יום הולדת 80 לחולה אלצהיימר

zs1957

New member
יום הולדת 80 לחולה אלצהיימר

שלום חברים יקרים. אני ועלי אמצנו זוג שכנים בני 80 . הבעל חולה אלצהיימר. הערב ערכו לו בנו וכלתו מסיבת הפתעה במסעדה סינית. הוא הדליק את החנוכיה וברך את הנירות. זכר את כל הברכה. היה מאד נרגש לראות את כל האורחים שבאו לחגוג עמו. הילדים והנכדים ברכו אותו וגם אני.כלתו ספרה לכל המשפחה עלי ועל בעלי ועל הקשר החם שיש בינינו. היא ספרה לכולם שאמצנו אותם. מדובר ברופא שיניים בדימוס, אדם מקסים עדיין מדבר לענין בעל חוש הומור , מספר בדיחות, מעורב באקטואליה, פותר תשחצים. יש רגעים שהוא מבובלבל ולא מרוכז אך בסך הכל הוא בסדר גמור.חבר במועדון גימלאים ושר במקהלה. הוזמנו למעדה סינית מכובדת עם אוכל גורמה. הוא היה כוכב הערב. הוא היה מאד נרגש והודה לכולם שבאו לחגוג עמו את יום הולדתו. רציתי לשתף בארוע משמח שהיינו אני ובעלי. יש גם רגעים יפים שאפשר לשמוח בהם גם עם המחלה הארורה הזאת. שבת שלום וחג שמח זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif יומולדת 80

זהבה יקרה, ישר כוח על פעילותך למען השכנים וכמובן גם בפורום. זה נחמד שהחולה חגג 80 והוא עדיין מתפקד בסדר ומרוכז ומעורב וכו'. בעלי כבר בן 78. בשנה האחרונה כבר לא הזמנו את כל המעגלים הרחוקים לחגוג איתו כי הוא כבר לא נהנה מכל הרעש וההמולה. רק הילדים והנכדים באו. הוא גם לא ידע שחוגגים לו, בן כמה הוא, למה כולם באים וכו'. הוא רק נהנה מהכיבוד. גם במסיבת החנוכה שהתקיימה השבוע במרכז היום, הוא די הסתייג מכל הרעש ומכמות האנשים שהגיעה. הוא רק נהנה מהכיבוד. זה הכיף שלו בינתיים. אוכל. אז השכן שלך בוודאי בתחילת המחלה ועדיין מבין ומגיב יפה, וכל זמן שהוא בסדר באמת טוב לחגוג לו ולשמח אותו והלוואי וימשיך כך עוד הרבה שנים. טוב שיש גם רגעים יפים במחלה הזו. צריך לנצל אותם כל עוד אפשר כי הם הולכים ומתמעטים מרגע לרגע...

ענתי44

New member
נילי יקרה../images/Emo24.gif

זה לא חשוב אם בעלך לא זוכר שחוגגים לו, ולא אוהב מסיבה קולנית, עצם הנוכחות שלך ושל ילדיו ונכדיו וכמובן האוכל החגיגי גורמת לו לחוש מוגן ואהוב. וגם אם אינו מסוגל לבטא בקול את זה, וגם אם הוא מאבד סבלנות כעבור זמן קצר טוב אתם עושים שאתם חוגגים איתו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

כמובן שאנחנו חוגגים לו, רק בווליום נמוך. כבר לא מזמינים מעגלים רחוקים יותר של אנשים שהוא לא זוכר אותם ולא ידוע מי הם וזה רק מוסיף על הצפיפות ועל הלחץ שלו. הילדים והנכדים באים, גם לא כולם בבת אחת וככה הוא בכל פעם מקדיש תשומת לב לקבוצה קטנה של אנשים. ביום הולדת האחרון שלו, שהיה בראש השנה, עשיתי בית פתוח וכל אחד בא בזמן אחר, מתי שנוח להם, וככה לא היה על בעלי עומס מבקרים וזה עבר בנעימים, רק עם עומס יותר גדול עלי... מה שלומך ענתי? את מטפלת בפצע? כולם כל כך דואגים לך, אל תדאיגי אותנו, עשי מה שצריך ושמרי על בריאותך.

zs1957

New member
את כל כך צודקת

נילי יקרה, תודה על המחמאות.אמא שלי גם נהנת מאוכל. ואם היא לא אוהבת את המטפלת היא לא אוכלת. היא עושה שביתת רעב. היא תמיד משדרת לנו שהיא במצוקה. יש לה מן מבט בעיניים שמשדר רגעי שמחה , רגעי כאב, רגעי חרדה. אמי נמצאת בשלב השלישי של המחלה. היא אינה מזהה אותי ואת אחותי, אבל בכל ביקור מנשקת אותנו, לוחצת את היד. היא מאד אוהבת שילטפו אותה כמו תינוק, שונאת רעש , אוהבת מאד מוסיקה, טלויזיה,אוהבת שאני ואחותי שרות ורוקדות לה. אנחנו מתקשרים אתה במבט ובמגע. היא מאד אוהבת לטייל בעיר. חולי אלצהיימר רגישים מאד לרעש ואינם אוהבים להיות בסביבה רועשת.הם אוהבים לאכול ונהנים מהאוכל. זה עושה להם טוב. חשוב מאד לשמור על סדר יום קבוע לחולים. תנצלי כל רגע טוב שיש לך להנות מבעלך. בידידות זהבה שחם

נילי41

New member
זהבה יקרה תודה../images/Emo39.gif

לפי תאורך אמך נמצאת בשלב הרבה יותר מתקדם מבעלי, שגם הוא כבר במצב די מתקדם. אך הוא עדיין מתקשר מילולית טוב, ומבקר במרכז היום. הוא עדיין מזהה אותי אבל לא הנכדים, הוא שונא רעש וצפיפות, אוהב לאכול, אוהב מוסיקה ואוהב שאני יושבת לידו ומחזיקה לו את היד ומלטפת אותו. אני באמת משתדלת לשמור על סדר יום קבוע והוא ממש מתנהג יפה, רגוע וזורם. אין לו התפרצויות זעם, לא סרבנות ולא התנגדויות. הוא ממש "ילד טוב", אבל זה לא תמיד היה ככה. כל טוב לאמך היקרה וסופשבוע רגוע.

zs1957

New member
תודה נילי יקירתי

תמשיכי להנות מבעלך ושימשיך להיות ילד טוב. כל טוב לך ובעלך סוף שבוע רגוע ונעים. זהבה שחם

ענתי44

New member
הרגעים היקרים מפז

היי זהבה, תבורכו על האימוץ של בני הזוג. ואכן, צריך לנצור בקירבנו את מעט רגעי החסד עם יקירנו. יום הולדת, חג או כל אירוע אחר שכל האוהבים אותו והאהובים עליו, מתאספים ומעריפים עליו חום ותשומת לב. החיוך הקורן. שגם אם הוא לא ממש זוכר איך קוראים לך אבל יודע שאתה שלו, האושר שהם מקבלים, ורגעי הצלילות האלו. הם כל כך חשובים. בנר שישי הגיע אחייני עם החברה שלו, אמא שלי לא ממש זכרה את השם שלהם אבל היא היתה כל כך מאושרת מנוכחותם. בלעה אותו במבטים שמחים. זה עשה לה כל כך טוב.

zs1957

New member
תודה ענתי על המחמאות

מה שלומך ? מה שלום היד? האם היית אצל הרופא? איזה תרופה קבלת? אל תזניחי את בריאותך ובבקשה אל תדאיגי אותנו. כספרתי לדני על מה שקרה לך הוא אמר לי תכתבי לה שתרוץ בהול לרופא. את רואה יש אנשים נוספים שדואגים לך. תכתבי לי מה קורה?מצפה בכליון עיניים. מחברתך המודאגת זהבה שחם

ענתי44

New member
סליחה שהדאגתי אתכם

הסיבה שלא מיהרתי לרוץ לרופא היא לא רק החשש, שיש סיכוי קטן לסרטן, אלא בעיקר כי דוחפים לי מלא אנטיביוטיקה. מאז הייתי תינוקת שהגיעה למיון בגיל שבועיים עם אסתמה דחפו לי אנטיביוטיקה, ולא פעם גם סטרואידים. היום אני מודאת לנזק של הכמות של האנטיביוטיקה ומנסה להפחית. ולחזק באופן טבעי את מערכת החיסון שלי. קיבלתי מרופאת המשפחה משחה טובה ואני עושה שטיפות ומורחת משחה ולאט לאט הפצע נרגע. בחודש הבא יש לי את הממוגרפיה השנתית והביקורת אצל בכירוגית שלי ואני אשתף אותה במה שקרה.

zs1957

New member
בהצלחה במומוגרפיה

מחזיקה לך אצבעות. שנשמע רק בשורות טובות. אנחנו הרבה פעמים מטפלים ביקירינו ושוכחים מעצמנו. צריך לדאוג מדי פעם לנו המטפלים שיהיה סוף שבוע נעים ורגוע זהבה שחם

zs1957

New member
שיהיו לכם ימים רבים כאלה

שמצבה של אמא לא יתדרדר ותמשיך להנות מיקיריה. חשוב שיהי לה תמיד שמחה בלב גם אם אינה זוכרת את אחיינך וחברו. זהבה שחם

אסתרס

New member
זהבה את אשה מופלאה

בנוסף לכל המטלות והקשיים, את עוד מאמצת שכן חולה השארת אותי ללא מילים. שאפו !

zs1957

New member
תודה אסתר על הפירגון

מה שלום נכדתך הפצועה? אני מקווה שהניתוח עבר בהצלחה. החלמה מהירה. מה שלום שלמה ? את בוודאי לא ישנת כל הלילה. סוף שבוע נעים ושתהיינה רק בשורות טובות. זהבה שחם

למעלה