יום הולדת 38 לפייפר

יום הולדת 38 לפייפר

כן, כן, Piper at the Gates of Dawn הוא היום בן 38 שנים. חוויות, התרשמויות וסקירות של האלבום - שרשרו להלן. אני אוסיף דברים בהמשך, לכשאתפנה. ובתמונה: הפוזה ששימשה השראה לסיד לאיור שהופיע בעטיפה האחורית של האלבום.

נימרודל

New member
הפייפר!

וואי... 38. הוא יכול להיות אבא שלי. :| בכל מקרה, לפי דעתי הפייפר הוא אלבום מקסים. פעם שמעתי אותו כשהייתי צריכה להתרוצץ ברחובות תל-אביב ולנדוד באוטובוסים. ממש עשה לי חשק לעשות את זה. באופן מוזר...

edlessme

New member
חומד... גם אני יכול להיות אבא שלך..

ילידי 86 כבוד גדול ועוצמת על...

Elinor BC

New member
אחלה דיסק שיש ! האהוב עלי הכי

פסיכדליה במיטבה, המילים, הלחנים, בארט שעושה את זה בצורה כל כך יפה. פשוט, להתעורר עם זה בבוקר זה כל כך נהדר! או לחלופין, לשמוע את זה בזמן מבחנים! D= בכל אופן, מזל"ט לדיסק הראשון, הנפלא והענק הזה!

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif האא, מה שאני יודעת על פייפר,

זה שהוא עולה 80 בטאוור רקורדס, לכן אוכל לתת לכם את דעתי עליו רק כשאגיע לתו השמיני.
אבלבל, אני מכירה את בייק ואסטרונומי, ובהחלט אוהבת את הסגנון או משהו. בייק זה גאוני. ><

oribarak

New member
מזל"ט לדיסק הראשון שלהם...

ואמרתי הראשון שלהם, כי הוא לא האהוב עלי...כבר אמרתי במפגש, ואני אגיד את זה כדי שכולם ישמעו...עדין לא הבנתי למה, ואני לא תופס מסיד כגאון..כן השירים האלה מאוד יפים..הלחן שלהם ידלותי ומעניין...אבל הליריקה, עדין לא הבנתי אותה..הוא כתב על הדברים הכי..לא יודע איך לתאר את זה כדי שזה ישמע יותר יפה, שטותיים שיש...לא שיש רע בזה, הוא מצא לפחות על מה לכתוב ולא ביקורת על העולם...אבל לכתוב חתול שהיה לו...ועוד כמה שירים, זו לא גאונות לדעתי...זו תפיסת חיים. יש בדיסק הזה שירים גאוניים כמו אסטרונומי ..ועוד אחד ששמו פרח מזכרוני(yipee you cant see me but i can you) אומרים שהניגודים בבייק הם גאונות..ולא הבנתי למה!!!!אז יש לו אופנעים, אבל הוא לא יכול ללתת לך אותם כי הוא שכר אותם...ופתאום בא משהו לא קשור"youre the kind of girl"...זה כמו בסרג'נט פפר, שבday in a life הוא פתאום אומר i'd like to turn you on..אולי זו הפסיכודליה ולא הבנתי אותה? אם פסיכודליה זו ליריקה שלא קשורה אחת לשניה, אז כנראה באמת לא הבתי אותה עדין..מה שכן, הלחנים הם בסדר גמור ומעולים

Elinor BC

New member
שמע, זאת דעתך בתכלס , אין מה להתווכ

אבל פשוט אולי אתה לא אוהב פיסכדלי או את מה שבארט עשה זה בדיוק מה שמגניב ויפה אצלו הליריקה הזאת! yipee you cant see me but i can you) אגב, אחת השורות החמודות! עם המנגינה זה ממש חמוד. מעין תמימות נעורים. צריך להתחבר לזה כדי להבין ולאהוב ושבת שלום לכולם:)

אורי, תנסה להסתכל על זה אחרת

בארט משתמש בדימויים של ילדות וילדים כדי לתאר את עולמו הפנימי, כמבוגר. אותו הדבר הוא עושה עם השירים על גרמי שמיים וכוכבים למיניהם: כולם בבואה של עולמו הפנימי. ב-Bike הוא בעצם מתאר מערכת יחסים (בעייתית) עם בחורה. הוא מדמה עצמו לילד, שרוצה לתת לה את הצעצועים שיש לו. אבל גם הדימויים האלו אינם ילדותיים לחלוטין: You're the kind of girl that fits in with my world - ילד לא יגיד דבר כזה, זה משהו שרק אדם בוגר, המודע לעצמו (ולבעיותיו) יגיד. מה שהוא אומר כאן, בעצם, הוא שאין לו משהו בעל ערך לתת לאותה בחורה, ובעקיפין אומר שהוא עצמו פחות-ערך. נסה לראות איך השיר "מתלבש" לך על נקודת המבט הזו, ותגלה שם דברים חדשים.

new revolution1

New member
מזל"ט לאלבום אהוב מאוד עליי..

בין האלבומים הכי מוצלחים שלהם, אני חושבת. המילים, הלחנים המוזרים, היסחפות רגשית לא ברורה, קצב מרתק והסיבה העיקרית- בארט. האמת, לא כל כך זקן, אך בהחלט בדרך. למרות זאת, הוא ישאר אלבום מדהים. לילה דבש לכולם :)

שלום חן

New member
מזל"ט

לאחד האלבומים שלקח לי זמן להימשך ולאהוב את הסגנון, אני עד עכשיו לא מאמין שאני שומע את התקליט, וזה לא בגלל שהוא שייך לפינק פלוייד. למען האמת שמעתי אותו רק בגלל שהוא של פינק פלוייד אבל לקח לי זמן לאהוב את התקליט ולהמשך אליו ולא סתם אמרתי באחד השרשורים הקודמים שבתקליט להיטים רבים: Bike Astronomy Domine Matilda Mother Take Up Thy Stethoscope And Walk Interstellar Overdrive Chapter 24 Scarecrow

edlessme

New member
המון סחתיינים על יום ההולדת

חסר המשמעות הזה... אלבום סבבה ביותר שלמדתי להעריך באמת רק לאחר זמן מה של לא להקשיב לו... ושער מגניב ביותר לכל אשר פסיכודלי ואי צ'ינגי... מדהים כמה לקוני הלקסיקון שלי כשאני מכריח את עצמי לא להגיד דברים שיש בהם את המילים כבוד או לפנים...

Dancin Fool

New member
דיסק הרבה יותר טוב מסגרנט פפרס

כן כולם מדברים על הפסיכדליה של הדיסק של הביטלס אבל באותה שנה באותו זמן כמעט הפלויד הוציאו דיסק פסיכדלי שזיין לביטלס את הצורה חבל שנותנים ללהקה הזאת יותר מדי כבוד ממה שמגיע להם אבל זה כבר סיפור שונה דיסק ענק

The Walrus

New member
חולק עליך

פייפר הוא דיסק פסיכודלי מעולה, אבל (לדעתי לפחות) הוא פשוט לא סרג'נט פפרס... לא יודע, יש בסרג'נט משהו שבפייפר אין.

One Echoe

New member
מזל טוב..:)

ניסיתי לשמוע את האלבום, הוא קשה לי לעיכול. אני לא מצליח להבין על מה הוא מדבר ומה הרעיון המרכזי שלו... הוא יחכה לי ...

מזל טוב!

קלאסיקה! האמת לקח לי קצת זמן להתרגל לצליל שלו... מתרגלים אם מתחילים לשמוע רוק עם נגיעות פסיכולדליות כמו ATOM HEART MOTHER ו- MEDDLE ואחרים... ולאט לאט מתחילים ליהנות מהמוסיקה החללית והמשוגעת. הוא עדיין לא הדיסק המועדף עליי (וכנראה, לא בדרך להיות), אבל תמיד תמיד נחמד לשמוע אותו בשעות הבוקר. השיר שאני הכי אוהב זה: MATILDA MOTHER הנפלא! ואורי, הנה תשובה של בארט לפקפוק שלך בגאונות של הדיסק הזה מהשיר הנ"ל: You only have to read the lines They're scribbled in black and everything shines Wandering and dreaming The words had different meanings Yes they did (אתם שמים לב שכתבתי את ההודעה ממחשב... כיף גדול) יום טוב!

oribarak

New member
אני מרגיש בושה

מאיזה שיר זה לקוח?או שמה מראיון? עכשיו הבנתי בערך ת'כוונה של ציף לbike...זה דווקא הגיוני מאוד, אני פשוט לא חשבתי בדרך חשיבה שלו..דימויים זה החלק שלי וזה הדבר שאני הכי אוהב במוזיקה..וכשאני חושב על זה, איך באמת הוא חשב לשים אופנעים בדימוי הזה...לא יודע אם לקרוא לזה גאונות, אבל יש לו דרך חשיבה מעניינת מאוד, ברגעים אלו ממש אני מאזין לפייפר...ובנתיים הדבר שהכי הכי מלהיב אותי, זה רייט..איזו עבודה יש לו פה יא אללה

נו ... זה מהשיר

Matilda Mother .... אם תסתכל על מבנה השיר; הוא מספר את הסיפור של המלך ובבית שאחריו הוא מספר את התחושות בקשות וההרגשות שלו כשכולם (?) מצטרפים אליו לשירה. וחוצמזה, תסתכל על זה בתור אופניים ולא אופנוע, :) ... כי עדיין זה בארט העדין נפש ולא איזה בריון על הארלי. (אתה תסתכל יותר מדי, אני יודע)

Matilda Mother

השיר מנסה לשחזר את התחושות של ילד שאמו מקריאה לו סיפור-ילדים לפני השינה. השיר מבוסס, באופן חופשי, על סיפור-בחרוזים לילדים שכתב סופר בשם הילייר בלוק, בסוף המאה ה-19. הגרסה המקורית של השיר של הפלויד שאבה משפטים שלמים מתוך "מטילדה" של בלוק, אבל הם לא הצליחו להשיג את הסכמת משפחת בלוק לשימוש במילותיו, ולכן בארט שינה אותן לגמרי. הקטע שהביא קרייזי הוא המקסים (והחשוב, לטעמי) בשיר: You only have to read the lines They're scribbled in black and everything shines הילד אומר לאמו: את רק צריכה להקריא את המילים שמקושקשות בשחור [הדפוס, בספר] ואז הכל נהיה מואר... Wondering and dreaming The words had different meanings Yes they did "תוהה וחולם למילים היתה משמעות שונה כן, היתה להן" בתור ילדים, לפני שאנחנו מבינים בדיוק על מה מדברים הסיפורים שהורינו מקריאים לנו, המילים עצמן, הסאונד שלהן, הולך קסם עלינו. אנחנו מייחסים משמעויות משל עצמנו - שאנחנו ממציאים אותן - למילים שאת פישרן אנו לא ממש מבינים. החוויה של שמיעת ספר מוקרא (כאן, ע"י הורה) היא חוויה בפני עצמה, הגורמת לדמיון של הילדים לעבוד שעות נוספות, מעבר למשמעות ה"אמיתית" של הסיפור המוקרא. על זה מדבר בארט. והוא אומר את זה, כמובן, בצורה הרבה יותר לירית מההסבר הקליני שנתתי כאן. שים לב שבארט אינו "מתיילד" כאן - הוא אינו באמת חוזר להיות ילד, ואינו מדבר כילד - אלא מנתח את החויות מנקודת המבט של בוגר, שעזב (לצערו, אולי) את שנות הילדות מאחור.

holo

New member
מזל"ט

מתכנן לקנות אותו בקרוב, מכיר ממנו רק כמה שירים שהם חביבים מאוד עם קסם מאוד מיוחד.

Davidson

New member
מזל"ט לפייפר

חלק קטן ממה שהאלבום הזה ג(רם (ועדיין גורם, לפעמים) לי להרגיש אמרתי ברשימת האלבומים. את השאר קשה לי לבטא. אף אלבום (גם לא הדארק סייד) לא השפיע עליי כמו פייפר. לפייפר יש קסם שלאף אלבום אחר אין, והגיע לשיאים שאף להקה לא הצליחה להגיע. יחד עם More, ASOS ודארק סייד, הוא, בשבילי, השיא של פ"פ.

למעלה