יום הולדת 90 לסבתא

131187מיכל

New member
יום הולדת 90 לסבתא

שלום לכולם, אני מקווה שאני בפורום הנכון (ואם לא, אשמח אם תפנו אותי). סבתא שלי חוגגת יום הולדת 90 והיא רוצה לחגוג ביום טיול של המשפחה (כ- 15 איש כולל ילד קטן ותינוקת). מכיוון שהיא לא יכולה ללכת הרבה, אנחנו חושבים על טיול ברכב (כנראה שנשכור מיניבוס כדי לא להתפצל למכוניות פרטיות) ולשלב באמצע (או בסוף) פיקניק. אני מאוד אשמח לעזרה בנושאים הבאים: 1. מסלול יפה באזור הצפון שאפשר לעשות את רובו ברכב (אפשר לרדת לתצפיות אבל לא להליכה). 2. את הפיקניק אנחנו רוצים לעשות ממש מושקע- אז חשבנו לקחת קייטרינג או משהו שיכין את האוכל במקום, אבל בחיפושים בגוגל לא מצאתי כל כך מקומות שעושים אירועים כאלה לקבוצה קטנה. אם אתם מכירים או יודעים לכוון אותי איפה לחפש, אני אשמח מאוד. 3. אם לא נמצא קייטרינג שכזה- איך נוכל לשדרג את הפיקניק בעצמנו כך שהוא בכל זאת יהיה מיוחד (יש מספר בשלניות טובות במשפחה
) 4. אני רוצה לעשות לה סרט, אבל לא רוצה לעשות סתם מצגת של תמונות עם מוזיקה. יש לי תוכנת עריכה מאוד משוכללת, כך שאפשר לעשות המון- רק חסר לי רעיון. (אם למישהו יש רעיון גם איך לשלב את ההקרנה במהלך היום זה יהיה נחמד- אם לא נעשה את זה בסוף היום באחד הבתים) תודה רבה מראש לכל מי שהקדיש זמן לקרוא ולענות. מיכל

../images/Emo213.gif רעיון מקסים../images/Emo70.gif ../images/Emo65.gif

טיול תמיד עדיף בעיני מאשר מסיבה יום הולדת בנאלית, וכל הכבוד לסבתא על שתוף הפעולה. ובכן בואי נראה ..... התקופה הנוכחית נפלאה לטיולים, מאוחר יותר אני אשתדל להעלות את טיול החג שלנו אולי תשאבי ממנו עוד רעיונות. אני הייתי מתחילה את הטיול בארוחת בוקר משותפת , בחניון בפארק הזורע, על הציר יקנעם -מגידו. אתם יכולים להגיע אליו מכיוון ואדי מילק או ואדי ערה, החניון נמצא באמצע הדרך ויש שלוט. פארק הזורע יפהפה, מותאם ומוסדר לקבוצות. יש בו שביל הליכה נוח קצר ונגיש מאד לנחל השופט בו יש כעת זרימה יפה. או לעשות אתנחתא ביער בית קשת שהכניסה אליו לפני צומת גולני. גם יער מקסים זה מיועד לאתנחתא ובו תצפית נוף מרשימה לעבר התבור . ניתן לנסוע בו עם רכבים מכל סוג . לחילופין אתם יכולים לערוך ארוחת בוקר בכפר ערב אשבלי באוהל השלום, אם תדפדפי אחורנית בפורום תוכלי למצוא תמונות ומסלול באיזור . משם לנסוע לעבר הכנרת דרך אלומות ופוריה דרך כביש 767 , יש בדרך מרפסות תצפית לעבר הכנרת ורמת הגולן. סביב הכנרת יש המון אתרים שסבתך תמצא בהם ענין ותהנה, חצר כינרת , מוזיאון ע"ש יגאל אלון. או למשל בית גבריאל שירובר , אם תתאמי איתם הם יוכלו אולי לארגן לך בתשלום חדר בו תתכנסו ותוכלי להציג את המצגת שהכנת. משם תעלו דרך חמת גדר לתצפיות מרמת הגולן , אם תערכו את הטיול בשבת , ניתן לעצור באחד היקבים המעולים בארץ "שאטו גולן" , הדומה ליקב טוסקני ומצוי על הדרך בישוב אלעד. בעיר קצרין יש מופע אורקולי מקסים לכל המשפחה , ושפע מסעדות לכל כיס ובכפר אניעם הסמוך פתוחת סדנאות האמנים , ( מתחם קטן ומעניין). בתום הסיור תרדו דרך כביש 888 , דרך נוף יפהפיה חוצים איתו את הירדן ומשם הביתה....... אופציה נוספת לגבי ארוחה היא עין גב , יש שם מסעדה חדשה ונפלאה על שפת המים , לקבוצות הם נותנים הנחות וגם שם אפשר לעשות אתנחתא , או במסעדת איסקנדר מול קבוץ גדות, השוכנת על ערוץ הירדן ומגישה אוכל נפלא! ולא יקר אם סוגרים איתם תפריט מראש לקבוצה. או לחילופין בחורשה שם ניתן למנגל או לערוך פיקניק. לגבי הקייטרינג בשטח , כדאי לשקול את עלויות הפיקניק עם כל הטרחה הסחיבה וההכנה, מול ארוחה משותפת במסעדה כי זו הרי יום הולדת . שירבו אצלכם שמחות |

131187מיכל

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

הסיבה שאנחנו רוצים פיקניק היא לא כדי לקצץ עלויות אלא בגלל שזה חוויה ומשהו (לדעתנו) יותר מיוחד ממסעדה, חוץ מזה שיש את הנין הקטן שכולם נהנים לרוץ אחריו- וזה כאמור יותר מסובך במסעדה
ולכן לא אכפת שזה יעלה כמו מסעדה.

131187מיכל

New member
אחרי כזאת עזרה לא נעים לשנות תוכניות ../images/Emo13.gif, אבל

אנחנו מתחילים להתגבש, וכנראה שנעשה טיול בחיפה. הבעיה הגדולה שלנו עם הפיקניק היא שאין לנו שום דרך לוודא שכשנגיע למקום מסויים, יהיו שולחנות פנויים, ומבירורים עם קייטרינג זה יוצא מאוד יקר (בסביבות 5000 ש"ח ל 13 איש). חיפשתי גם מסעדות בחיפה, אבל לא מצאתי שום דבר שנראה לי מספיק מיוחד ושנוכל לשבת באויירה אינטימית ומשפחתית. מישהו מכיר אולי חברה להשכרת ציוד באיזור חיפה שתהיה מוכנה גם "להקים" לנו את השולחן וכיסאות לפני שנגיע? (את עריכת השולחן והאוכל נוכל לעשות לבד) - אם רק היו לנו חברים בחיפה...
הבעיה היא שאנחנו קבוצה קטנה ושם קייטרינג לא יוצא משתלם. ועוד משהו בקשר לסרט- חשבתי אולי על כיוון של להראות את חייה של סבתא לצד הקמת המדינה מכיוון שהיא עלתה לארץ בשנת 38 עם עליית הנוער והיא ממש דוגמה למה שלומדים בספרי ההסטוריה
. העניין הוא שאני רוצה לעשות משהו יחסית הומוריסטי ולא "כבד" אז חשבתי על לעשות פורמט של תוכנית טלוויזיה- אבל אין לי רעיון לאיזו תוכנית (חדשות כבר עשו לאחותי). שוב תודה רבה לכל העוזרים- אני באמת מעריכה את העובדה שאתם מנסים לקלוע לשיגעונות שלי

מצרפת עוד אפשרויות ....

אם תערכו את הטיול באיזור חיפה , כדאי לך לבדוק את האפשרות להתארח בבית בעין חוד או בבית אורן

perhay

New member
שלום, אשמח להציע רעיון

קודם כל, מזל טוב לסבתא!. אם מגיעים ליער בית קשת, שהוא סמוך לקיבוץ בית קשת, ניתן לבקר את הצריף של עלי בן צבי שחודש בספטמבר 2008מקרינים שם סרט מאד מעניין על משפחת בן צבי, שעשוי לרגש את הסבתא. לתאומים, עבור הדרכה בצריף יש לפנות לרדיו קול רגע בקיבוץ בית קשת.

פלקו1

New member
שילוב תלת מימד במצגת

מיכל בוקר טוב, את יכולה לשלב תלת מימד במצגת שלך. יש ברשת המון קטעים תלת מימדיים יפים מאוד וביחד עם המוזיקה והתמונות סטילס ואם יש גם וידאו מה טוב... רק צריך לבחור את הנושא האהוב על סבתא ולרוץ איתו. כמו שאומרים: עם האוכל בא התאבון - אותו דבר נושא אהוב וכבר הכל רץ כמעט לבד...

131187מיכל

New member
אני מניחה שהתגובה מופנת אליי../images/Emo13.gif

אז תודה, אבל הבעייה שלי היא יותר נושא הסרט. (פירטתי יותר בשירשור הקודם)

למעלה