יום הולדת 8

sasa31

New member
יום הולדת 8

יום הולדת של בני מתקרבת מגיל 5 עד השנה חגגנו עם ילדי הגן או הכיתה פעם אני הפעלתי פעם אחיין שלי שנה שעברה עשינו יחד עם ילד נוסף מהכיתה היום הולדת מתקרב ובדקתי עם בני לאחר שהוא כבר מדבר על היום הולדת כמה חודשים ועושה תוכניות מה יהיה ואיפה יהיה בדקתי איתו מה לגבי החבר שחגגנו איתו בשנה שעברה והוא אמר שהוא לא רוצה לחגוג איתו אלא עם ילד אחר בכיתה הצעתי לו שיעלה איתם את האפשרות שיחגגו שלושתם יחד הוא חזר ואמר שהם לא רוצים לחגוג איתו ואנ מבינה מדבריו שהם גם רוצים לעשות את היום הולדת איפה שהוא תכנן ורובה לייזרים לא שאכפת לי השנה אני קורסים תחת ההוצאות הגדולות ובמסגרת הכלכלית של הבית אני לא יעמוד בהוצאות יום הולדת לבד זו תהייה טעות להוצאה מעין זו מצד שני איך אני אומרת את זה לבני גם כך אנו חייבים בסביבה שיש בה המון ילדים במצב סוציו אקונמי גבוהה עם יכולת כלכליות מאוד גבוהות והוא יודע שהוא לא יכול לאפשר לעצמו מה שהם יכולים בהתנהלות שלי איתו אני הרבה פעמיים מתקצבת את ההוצאות שלו אם הולכים לחנות אני אומרת לו יש לך 30 ש"ח תבחר בסכום הזה מה שאתה רוצה אני יודעת שאני מחנכת אותו לחיות על פי תקציב ואני לא מרגישה אשמה בכך לכל אחד יש את האפשריות שלו אבל בעניין היום הולדת אני חוששת שזה ממש יפגע בו יוריד לו את הבטחון ויגרום לו להרגיש הרבה יותר "מסכן , עני " הוא כבר שאל אותי אם אנחנו עניים לא יודעת איך להתמודד עם יום ההולדת הקרב ובא אגב אני פניתי לאמהות לקבל מהן עזרה שנעשה שלושתינו ואמרתי להם שהייתה לילדים שיחה בעניין אחת האמהות אמרה לי אם הבן שלי החליט שהוא גם ילד שמרגיש מעין מנהיג ומתנהג בהתאם שיהיה קשה לה לשנות את דעתו למרות שהיא בהחלט מעדיפה גם לעשות ביחד ולהוזיל גם לה את העלויות מדובר בילדים בני 8

ladybug4NLP

Active member
את אמא של הילד ואת קובעת מה כן ומה לא

מתי כן ומתי לא - רצוי כמובן להתיעץ אתו על ההעדות שלי במגבלות המתאימות לך.
אין צורך לנגן כל הזמן על כמה כסף יש או אין.
מאחר ובנך רק בן 5 זה זמן טוב להתחיל עם הגבולות אם לא התחלת עד היום.

לא הבנתי מה ילדים בני 8 (מילות הסיום שלך) קשורים לעניין.
גם לא בטוח בעניין הצעצועים שילד יודע כמה זה 30 ש"ח- אז אולי כדאי לתחום בחנות הצעצועים את עניין הקניה בצורה קצת אחרת.

ההחלטה כדאי שתהיה בידייך בצורה שהכי מתאימה לך ולסיטואציה.
אם לאמא אחרת זה לא מתאים - זו הבחירה שלה כמובן

בהצלחה

נ.ב. אתם גרים בסיבה שהיכולות הכלכליות של הסובבים אתכם גבוהות משלכם.
זהו מצב נתון ורציף וכדאי כבר עכשיו להחליט עד היכן תסחפי במרוץ אחרי השכנים.
ולידיעתך - ילדים שבאים מבתים עשיריפ יותר לא בהכרח מוצלחים יותר, מאושרים יותר או מקובלים יותר

טליה 70

New member
יום הולדת 8

קראתי בעיון את מה שכתבת. דעתי היא שילד בן 8 בהחלט יכול להבין את זה שאתם נתונים בקשיים כלכליים אם תדאגי לשוחח איתו על כך שלכל משפחה יש תקציב מסוים ויש המון דברים שצריכים לקנות אבל מאחר ואי אפשר לקנות הכל כי אין מספיק כסף להכל חייבים להחליט מה יותר חשוב. אני בטוחה שהילד שלך מבין הרבה יותר ממה שאת חושבת ואם תדאגי לעשות את זה ברוח טובה ולא מתוך מסכנות תופתעי מהתוצאה. אני הייתי במקום הזה וכן הסברתי לילדים שלי שעם כל זה שאין לנו כל כך הרבה כסף יש לנו אחד את השני ודברים אחרים שלנו שמביאים לנו אושר! בהצלחה!!!!

ladybug4NLP

Active member
סליחה, טעות שלי בקשר לגיל

משום מה נקלט אצלי שהילד בן 5ץ
קורה

ועדיין ההמלצות נשארות בעינן שנדעה וההחלטה הסופית היא שלך בהתאם ליכולות עם אפשרות להתאים את רצונות בנך אל היכולות שלך.
אצלנו זה נקרא חינוך

בהצלחה

sasa31

New member
טוב עבר דיי זמן

אבל היות וטרחת לענות מצאתי לנכון לעדכון אותך והתרחשויות בהמשך
אכן ניהלתי שיחה עם בני והצעתי לו לבחור בין שתי אלטרנטיבות
מה שהוא מאוד רצה זה לעשות צלילת היכרות באילת כמתנה כולל שהייה של יומיים באילת אצל חברים או יום הולדת באולינג רק לבנים בכיתה שזו הפעילות הכי זולה שמצאתי לשמחתי בלי שהסברתי יותר מדיי בני רצה צלילה באילת
למרות שהיו לו תחילה הסתייגויות שהוא לא יקבל הרבה מתנות מהחברים אבל אני אמרתי לו שנזמין את המשפחה הקרובה והוא יקנו לו מתנות טובות יותר והוא אכן שמח

מה שהתבאסתי זה שהילד שלא רצה לחגוג איתו יחד את יום ההולדת פנה אליו עם החבר השני שחוגג איתו יחד ואמר לו: שהוא והחבר עדי שוקלים (מתלבטים) אם לשתף אותו ביום הולדת שיחגוג איתו אני שמעתי את זה ואמרתי לו שיגיד להם לא תודה בנימוס והחיוך ושאנחנו כבר לא בענין אין לי מושג אם זה מה שהוא אמר להם הוא לא נראה לי שלא אבל אם צרפו חבר שלישי אחר לא שאכפת לי רק סתם מבאס ומעליב ופוגע זה רק אני שמרגישה ככה ?

למעלה