערב טוב פורום נכבד,

ההית לי דודה בשם הני (חנה) קורניק שהיא בעלה ובנה בוץ (יעקב) ובעלה הובאו לקפריסין בדרך ארצה.בעלה נפטר שם והם עלו גם בשנות ה 40 ארצה,הנתיים הני נפטרה ובנה נהרג באחד המלחמות בארץ. יהודה

nuky1

New member
ענת בתשובה לשאלתך. הגעתי לעבוד במרכז

כמדריכה לאמנות וכן אני עושה את הדקורציה שעל הקירות. לפני כ-15 ש' מנהלת המרכז פנתה לראש העיר עם הרעיון לפתוח מרכז להנצחת השואה ונתקבלה בזרועות פתוחות. בתחילה עבדה כשנתיים בחדר במתנ"ס כאשר הפעילות היתה רק פעמיים בשבוע. אך אחרי שנתיים הצוות גדל -גם אני הגעתי לשם קיבלנו כתה של גן ילדים והתחלנו להתפתח ולגדול. כיום אנחנו חולשים על 6 כיתות לימוד במבנה של בית ספר שנסגר.

למעלה